Ξηρότητα Στα Μαλλιά – Όλα Όσα Πρέπει Να γνωρίζετε!

Ξηρότητα Στα Μαλλιά - Όλα Όσα Πρέπει Να γνωρίζετε!

Κάθε φορά που κοιτάζουμε τα μαλλιά ενός μοντέλου σε μια διαφήμιση, αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν να έχουν τόση λάμψη και να φαίνονται τόσο υγιή. Το μυστικό συχνά κρύβεται πίσω από μια καλή ρουτίνα περιποίησης και στην αποτελεσματική ενυδάτωση. Η ενυδάτωση αποτελεί τον πυλώνα της υγείας των μαλλιών.

Μαλλιά που είναι ενυδατωμένα δεν είναι μόνο όμορφα εξωτερικά, αλλά είναι και ανθεκτικά στις καθημερινές φθορές. Ενώ τα ξηρά μαλλιά σπάζουν εύκολα, φριζάρουν και χάνουν τη λάμψη τους. Τα καλά ενυδατωμένα μαλλιά διατηρούνται ελαστικά, λαμπερά και απαλά. 

Φροντίστε τα μαλλιά σας όπως φροντίζετε την επιδερμίδα σας. Όταν η επιδερμίδα σας είναι ξηρή, γίνεται τραχιά, χωρίς ζωντάνια. Τα μαλλιά σας έχουν ανάγκη από την ίδια προσοχή και φροντίδα. 

Βασικα Συμπτωματα Εμφανισης Ξηροτητας

Όταν τα μαλλιά αρχίζουν να χάνουν από την ενυδάτωση, ορισμένα σημαντικά σημάδια κάνουν την εμφάνιση τους που δεν πρέπει να αμελήσετε:

– Γίνονται τραχιά: μπορεί να αισθάνεστε ότι τα μαλλιά σας είναι πιο σκληρά και να δυσκολεύεστε στο χτένισμα και στο ξεμπέρδεμα,

Δεν είναι λαμπερά: Ένα υγιές μαλλί πάντα λάμπει. Αντίθετα, τα ξηρά μαλλιά φαίνονται θαμπά και χωρίς ζωντάνια.

– Είναι εύθραυστα: Τα ξηρά μαλλιά σπάζουν πολύ εύκολα. Αυτό μπορεί να παρατηρηθεί όταν βουρτσίζετε τα μαλλιά σας και βλέπετε πολλές σπασμένες τρίχες.

– Σκληρή υφή: Όταν αγγίζετε τα μαλλιά σας, μπορεί να μην τα αισθάνεστε απαλά, αλλά πιο σκληρά και με ραβδώσεις.

– Μπερδεύονται εύκολα: Τα ξηρά μαλλιά έχουν την τάση να μπερδεύονται πολύ εύκολα, καθιστώντας το χτένισμα μια δύσκολη διαδικασία.

– Ερεθισμός του τριχωτού: Το τριχωτό της κεφαλές μπορεί να αρχίζει να εμφανίζει ερεθισμό, κνησμό ή και φαγούρα ιδίως αν τα μαλλιά είναι πολύ ξηρά.

Αν αναγνωρίσετε ένα ή περισσότερα από αυτά τα συμπτώματα, τότε τα μαλλιά σας πιθανότατα χρειάζονται επιπλέον ενυδάτωση. Είναι ώρα να αλλάξετε την καθημερινή σας ρουτίνα φροντίδας και να επενδύσετε σε επαγγελματικά προϊόντα προϊόντα που θα βοηθήσουν τα μαλλιά σας να ανακτήσουν τη φυσική τους υγεία και λάμψη.

Γιατι Τα Μαλλια Γινονται Πιο Ξηρα

Διάφοροι παράγοντες ευθύνονται για την εμφάνιση της ξηρότητας στα μαλλιά σας που κάνει τα μαλλιά πιο άτονα και χωρίς ζωντάνια.

– Καιρικές συνθήκες: Υψηλές θερμοκρασίες, η υγρασία, αλλά και ο χειμωνιάτικος ξηρός αέρας μπορεί να στερήσουν τη φυσική υγρασία των μαλλιών, ενώ το καλοκαίρι, ο ήλιος είναι ανελέητος και θα βλάψει το τριχωτό σας αν δεν πάρετε τα κατάλληλα μέτρα. .

– Χημικές διεργασίες: Οι περισσότερες χημικές διαδικασίες, καταπονούν την τρίχα και αν δε φροντίζετε τα μαλλιά σας, μπορεί να γίνουν ξηρά και ταλαιπωρημένα. 

– Διατροφή: Αν δεν τρέφεστε σωστά και δεν παίρνει ο οργανισμός σας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, αυτό θα έχει επιπτώσεις και στην υγεία των μαλλιών σας. Οι βιταμίνες, τα μεταλλικά στοιχεία και το άφθονο νερό, είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του σώματος και των μαλλιών σας.

– Λόγοι υγείας: Διάφορες παθήσεις αλλά και φαρμακευτικές αγωγές μπορούν να επηρεάσουν την υγεία των μαλλιών. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. 

– Κληρονομικότητα: Ναι, η κληρονομικότητα και τα γονίδια έχουν σχέση με την υγεία των μαλλιών σας. Κάποιες από εμάς μπορεί να έχουμε κληρονομήσει έναν τύπο μαλλιών που έχει αυξημένη τάση στη φθορά και την ξηρότητα. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να αμελούμε την συστηματική φροντίδα των μαλλιών μας.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις αιτίες της ξηρότητας, ώστε να μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο πρωτόκολλο θεραπείας για τα δικά σας μαλλιά.

Διαβάστε επίσης >> Προϊόντα για τα Μαλλιά Vs Επαγγελματικά Προϊόντα Φροντίδας των Μαλλιών

Αφήστε μια απάντηση