Οι Κίνδυνοι Που Κρύβουν Οι Καλοκαιρινές Διακοπές Για Τα Μαλλιά Μας

Οι Κίνδυνοι Που Κρύβουν Οι Καλοκαιρινές Διακοπές Για Τα Μαλλιά Μας

Οι πολυαναμενόμενες καλοκαιρινές διακοπές είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να ξεφύγουμε από το άγχος της καθημερινότητας και να χαλαρώσουμε, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή η εποχή μπορεί να αποδειχθεί κρίσιμη για την υγεία των μαλλιών μας. Η έκθεση σε διάφορους κινδύνους, όπως ο ήλιος, το αλάτι και το χλώριο, μπορεί να προκαλέσει φθορές. Ας εξετάσουμε αυτούς τους κινδύνους και πώς μπορούμε να φροντίσουμε τα μαλλιά μας για να παραμείνουν όμορφα και υγιή.

#1 ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ

Ο πρώτος και σημαντικότερος κίνδυνος είναι η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο. Η ακτινοβολία UV είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για την επιδερμίδα αλλά και για τα μαλλιά μας γιατί μπορεί να αφαιρέσει να προκαλέσει ξηρότητα στα μαλλιά. Το αποτέλεσμα θα είναι να τα ευαισθητοποιήσει ή ακόμη και να προκαλέσει αποχρωματισμό. Για αυτό σας συστήνουμε να φοράτε ένα στυλάτο καπέλο ή ένα φουλάρι και να αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο για πολλές ώρες. Επίσης σημαντικό είναι να χρησιμοποιούμε προϊόντα μαλλιών με SPF προστασία. Τα σπρέι ή οι μάσκες μαλλιών για το καλοκαίρι που περιέχουν UV φίλτρα βοηθούν στην προστασία από τις βλαβερές επιδράσεις του ήλιου.

#2 ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΑΜΜΟΣ

Η παραμονή στη θάλασσα εκτός από χαλάρωση μπορεί και να κρύβει κινδύνους για τα μαλλιά αν δεν είμαστε προσεκτικές. Το αλάτι και η άμμος σε συνδυασμό με τον αεράκι μπορούν να προκαλέσουν τριβές, ξηρότητα και φθορές στα μαλλιά. Για αυτό είναι σημαντικό μετά το μπάνιο σας να ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με γλυκό νερό για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα αλατιού και άμμου και πριν το καθιερωμένο λούσιμο. Η εφαρμογή ενός επαγγελματικού conditioner, πλούσιο σε ενυδατικά στοιχεία, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αποκατάσταση της υγρασίας και να βοηθήσει το τριχωτό να παραμείνει υγιές. 

#3 ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΧΛΩΡΙΟ

Μετά το πρωινό μπάνιο μας συνηθίζουμε να απολαμβάνουμε έναν κρύο καφέ στην πισίνα. Το χλώριο της πισίνας θέλει προσοχή γιατί και αυτό με τη σειρά του μπορεί να επιβαρύνει την τρίχα. Το χλώριο έχει την ιδιότητα να αφαιρεί την υγρασία από τα μαλλιά, αφήνοντας τα ξηρά και ατίθασα. Πριν μπείτε στην πισίνα, βρέξτε τα μαλλιά σας με καθαρό νερό και εφαρμόστε ένα προστατευτικό σπρέι μαλλιών που είναι πλούσιο σε ενυδατικά συστατικά.

Για να φροντίσετε τα μαλλιά σας κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, επιλέξτε μόνο επαγγελματικά προϊόντα μαλλιών που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να προστατεύουν από τον ήλιο και την θάλασσα και χρησιμοποιήστε ενυδατικές μάσκες μαλλιών για να διατηρήσετε την υγρασία και τη λάμψη. Με την σωστή φροντίδα, μπορείτε να απολαύσετε τις διακοπές σας ενώ προστατεύετε την υγεία και την ομορφιά των μαλλιών σας.

Διαβάστε επίσης >> Όσα Πρέπει Να Γνωρίζετε Για Τα Γκρίζα Μαλλιά

Αφήστε μια απάντηση