6 Tips Για Την Καλοκαιρινή Περιποίηση Των Μαλλιών

6 Tips Για Την Καλοκαιρινή Περιποίηση Των Μαλλιών

Το καλοκαίρι είναι η πιο ανέμελη περίοδος του χρόνου και το μυαλό μας “ταξιδεύει” σε θάλασσες και νησιά. Ωστόσο αυτή η ξεγνοιασιά δεν πρέπει να επηρεάσει την υγεία των μαλλιών μας. Πρέπει να προστατεύσετε και να περιποιηθείτε τα μαλλιά σας με τον καλύτερο τρόπο και φέτος το καλοκαίρι. 

Ο ήλιος μας χαλαρώνει και μας βγάζει μια διάθεση εξερεύνησης και περιπέτειας. Αυτό που δεν πρέπει να βάλουμε σε “περιπέτειες” είναι το τριχωτό μας! Η ακτινοβολία του ήλιου δεν είναι και τόσο φιλική προς την τρίχα, όπως άλλωστε και για την επιδερμίδα μας. 

Μην ανησυχείτε όμως! Σε αυτό το άρθρο έχουμε συμπεριλάβει μερικά χρήσιμα tips για να ΜΗΝ βάλετε την υγεία των μαλλιών σε περιττό ρίσκο. 

Ας δούμε τις 6 βασικότερες συμβουλές για την καλοκαιρινή περιποίηση των μαλλιών.

#1 ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΧΡΩΜΑΤΟΣ

Μια πολύ βασική αλλά πολύ σημαντική συμβουλή είναι να μην υποβάλετε τα μαλλιά σας σε μια ριζική αλλαγή χρώματος μέσα στο κατακαλόκαιρο. Μια τέτοια διαδικασία, θα ευαισθητοποιήσει τα μαλλιά σας και σε συνδυασμό με το αλάτι ή το χλώριο και τον ήλιο θα τα βάλετε σε κίνδυνο. Μια ριζική αλλαγή στο χρώμα θα μπορούσε να περιμένει μέχρι το φθινόπωρο για να αποφύγουμε το ενδεχόμενο της φθοράς των μαλλιών και να το ακολουθήσει ένα πρωτόκολλο επανόρθωσης.

#2 ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΠΡΙΝ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Το νερό της θάλασσας ή της πισίνας δεν ενυδατώνει τα μαλλιά σας, ούτε σας βοηθά να τα τιθασεύσετε. Το αντίθετο: τα μαλλιά φριζάρουν και η διάθεσή μας…το ίδιο! Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να έχετε μαζί σας μια καλή μάσκα μαλλιών ή μια κρέμα επαγγελματικής περιποίησης που είναι ειδικά σχεδιασμένη για το καλοκαίρι και την έκθεση στον ήλιο.

#3 ΛΟΥΣΙΜΟ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Στις διακοπές να νιώθουμε ότι πρέπει να λούζουμε τα μαλλιά κάθε μέρα. Μετά το μπάνιο και τον ιδρώτα, είναι απόλυτα λογικό! Θα πρέπει όμως να το κάνουμε με το κατάλληλο, απαλό σαμπουάν. Χρειάζεστε ένα σαμπουάν που καθαρίζει τα μαλλιά με ήπιο τρόπο και παράλληλα απομακρύνει αποτελεσματικά το χλώριο και το αλάτι από την τρίχα. 

Ετοιμάστε τα μαλλιά σας με τον καλύτερο τρόπο για την βραδινή σας έξοδο και χωρίς να τα νιώθετε ρυπαρά από την θάλασσα. Τα ειδικά σχεδιασμένα σαμπουάν θα φροντίσουν να ενυδατώσουν και πάλι τα μαλλιά σας.

#4 ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕ ΤΟ STYLING ΜΕ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ

Πολλές μπαίνουμε στον πειρασμό να πάρουμε μαζί μας στις διακοπές το πιστολάκι ή το σίδερο για να ισιώνουμε τα μαλλιά μας πριν τη βραδινή έξοδο. Τα εργαλεία αυτά προκαλούν ξηρότητα και σε συνδυασμό με την έκθεση στον ήλιο και το αλάτι, θα ευαισθητοποιήσουν ακόμη περισσότερο τα μαλλιά. 

Καλό θα είναι να περιορίσετε τη χρήση αυτών των εργαλείων στο απολύτως απαραίτητο για όσο βρίσκεστε διακοπές. Μην επιβαρύνετε άσκοπα τα μαλλιά σας, επιλέξτε το φυσικό τρόπο να στεγνώσετε τα μαλλιά σας και εναλλακτικό styling που δεν θα επιβαρύνει την τρίχα. Άλλωστε διακοπές είμαστε!

#5 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

Όπως θα έχετε ήδη καταλάβει, η ξηρότητα είναι ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς του τριχωτού, ειδικά το καλοκαίρι. Για να την αντιμετωπίσετε χρειάζεστε τα κατάλληλα προϊόντα επαγγελματικής περιποίησης που θα ενυδατώσουν και θα φροντίσουν τα μαλλιά σας. 

Μια ειδικά σχεδιασμένη μάσκα σε συνδυασμό με μια κρέμα περιποίησης θα κάνουν πραγματικά θαύματα στην προστασία των μαλλιών σας από τον ήλιο και τη θάλασσα. 

Μην αμελείτε να φοράτε το καπέλο σας όσο βρίσκεστε στον ήλιο. Να θυμάστε ότι τα μαλλιά έχουν ακριβώς τις ίδιες ανάγκες με την επιδερμίδα του προσώπου σας! 

Διαβάστε επίσης >> Οι Καλύτερες Μάσκες Μαλλιών Για Κάθε Ανάγκη

#6 ΑΦΕΘΕΙΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΝΥΚΤΟΣ

Τα μαλλιά σας μπορεί να ταλαιπωρηθούν ιδιαίτερα από τις έντονες ημέρες των διακοπών. Μην τους στερήσετε ένα τελετουργικό χαλάρωσης και ενυδάτωσης. Η καλύτερη στιγμή για να τους προσφέρετε μια εντατική θεραπεία είναι οι νυχτερινές ώρες. 

Εφαρμόστε λίγο πριν κοιμηθείτε μια κρέμα νυχτερινής περιποίησης που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα. Δώστε έμφαση στις πιο ξηρές άκρες ή περιοχές που έχουν εκτεθεί περισσότερο στον ήλιο. Το επόμενο πρωί θα ξυπνήσετε και τα μαλλιά σας θα έχουν λάβει όλη την ενυδάτωση και τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζονται. 

Η Kerastase έχει δημιουργήσει την απόλυτη σειρά προστασίας από τον ήλιο. Με την Kerastase Soleil τα μαλλιά σας θα παραμείνουν λαμπερά, απαλά και υγιή και μετά την επιστροφή σας από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Χάρη στην υψηλή συγκέντρωση σε νερό καρύδας και Βιταμίνης Ε, προστατεύει με τον καλύτερο τρόπο τα μαλλιά από το αλάτι, το χλώριο και την επιθετική ακτινοβολία του ήλιου. Το τριχωτό λαμβάνει την απαραίτητη ενυδάτωση. Τα μαλλιά διατηρούν την υγεία και τη λάμψη τους και εσείς απολαμβάνετε στο έπακρο τις υπέροχες στιγμές του καλοκαιριού. 

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ΕΔΩ για να σας βοηθήσουμε να επιλέξτε το κατάλληλο πρόγραμμα καλοκαιρινής φροντίδας ανάλογα με τον τύπο των δικών σας μαλλιών.

Αφήστε μια απάντηση