Πως Λειτουργεί Το Σαμπουάν Στα Μαλλιά Μας;

Πως Λειτουργεί Το Σαμπουάν Στα Μαλλιά Μας

Το να προσπαθεί να καθαρίσει κάποιος την επιδερμίδα με νερό μόνο, δεν θα καταφέρει να απομακρύνει τα υπολείμματα, λιπαρές αποθέσεις, ανεπιθύμητες οσμές, ρύπους, ιδρώτα, καπνό. Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τα μαλλιά. Το λούσιμο δεν θα ήταν αποτελεσματικό αν δεν υπήρχαν τα σαμπουάν. Και μάλιστα χρειάζεστε το κατάλληλο σαμπουάν για τον δικό σας τύπο μαλλιών και με βάσει τις απαιτήσεις των μαλλιών σας. 

Συνεπώς, η βασική λειτουργία ενός σαμπουάν είναι να βοηθά το νερό να καθαρίζει αποτελεσματικά το τριχωτό. Βοηθά στο να απομακρυνθούν τα κατάλοιπα και οι ρύποι της επιβαρυμένης καθημερινότητας μας και ταυτόχρονα βοηθά στην ισορροπία του pH της τρίχας. 

Αν κάνετε πολλές μέρες να λουστείτε τα μαλλιά σας γίνονται περισσότερο λιπαρά και η όψη τους είναι αντιαισθητική. Ο λόγος είναι ότι το τριχωτό παράγει φυσικά έλαια μέσω των τριχοθυλάκων. Κατά βάση αυτή η λειτουργία είναι επιθυμητή και ωφέλιμη για την τρίχα. Το σαμπουάν θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε την περίσσεια λιπαρότητα από τα μαλλιά δίνοντας τους πίσω τη λάμψη και τη ζωντάνια που επιθυμείτε. 

ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΟΥΖΕΣΤΕ;

Σε όλες μας αρέσει να νιώθουμε καθαρές, φρέσκες και όμορφες. Για αυτό το λόγο, κάποιες φορές το παρακάνουμε με τη συχνότητα και λούζουμε τα μαλλιά μας καθημερινά ή μέρα παρά μέρα. Αυτό όμως δεν είναι η συνιστώμενη συχνότητα. Για να διασφαλιστεί μια ισορροπία στην υγρασία και στο pH του τριχωτού θα πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας 1-2 φορές την εβδομάδα. 

Οι άντρες που έχουν πιο κοντά μαλλιά και κουρεύονται συνήθως πιο συχνά από εμάς τις γυναίκες, μπορούν να κάνουν 2-3 λουσίματα την εβδομάδα χωρίς να προκαλέσουν φθορές στην τρίχα. 

Αν τα μαλλιά σας είναι ευαισθητοποιημένα, παρουσιάζουν ξηρότητα ή έντονη λιπαρότητα, τότε θα πρέπει να προμηθευτείτε το κατάλληλο επαγγελματικό σαμπουάν για ξηρά ή λιπαρά μαλλιά αντίστοιχα. 

Κάποιες κυρίες με λιπαρά μαλλιά υποκύπτουν στο λάθος να λούζουν τα μαλλιά τους καθημερινά προκειμένου να απαλλαγούν από τη λιπαρότητα. Αυτό όμως διαιωνίζει το πρόβλημα γιατί το τριχωτό δημιουργεί ακόμη περισσότερα φυσικά έλαια για να ισορροπήσει το pH στην τρίχα. 

Για αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιείτε επαγγελματικά προϊόντα φροντίδας των μαλλιών σας για να πετύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα στα μαλλιά σας. Αν δεν είστε σίγουρη για το ποιο σαμπουάν είναι το κατάλληλο για εσάς, μην διστάσετε να μας καλέσετε στο 2310 254646 για να σας κατατοπίσουμε. 

ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΛΟΥΣΙΜΟ ΣΤΗΝ ΤΡΙΧΑ;

Κανένας επαγγελματίας κομμωτής δεν θα σας προτείνει να λούζεστε καθημερινά γιατί πολύ απλά ΔΕΝ χρειάζεται! Ίσα ίσα που μπορεί να προκαλέσετε στα μαλλιά σας ανεπιθύμητες φθορές και ευαισθητοποίηση. 

Ο λόγος είναι γιατί τα σαμπουάν και τα προϊόντα φροντίδας των μαλλιών όταν χρησιμοποιούνται καθημερινά έχουν την τάση να προκαλούν βλάβες στην φυσική δομή της τρίχας. Για αυτό λοιπόν δεν πρέπει να λούζεστε καθημερινά. Το πόσο συχνά έχει να κάνει με τον τύπο των μαλλιών σας, αν είναι λιπαρά, ξηρά, ευαισθητοποιημένα κ.λ.π. 

Όταν λούζεστε καθημερινά, τότε αυτό που κάνετε είναι να υποκινείτε τον κύκλο ανατροφοδότησης ανάγκης για ακόμη συχνότερα λουσίματα. Με άλλα λόγια, όσο συχνότερα λούζεστε, τόσο πιο γρήγορα τα μαλλιά σας θα φαίνονται ότι χρειάζονται λούσιμο. 

Το τριχωτό “αντιλαμβάνεται” πιο έντονα την ανάγκη ανατροφοδότησης με φυσικά έλαια οπότε και τα εκκρίνει πιο έντονα για να επαναφέρει την ισορροπία στην χημεία της επιδερμίδας. Το αποτέλεσμα; Τα μαλλιά φαίνονται πιο σύντομα λιπαρά, ίσως και την επόμενη μέρα και εσείς νιώθετε ότι χρειάζονται και πάλι λούσιμο!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ

Έχουμε κάνει λόγο αρκετές φορές για τα επαγγελματικά προϊόντα φροντίδας των μαλλιών. Σε αυτά τα προϊόντα θα πρέπει να αναζητά κάποιος την επιπρόσθετη αξία στην περιποίηση της τρίχας και την διατήρηση της υγείας των μαλλιών. 

Τα σαμπουάν του εμπορίου που μπορείτε να βρείτε εύκολα σε κάποιο ράφι στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς σας σχεδιάζονται με βάση το κόστος και μόνο! Οπότε στη σύσταση τους θα βρείτε πιο οικονομικά συστατικά που βασίζονται στην χημική επεξεργασία και δεν έχουν λάβει υπόψη την εξατομίκευση. Δεν λαμβάνουν υπόψη δηλαδή τις ανάγκες που έχει το τριχωτό σας σε κάθε φάση της ζωής σας. Το να επιμένουμε να χρησιμοποιούμε το ίδιο οικονομικό σαμπουάν για πολλά χρόνια είναι ίσως το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε. 

Τα επαγγελματικά σαμπουάν χρησιμοποιούν καλύτερης ποιότητας φυτικά υλικά και λιγότερο έως και καθόλου χημικά. Αυτό σημαίνει πολύ μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στη θρέψη και την ενυδάτωση της τρίχας. Επίσης σχεδιάζονται να ικανοποιήσουν διαφορετικές ανάγκες μαλλιών. Για αυτό θα δείτε ότι υπάρχουν διαφορετικά επαγγελματικά σαμπουάν για βαμμένα, αφυδατωμένα, λιπαρά, ευαισθητοποιημένα, σπαστά κλπ.

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Ενδεικτικά παραθέτουμε τα 10 καλύτερα και πιο δημοφιλή επαγγελματικά σαμπουάν που μπορείτε να βρείτε στην Ελληνική αγορά και από τα πιο καταξιωμένα brands. 

Αν είστε σίγουρη για το ποιο σαμπουάν είναι το πιο κατάλληλο για τις δικές σας ανάγκες, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ΕΔΩ.

Διαβάστε επίσης >> Τα Καλύτερα Επαγγελματικά Σαμπουάν Για Κάθε Ανάγκη

 

Αφήστε μια απάντηση