Πόσο Ευαισθητοποιημένα Είναι Τα Μαλλιά Σας;

Πόσο Ευαισθητοποιημένα Είναι Τα Μαλλιά Σας;

Όταν οι επαγγελματίες μιλούν για ευαισθητοποιημένα μαλλιά, εννοούν τα μαλλιά που έχουν υποστεί φθορά λόγω εξωτερικών παραγόντων. Εάν ανησυχείτε ότι έχετε ευαισθητοποιημένα μαλλιά, μπορείτε απλά να παρατηρήσετε αν έχουν γίνει θαμπά, δηλαδή έχουν χάσει τη λάμψη τους, είναι «δύσκολα» στο χτένισμα και το ξεμπέρδεμα, σπάζουν πιο εύκολα και δεν τα αισθάνεστε υπάκουα, «ζωντανά».

Μην ανησυχείτε όμως, υπάρχουν πολλά προϊόντα περιποίησης που μπορούν να βοηθήσουν στην αναζωογόνηση των ταλαιπωρημένων μαλλιών. Μπορείτε να ακολουθήσετε την κατάλληλη ρουτίνα περιποίησης, που θα περιλαμβάνει τη χρήση σαμπουάν και conditioner με ενυδατικά συστατικά, μάσκες μαλλιών, σπρέϊ θερμοπροστασίας, έλαια και serum ειδικά για τις άκρες και προϊόντα που βοηθούν στην αναδόμηση των μαλλιών.

ΞΗΡΟΤΗΤΑ Ή ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ;

Πολλές από εμάς συγχέουμε συχνά τα ξηρά μαλλιά με τα ευαισθητοποιημένα μαλλιά, όταν στην πραγματικότητα αυτό δεν είναι το ίδιο πρόβλημα και χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση στην περιποίηση. 

Τα ξηρά μαλλιά προκαλούνται από έλλειψη φυσικών ελαίων στην τρίχα και μπορεί να παρουσιάζουν θαμπάδα, φριζάρισμα και τραχιά υφή. Αντίθετα, τα ευαισθητοποιημένα μαλλιά είναι ευάλωτα στο σπάσιμο και έχουν ορατές φθορές στις άκρες λόγω της εύθραυστης δομής τους. 

Επίσης, τα ξηρά μαλλιά μπορεί να παρουσιάζουν λευκές νιφάδες, ενώ τα ευαισθητοποιημένα μαλλιά δεν έχουν λάμψη. Επίσης εσείς ξέρετε αν σε όλη σας τη ζωή είχατε τάση για ξηρότητα ή είναι αποτέλεσμα κάποιων τεχνικών εργασιών ή από την υπερβολή στο styling! Για να αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα, πρέπει να επιλέξουμε τα κατάλληλα προϊόντα επαγγελματικής φροντίδας των μαλλιών και να ακολουθήσουμε τις κατάλληλες πρακτικές περιποίησης για το κάθε πρόβλημα.

ΠΩΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ;

Τα μαλλιά μπορούν να ευαισθητοποιηθούν για πολλούς λόγους. Για παράδειγμα οι καιρικές συνθήκες μπορούν να προκαλέσουν τριβή στα λέπια της τρίχας, οι ακτίνες UV ενδέχεται να αφυδατώσουν τα μαλλιά. Τα εργαλεία styling που μπορούν να αποδυναμώσουν τους δεσμούς της δομής της τρίχας, η ρύπανση που συσσωρεύεται και προκαλεί σπάσιμο της τρίχας, καθώς και οι λάθος βαφές και τεχνικές ή ο τρόπος που βουρτσίζετε μπορούν να αφήσουν τα λέπια της τρίχας ανοιχτά. Είναι σημαντικό να προσέχουμε την περιποίηση των μαλλιών μας και να χρησιμοποιούμε κατάλληλα επαγγελματικά προϊόντα για να προστατεύουμε τη δομή της τρίχας και να διατηρούμε τα μαλλιά μας υγιή.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ

Στάδιο 1: Το πρώτο στάδιο περιλαμβάνει ξηρότητα, λιγότερη λάμψη και εμφανώς πιο αδύναμες άκρες. Η φθορά δηλαδή έχει επέλθει στο εξωτερικό της τρίχας και ο εσωτερικός φλοιός παραμένει υγιής. 

Στάδιο 2: Η φθορά στο εξωτερικό μέρος της τρίχας είναι μεγαλύτερη με αποτέλεσμα το εσωτερικό να είναι πιο ευάλωτο σε φθορά. Με άλλα λόγια ο φλοιός είναι εκτεθειμένος και πρέπει να αναλάβετε δράση άμεσα! Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι σπασμένες άκρες, θαμπάδα σε συνδυασμό με χρωματικά μπαλώματα και τραχιά υφή. 

Στάδιο 3: Μεγαλύτερες φθορές στο εσωτερικό ή και στον φλοιό στο εσωτερικό της τρίχας. Στα συμπτώματα του δεύτερου σταδίου προστίθενται και η τριχόπτωση ή η αραίωση. 

ΠΩΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΤΕ ΤΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΜΑΛΛΙΑ

Το σημαντικότερο και βασικότερο για τη φροντίδα των ευαισθητοποιημένων μαλλιών είναι να χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα προϊόντα. Η σειρά περιποίησης μαλλιών Absolut Repair σχεδιάστηκε για να αντιμετωπίζει τα προβλήματα σε κάθε σημείο των μαλλιών, ανάλογα με το επίπεδο ευαισθητοποίησης, αναδομώντας την τρίχα και παρέχοντας έντονη ενυδάτωση και θρέψη. Το λάδι Absolut Repair είναι ένα προϊόν περιποίησης που προσφέρει εντατική θεραπεία στα ταλαιπωρημένα και αφυδατωμένα μαλλιά, βελτιώνοντας τη λάμψη και τη ζωντάνια της τρίχας.

Τα μαλλιά σας γίνονται πιο απαλά, λαμπερά, υγιή από τις πρώτες κιόλας εφαρμογές. 

Η σειρά περιποίησης μαλλιών Pro Longer από τη L’Oreal Professionnel προσφέρει προστασία και επανόρθωση σε ευαισθητοποιημένα μαλλιά που είναι επιρρεπή στο σπάσιμο και στην αραίωση. Τα προϊόντα αυτά είναι εμπλουτισμένα με αμινοξέα και μια ειδική πατενταρισμένη τεχνολογία που ονομάζεται FILLER-A100. Η FILLER-A100 ενισχύει τη δομή της τρίχας και γεμίζει τις λεπτές άκρες, ενώ τα αμινοξέα βοηθούν στην προστασία των μαλλιών από μελλοντικές βλάβες.

  • 97% λιγότερη φθορά και σπασίματα
  • μείωση της φθοράς έως και 56%*
  • Καταπολέμηση του φαινομένου της ψαλίδας έως και 43%*
  • 24ωρη δράση ενάντια στο φριζάρισμα, ακόμα και σε περιβάλλον με υψηλά ποσοστά υγρασίας
  • 5Χ πιο λαμπερά μαλλιά

Δείτε επίσης: Τα Καλύτερα Σαμπουάν Για Ευαισθητοποιημένα Μαλλιά

Αφήστε μια απάντηση