Σπάσιμο Τρίχας – Αλλάξτε ΤΩΡΑ Την Κατάσταση Στα Μαλλιά Σας!

Σπάσιμο Τρίχας – Αλλάξτε ΤΩΡΑ Την Κατάσταση Στα Μαλλιά Σας!

Το σπάσιμο της τρίχας είναι ένα φαινόμενο που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να σας αφήσει αδιάφορες. Αν δείτε φθορές ή σπασίματα στις άκρες, μην χάνετε λεπτό! Σπεύσατε στο κομμωτήριο για να σας προτείνει ο κομμωτής τι ακριβώς πρέπει να κάνετε για την αναδόμηση των μαλλιών σας. 

Σε αυτό το άρθρο όμως θα δούμε τι μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε το φαινόμενο που λέγεται σπάσιμο τρίχας. Ας ξεκινήσουμε με τις πιο βασικές συμβουλές που θα αλλάξουν ριζικά την κατάσταση των μαλλιών σας. 

ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΡΙΧΑΣ – 9 TIPS ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

1. ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

Όλοι οι επαγγελματίες hair stylists συστήνουν τακτικά κουρέματα για την αναδόμηση και το φρεσκάρισμα της τρίχας. Κάτι ξέρουν. Κάποιες από εμάς όμως, πιστεύουν ότι 3-4 φορές το χρόνο είναι αρκετές για να διατηρήσουν την υγεία των μαλλιών τους. ΛΑΘΟΣ! 

Θα πρέπει να κλείνετε ένα ραντεβού με τον κομμωτή σας κάθε 6-8 εβδομάδες προκειμένου να κουρέψει τις άκρες, να αφαιρέσει τα σπασίματα ή και την ψαλίδα και να βοηθήσει την τρίχα να αναπτυχθεί. Αυτό ισχύει ακόμη και αν θέλετε να μακρύνετε τα μαλλιά σας: όταν τα μαλλιά είναι υγιή και λαμβάνουν την σωστή περιποίηση, αλλά και διατροφή, τότε μεγαλώνουν! Φανταστείτε, κάντε το εικόνα στο μυαλό σας πως από τις θαμπές, δύναμες «ουρές», τις σπασμένες άκρες ο όγκος, η λάμψη, η ζωντάνια και η δύναμή τους «γλιστρούν» και φεύγουν…

2. ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΛΟΥΖΕΣΤΕ;

Στο blog μας έχουμε επισημάνει πάρα πολλές φορές το πόσο σημνική είναι η κατάλληλη συχνότητα. Δεν είναι λίγες όμως οι κυρίες που το παρακάνουν με το λούσιμο… Η συχνότητα που θα βοηθήσει τα μαλλιά σας να παραμείνουν υγιή είναι 1-2 φορές την εβδομάδα. Αν λούζεστε πολύ συχνά τότε η τρίχα με την πάροδο του χρόνου θα αποδυναμωθεί και θα δείτε σπασίματα και φθορές στις άκρες των μαλλιών σας.

3. ΠΩΣ ΛΟΥΖΕΣΤΕ;

Εκτός από τη συχνότητα θα πρέπει να δώσετε προσοχή και στον τρόπο που λούζεστε. Καταρχήν θα πρέπει να έχετε στο μπάνιο σας το κατάλληλο επαγγελματικό σαμπουάν που ταιριάζει “γάντι” στον τύπο και τις ανάγκες των μαλλιών σας. Θα χρειαστεί να κάνετε ήπιο μασάζ στο τριχωτό και όχι τόσο στα μήκη της τρίχας. Μην το παρακάνετε όμως με το τρίψιμο γιατί μπορεί να φέρετε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα! 

Το ήπιο μασάζ στο τριχωτό όσο λούζεστε, ενεργοποιεί την καλή κυκλοφορία του αίματος που είναι υπεύθυνη για την δημιουργία νέων τριχών. Μην αμελήσετε ένα καλό ξέβγαλμα: Πρέπει να αφαιρεθούν όλα τα υπολείμματα του σαμπουάν με άφθονο νερό. Επίσης σημαντικό είναι να ΜΗΝ λούζετε τα μαλλιά σας με καυτό νερό. Γυρίστε τη βρύση στο χλιαρό ή και κρύο νερό αν το αντέχετε και ο καιρός το επιτρέπει!

Διαβάστε επίσης >> Πως Λειτουργεί Το Σαμπουάν Στα Μαλλιά

4. ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΜΕ CONDITIONER

Τα επαγγελματικά προϊόντα φροντίδας των μαλλιών είναι τα πιο κατάλληλα για τα μαλλιά λόγω της ειδικά σχεδιασμένης σύστασής τους που είναι πλούσια σε θρεπτικά και ενυδατικά στοιχεία. 

Ένα καλό επαγγελματικό conditioner θα ενυδατώσει και θα ενδυναμώσει την τρίχα αποτρέποντας το σπάσιμο στις άκρες. Προσοχή δεν πρέπει να το εφαρμόσετε σε όλο το μήκος αλλά στις άκρες. Επιπλέον, ένα έλαιο ή ένα επαγγελματικό serum ειδικά για τις άρες θα κάνει θαύματα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα!

5. ΠΩΣ ΣΤΕΓΝΩΝΕΤΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ;

Σίγουρα ο φυσικός τρόπος είναι ο καλύτερος. Αρκεί να προσέξετε, να μην τρίβετε τα μαλλιά σας έντονα με την πετσέτα, πιστεύοντας ότι έτσι θα αφαιρέσετε την υγρασία γρηγορότερα και καλύτερα. 

Τυλίξτε τα μαλλιά σας σε μια στεγνή πετσέτα και αφήστε την για 5 λεπτά  προκειμένου να απορροφήσει την υγρασία. Κατόπιν χρησιμοποιήστε την πετσέτα ταμποναριστά για να στεγνώσετε τα μαλλιά σας. Ακολουθεί το πιστολάκι στη μεσαία σκάλα, χειμώνα-καλοκαίρι: με ζεστό κεφάλι το κρυολόγημα το έχετε στο τσεπάκι αν βγείτε έξω αμέσως, χώρια που με μεσαία θερμοκρασία θα έχετε πιο λαμπερά μαλλιά. 

6. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑ

Η ακατάλληλη διαχείριση των μαλλιών είναι τις περισσότερες φορές υπεύθυνη για την πρόκληση φθορών και σπασιμάτων. Οπότε μην τραβάτε βίαια τα μαλλιά με την βούρτσα για να τα ξεμπερδέψετε. Επιλέξτε μια λοσιόν ξεμπερδέματος και μια ειδική detangling brush από σιλικόνη, για να ξεμπερδέψετε με όσο το δυνατόν πιο ήπιο τρόπο τα μαλλιά σας. 

7. ΠΩΣ ΧΤΕΝΙΖΕΤΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ;

Μην ξεκινάτε να χτενίζετε τα μαλλιά σας από τις άκρες επειδή σας είναι πιο εύκολο. Ο σωστός τρόπος είναι να τα χτενίζετε από τις ρίζες προς τις άκρες ή από πάνω προς τα κάτω. 

Αν χτενίσετε τις άκρες μετά το να ξεμπερδέψετε τα ενδιάμεσα μήκη χρειάζεται ακόμη περισσότερο τράβηγμα και πίεση. Αυτός ο τρόπος χτενίσματος μπορεί να προκαλέσει περιττές φθορές και σπάσιμο στις άκρες. 

8. ΕΡΓΑΛΕΙΑ STYLING

Τα περισσότερα εργαλεία styling βασίζονται στην θερμότητα ή οποία επίσης μπορεί με συχνή χρήση να προκαλέσει κάποιες φθορές στην τρίχα. Αν διαπιστώσατε μόλις τώρα ότι χρησιμοποιείτε την πρέσα ισιώματος καθημερινά, τότε προσπαθήστε να μειώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο την συχνότητα που τη χρησιμοποιείτε. Επίσης να έχετε στη διάθεση σας ένα επαγγελματικό προϊόν θερμοπροστασίας, κρέμα ή σπρέι! 

9. ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΡΙΧΑΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

Αν παρόλα αυτά παρατηρήσετε κάποια σπασίματα ή φθορές στις άκρες των μαλλιών, τότε μπορείτε να φροντίσετε τα μαλλιά σας με κάποιο από τα παρακάτω προϊόντα επαγγελματικής φροντίδας. 

Αν δεν είστε σίγουρη για το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να φροντίσετε τα μαλλιά σας, μην διστάσετε να μας καλέσετε στο 2310 254646.

Αφήστε μια απάντηση