Σγουρά Μαλλιά – 7 Tips Για Να Τα Φροντίσετε Σωστά!

Σγουρά Μαλλιά - 7 Tips Για Να Τα Φροντίσετε Σωστά!

Τα σγουρά μαλλιά έχουν περισσότερες απαιτήσεις για να παραμείνουν υγιή και να δείχνουν τιθασευμένα και περιποιημένα. Πολλά από εμάς τα girls with curls καταφεύγουμε στο ίσιωμα γιατί δεν μπορούμε να τα φροντίσουμε όπως πρέπει. 

Όμως τα υγιή σγουρά μαλλιά “κλέβουν” την παράσταση και είναι κρίμα να αφήνετε αυτό το τόσο γοητευτικό στοιχείο της εμφάνισης σας ανεκμετάλλευτο. 

Σε αυτό το άρθρο μας θα σας δώσουμε τις καλύτερες συμβουλές που μπορείτε να εφαρμόσετε εύκολα στο σπίτι για να έχετε τα σγουρά μαλλιά των ονείρων σας!

#1 ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙΣΜΑ

Έχετε αναρωτηθεί με ποιο εργαλείο είναι καλύτερα να χτενίζουμε τα σγουρά μαλλιά; Οι περισσότερες καταφεύγουν στην κλασική βούρτσα και αγνοούν ότι είναι το πλέον ακατάλληλο εργαλείο για χτένισμα των μαλλιών με μπούκλες. 

Η βούρτσα έχει την τάση να δημιουργεί σπασίματα, φθορές και φριζάρισμα στα σγουρά μαλλιά. Το καλύτερο είναι να πάρετε μια χτένα με πολύ αραιά δόντια και να τη χρησιμοποιείτε σε συνδυασμό με τα ακροδάχτυλα σας για να χτενίσετε τις μπούκλες σας. 

Αυτές οι χτένες επιτρέπουν στις μπούκλες να διατηρούν το σχήμα τους και δεν ασκούν στην τρίχα, περιττή τριβή. 

#2 ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΤΕ ΤΑ ΣΩΣΤΑ

Το γνωρίζουμε καλά, οι μπούκλες σας ταλαιπωρούν γιατί μπερδεύονται εύκολα και οι περισσότερες από εμάς δεν γνωρίζουν πως να τις ξεμπερδέψουν με τον σωστό τρόπο. Οπότε τα χτενίζουν από τις ρίζες προς τις άκρες και τα ταλαιπωρούν άσκοπα.  

Ο σωστός τρόπος να ξεμπερδέψετε τα σγουρά μαλλιά είναι όμοιος με τα ίσια μαλλιά. Πρέπει να τα πιάσετε και να τα ξεμπερδέψετε πρώτα τις άκρες και να ανεβαίνετε σταδιακά με απαλές κινήσεις προς τις ρίζες.

#3 ΠΛΟΥΣΙΑ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

Γενικά, τα μαλλιά χρειάζονται ενυδάτωση όσο και η επιδερμίδα σας για να διατηρήσουν την υγεία τους. Τα σγουρά μαλλιά, ακόμη περισσότερη! 

Μια φορά την εβδομάδα, εφαρμόστε σ-ω-σ-τ-ά μια πλούσια μάσκα ή μια ειδικά για σγουρά μαλλιά και αφήστε την να δράσει εκείνα τα 10 λεπτά που θέτουν οι προδιαγραφές της! 

#4 ΣΑΤΕΝ Ή ΜΕΤΑΞΙ

Σε πολλές μπορεί να ακουστεί υπερβολικό αλλά ΝΑΙ το ύφασμα της μαξιλαροθήκες παίζει σημαντικό ρόλο στην όψη και την υγεία των μαλλιών. Οι μεταξωτές ή σατέν μαξιλαροθήκες δημιουργούν ελάχιστη τριβή στα μαλλιά σας όσο εσείς απολαμβάνετε τον ύπνο σας. 

Το αποτέλεσμα είναι λιγότερες φθορές και σημαντική μείωση του φριζαρίσματος.΄Ισως πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά να αντικαταστήσετε άμεσα τις βαμβακερές σας μαξιλαροθήκες! 

Οι μπούκλες χρειάζονται ελαστικότητα και δυναμισμό. Αυτά τα στοιχεία μόνο το σατέν και το μετάξι μπορούν να τα προσφέρουν όσο εσείς κοιμάστε!

#5 ΨΑΛΙΔΑ Ή ΚΟΥΡΕΜΑ;

Δεν πρέπει να μπείτε σε καμία περίπτωση αυτό το δίλημμα! Θα πρέπει να κάνετε την επίσκεψη σας στο κομμωτήριο μια φορά κάθε 6-8 εβδομάδες για να φρεσκάρετε τα μαλλιά σας με ένα κούρεμα. 

Ο κομμωτής σας θα αφαιρέσει τις φθαρμένες, ξηρές άκρες και τα μαλλιά σας θα εξυγιανθούν. Αυτό ισχύει για κάθε τύπο μαλλιών και είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ζωντάνια της τρίχας. 

#6 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ

Τα σγουρά μαλλιά έχουν απαιτήσεις, δεν πειθαρχούν εύκολα, δεν ξεμπερδεύονται εύκολα, χάνουν εύκολα τη λάμψη τους… Για αυτό το λόγο η ανάγκη χρήσης των κατάλληλων επαγγελματικών προϊόντων περιποίησης γίνεται επιτακτική. 

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αφήνετε την υγεία των μαλλιών σας στο έλεος τυχαίων προϊόντων που βρήκατε σε οικονομική τιμή στο σούπερ μάρκετ. 

Μόνο οι κατάλληλες επαγγελματικές σειρές προϊόντων περιποίησης μπορούν να δώσουν στις μπούκλες σας το «νεύρο», την υπέροχη διαμόρφωση και την υγιή όψη που επιθυμείτε! 

#7 ΣΤΕΓΝΩΣΤΕ ΦΥΣΙΚΑ

Ο καλύτερος τρόπος για να στεγνώσετε τα σγουρά μαλλιά είναι ο φυσικός. Δεν χρειάζεται καμία βιασύνη με το πιστολάκι ή πίεση με την πετσέτα, αλλιώς τα μαλλιά σας θα χάσουν την ελαστικότητα και τον δυναμισμό τους. 

Απολαύστε το ρόφημα της αρεσκείας σας όσο τα σγουρά σας μαλλιά στεγνώνουν με τον καλύτερο τρόπο που δεν είναι άλλος από τον φυσικό!

Αν παρόλα αυτά δεν είστε 100% σίγουρη για το τι χρειάζονται τα κυματιστά σας μαλλιά, καλέστε μας στο 2310 254646 για να σας βοηθήσουμε!

Διαβάστε επίσης >> Οι Καλύτερες Μάσκες Μαλλιών Για Κάθε Ανάγκη

Αφήστε μια απάντηση