Τι Να Κάνετε Για Να ΜΗΝ Λαδώνουν Τα Μαλλιά Σας

Τι Να Κάνετε Για Να ΜΗΝ Λαδώνουν Τα Μαλλιά Σας

Τα λαδωμένα μαλλιά είναι μια αντιαισθητική εικόνα, είτε τα βλέπουμε σε έναν άνδρα είτε σε μια γυναίκα. Η εικόνα δίνει την εντύπωση ότι ο άνθρωπος αυτός δεν επιμελείται επαρκώς τον εαυτό του.

Αυτό όμως μπορεί και να οφείλεται σε κάποια μικρά λάθη που κάνουμε στην καθημερινότητα μας. Διαβάστε αυτό το άρθρο προκειμένου να φροντίζετε τα μαλλιά σας σωστά και να μην λαδώνουν.

Ίσως πολλοί να πιστεύουν ότι είναι θέμα γονιδίου ή ποιότητας της τρίχας ή ακόμη μπορεί να κατηγορήσουν τις ορμονικές διαταραχές.

Πριν πέσετε σε αυτή την παγίδα, διαβάστε το άρθρο αυτό! Μην ξαφνιαστείτε αν δείτε μια από τις καθημερινές σας συνήθειες, να περιλαμβάνονται στο άρθρο μας.

1. ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΛΟΥΖΕΣΤΕ;

Η πιο συχνή αιτία που κάνει τα μαλλιά να φαίνονται λαδωμένα είναι το πολύ συχνό λούσιμο. Ο ρυπογόνος αέρας της πόλης, μια βραδιά σε ένα μπαρ που καπνίζουν, μια ταβέρνα χωρίς επαρκή εξαερισμό, η επίσκεψη στο γυμναστήριο, μας κάνουν να νιώθουμε τα μαλλιά μας βρώμικα με αποτέλεσμα να τα λούζουμε πολύ τακτικά ή ακόμη και κάθε μέρα!

Και όμως, το συχνό λούσιμο έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκουμε! Τα «επιθετικά» καθαριστικά σαμπουάν μπορεί να ερεθίσουν τους σμηγματογόνους αδένες που αντιδρούν με την έκκριση υπερβολικού σμήγματος. Φαύλος κύκλος, δηλαδή: βλέπουμε τα μαλλιά μας λαδωμένα, έχουμε την αίσθηση ότι θέλουν πάλι λούσιμο, λουζόμαστε, επιβαρύνουμε περισσότερο την κατάσταση και πάλι από την αρχή….

Ας δούμε τι λένε οι ειδικοί πάνω στο θέμα αυτό: Η κατάλληλη συχνότητα για να λούζουμε τα μαλλιά μας είναι 1-2 φορές την εβδομάδα. Αν λούζετε τα μαλλιά σας πιο συχνά από αυτό, μειώστε σταδιακά και συστηματικά τις φορές που λούζεστε και σύντομα θα δείτε θεαματικά αποτελέσματα.

2. ΠΩΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ;

Στην ιστοσελίδα μας, έχουμε αναφέρει πάρα πολλές φορές τη σημασία χρήσης επαγγελματικών προϊόντων περιποίησης για την αποτελεσματική φροντίδα των μαλλιών. Σε αυτό το πλαίσιο, ένα έλαιο ενυδάτωσης θα βοηθήσει το τριχωτό σας όσο δεν φαντάζεστε.

Ωστόσο θα πρέπει να το χρησιμοποιείτε σωστά, σε νωπά ή στεγνά μαλλιά, μόνον στις άκρες και στα μήκη εάν αυτά είναι πολύ ξηρά.  Το λάθος που κάνουν πολλές γυναίκες είναι ότι εφαρμόζουν το έλαιο στις ρίζες των μαλλιών, με αποτέλεσμα να φαίνονται -και να είναι!-λαδωμένα.

Να θυμάστε: τα έλαια μαλλιών τοποθετούνται στις άκρες, όχι στις ρίζες!

3. ΛΟΥΖΕΣΤΕ ΣΩΣΤΑ;

Για πολλές από εμάς το λούσιμο είναι μια ιεροτελεστία που ακολουθεί συγκεκριμένα στάδια. Βρέχουμε τα μαλλιά, εφαρμόζουμε το σαμπουάν που μας υπέδειξε ο hair stylist μας, ξεπλένουμε-επαναλαμβάνουμε. Κατόπιν βάζουμε conditioner για να ενυδατωθούν τα μαλλιά μας.

Το μυστικό είναι στο σωστό ξέβγαλμα. Οι περισσότερες από εμάς δεν έχουμε χρόνο και κάνουμε βιαστικές και μηχανικές κινήσεις. Αν δεν ξεβγάλουμε καλά, αφήνουμε κατάλοιπα του σαμπουάν στην τρίχα. Αυτό επίσης έχει ως αποτέλεσμα λαδωμένα μαλλιά.

Ξεπλένετε τα μαλλιά σας με αρκετό νερό και κάνοντας ήπιο μασάζ με τα ακροδάχτυλα, όπως ακριβώς κάνετε όταν κάνετε σαπουνάδα στα μαλλιά σας με το σαμπουάν.

Μετά το ξέβγαλμα, πρέπει να έχετε την αίσθηση ότι δεν υπάρχει ίχνος σαμπουάν ή/και μαλακτικής κρέμας στα μαλλιά. Τότε μόνο έχετε ξεβγάλει καλά τα μαλλιά σας.

Διαβάστε επίσης >> Πως Να Βοηθήσετε Τα Ταλαιπωρημένα Μαλλιά Από Ντεκαπάζ

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι με αυτές τις μικρές αλλαγές στην καθημερινή φροντίδα των μαλλιών σας, θα δείτε εκπληκτικά αποτελέσματα και μάλιστα πολύ σύντομα. Τα μαλλιά δεν θα λαδώνουν και εσείς θα νιώθετε όμορφη, γεμάτη αυτοπεποίθηση.

Αν το πρόβλημα όμως δεν οφείλεται σε ό,τι περιγράψαμε παραπάνω αναλυτικά, τότε πρέπει να πάρετε τη συμβουλή του δερματολόγου σας.

Αφήστε μια απάντηση