Αποτελεσματική Επανόρθωση Των Ταλαιπωρημένων Μαλλιών

Αποτελεσματική Επανόρθωση Των Ευαισθητοποιημένων Μαλλιών

Όταν αναφερόμαστε σε ευαισθητοποιημένα μαλλιά εννοούμε αυτά που έχουν φθορές και είναι πιο επιρρεπή στο σπάσιμο. Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν το επίπεδο ευαισθητοποίησης των μαλλιών: οι συχνές βαφές ή και εναλλαγές στο χρώμα, η χρήση των εργαλείων styling αλλά και οι καιρικές συνθήκες όπως η συχνή έκθεση στον ήλιο, το νερό της θάλασσας και το χλώριο της πισίνας. 

Τα ευαισθητοποιημένα μαλλιά είναι ξηρά, έχουν χάσει την λάμψη τους, είναι τραχιά στην αφή και εμφανίζουν σπασίματα στις άκρες. Είναι λογικό αυτή η κατάσταση να προβληματίζει τις περισσότερες από εμάς. Σημαντικό όμως είναι να καταλάβουμε τις αιτίες που οδηγούν σε αυτή την κατάσταση, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα αποτελεσματικά.

Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Με τη σωστή φροντίδα και τα κατάλληλα επαγγελματικά προϊόντα, τα ευαισθητοποιημένα μαλλιά μπορούν να ανακτήσουν την υγεία και τη λάμψη τους και να ξαναγίνουν ζωηρά και ανθεκτικά.

ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ

Για να είναι αποτελεσματική, η θεραπεία θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες μας! Τα μαλλιά, ανάλογα με την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί εμφανίζουν και διαφορετικά επίπεδα ευαισθητοποίησης. Αρχικά, τα μαλλιά μπορεί να φαίνονται λίγο πιο ξηρά από ό,τι συνήθως, με μια μικρή απώλεια λάμψης. Συνήθως, αυτό είναι αποτέλεσμα περιστασιακής έκθεσης σε συνθήκες που τα ταλαιπωρούν. Αν τα φροντίσετε εγκαίρως και με τα κατάλληλα προϊόντα, σε αυτό το στάδιο η ευαισθητοποίηση είναι προσωρινή.

Σε επόμενο στάδιο, τα μαλλιά μπορεί να γίνουν τραχιά, με σπασμένες άκρες και να μην είναι ελαστικά. Αυτό συμβαίνει από συνεχή χρήση θερμικών εργαλείων ή από χημικές επεξεργασίες όπως βαφές και ίσιωμα. 

Τέλος, στο επόμενο στάδιο ευαισθητοποίησης, τα μαλλιά μπορεί να φαίνονται πολύ θαμπά, να είναι εύθραυστα και να έχουν χάσει την ελαστικότητά τους. Σε αυτό το στάδιο υπάρχει πλέον επιτακτική ανάγκη αναδόμησης με εντατική φροντίδα και με τη χρήση εξειδικευμένων επαγγελματικών προϊόντων.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ

Η επίλυση του προβλήματος της ευαισθητοποίησης των μαλλιών απαιτεί συνδυασμό προσεκτικής φροντίδας, κατάλληλων προϊόντων και αλλαγής ορισμένων καθημερινών συνηθειών.

#1 Επαγγελματική Φροντίδα: Το πρώτο βήμα θα πρέπει να είναι μια επίσκεψη στον κομμωτή σας. Είναι ο κατάλληλος για να διαγνώσει το βαθμό της ευαισθητοποίησης και να προτείνει την κατάλληλη θεραπεία αναδόμησης.

#2 Προϊόντα Ειδικής Φροντίδας: Ανάλογα με το βαθμό της ευαισθητοποίησης, επιλέξτε προϊόντα που προορίζονται για την ενδυνάμωση, αναδόμηση και θρέψη των μαλλιών.

#3 Λιγότερος Θερμικός Στρες: Περιορίστε τη χρήση των θερμικών εργαλείων styling. Όταν τα χρησιμοποιείτε, εφαρμόστε ένα καλό προϊόν θερμοπροστασίας.

#4 Λιγότερες Χημικές Επεξεργασίες: Αν έχετε ευαισθητοποιημένα μαλλιά, μειώστε λίγο την συχνότητα που βάφετε τα μαλλιά σας ή τις χημικές διαδικασίες ισιώματος. 

#5 Φρεσκάρισμα: Κλείστε πιο συχνά ραντεβού με τον κομμωτή σας για ένα φρεσκάρισμα στις άκρες για να …εξορκίσετε το σπάσιμο και την ψαλίδα!

#6 Φυσικά Έλαια: Ορισμένα φυσικά έλαια, όπως το έλαιο καρύδας ή το αργκάν, μπορούν να βοηθήσουν στην ενυδάτωση και τη θρέψη των μαλλιών. Οπότε προτιμήστε επαγγελματικά προϊόντα που περιέχουν αυτά τα θαυματουργά έλαια αναδόμησης των μαλλιών.

#7 Διατροφή: Τέλος, μια ισορροπημένη διατροφή με βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, μπορεί να ενισχύσει την υγεία των μαλλιών από μέσα προς τα έξω. Παράλληλα θα θωρακίσει την υγεία σας συνολικά και θα νιώθετε περισσότερη ενέργεια και ευεξία. 

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχείτε γιατί με τη σωστή φροντίδα, τα ευαισθητοποιημένα μαλλιά μπορούν να ανακτήσουν την υγεία και τη λάμψη τους και εσείς να αντιμετωπίζετε τις καθημερινές προκλήσεις με αυτοπεποίθηση.

Διαβάστε επίσης >> Φροντίδα Μαλλιών Μετά Τις Διακοπές

Αφήστε μια απάντηση