Όσα Πρέπει Να Γνωρίζετε Για Τα Γκρίζα Μαλλιά

Όσα Πρέπει Να Γνωρίζετε Για Τα Γκρίζα Μαλλιά

Οι αντιλήψεις για τα γκρίζα μαλλιά έχουν αλλάξει ριζικά τα τελευταία χρόνια! Παλαιότερα οι περισσότερες γυναίκες προσπαθούσαν να καλύψουν τα γκρίζα μαλλιά τους ενώ τώρα έχουμε αρχίσει να τα βλέπουμε ως ένα στοιχείο της προσωπικότητάς μας, τη «σφραγίδα» μας, κάτι που μας χαρακτηρίζει. Πλέον, πολλές γυναίκες αποφασίζουν ακόμη και να βάψουν γκρίζα τα μαλλιά τους! Σε αυτό συνηγόρησαν και οι αγαπημένες πρωταγωνίστριες του «Sex & the City» που στην τελευταία τους εμφάνιση στο «And Just Like That» πρόβαλαν χωρίς κανένα σύμπλεγμα τα λευκές τους τούφες! 

Φροντίζοντας τα γκρίζα μαλλιά σωστά, μπορείτε να αναδείξετε την ομορφιά τους και να τα κρατήσετε υγιή. Για να το πετύχετε αυτό, προτείνονται κάποιες πρακτικές. Πρώτα απ’ όλα, χρειάζεται να χρησιμοποιείτε επαγγελματικά προϊόντα φροντίδας που είναι ειδικά σχεδιασμένα για γκρίζα μαλλιά. Αυτά τα προϊόντα βοηθούν στην αντιμετώπιση του ξεθωριάσματος και των κίτρινων τόνων που συνήθως κάνουν την εμφάνιση τους στα γκρίζα μαλλιά. Αυτά τα προϊόντα προσφέρουν ενυδάτωση και διατηρούν τα μαλλιά απαλά και λαμπερά.

Επιπλέον, καλό είναι να δίνετε μεγαλύτερη προσοχή στη διατροφή σας. Μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα συμβάλλει στην υγεία των μαλλιών. Τέλος, η αυτοπεποίθηση είναι το πιο σημαντικό όπλο. Αφήστε τα γκρίζα μαλλιά σας να φανερώνουν απλόχερα την ώριμη, φυσική σας ομορφιά. Με τις σωστές φροντίδες και προσεγγίσεις, τα γκρίζα μαλλιά μπορούν να αποτελέσουν ένα εντυπωσιακό και μοναδικό στυλ που θα σας κάνει να ξεχωρίζετε.

ΓΙΑΤΙ ΓΚΡΙΖΑΡΟΥΝ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ;

Το γκριζάρισμα των μαλλιών προκαλείται από την απώλεια μελανίνης, του φυσικού χρώματος των μαλλιών. Η μελανίνη είναι ένα φυσικό πιγμέντο που παράγεται από ειδικά κύτταρα που λέγονται μελανοκύτταρα, που βρίσκονται στις τρίχες. Καθώς οι άνθρωποι γερνούν, τα μελανοκύτταρα σταματούν να παράγουν μελανίνη, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να γίνονται γκρίζα ή λευκά. Αυτό το φαινόμενο είναι μέρος της φυσιολογικής γήρανσης και εξαρτάται από το γενετικό υπόβαθρο του κάθε ατόμου. Πολλές φορές, η κληρονομικότητα επικρατεί και έτσι πολύ νέοι άνθρωποι αποκτούν salt & pepper μαλλιά ενώ άλλοι σε μεγάλη ηλικία διαθέτουν μετρημένες στα δάχτυλα λευκές τρίχες!

ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΓΚΡΙΖΑ ΜΑΛΛΙΑ;

Οι άσπρες τρίχες, ή το γκριζάρισμα στα μαλλιά, είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο. Πολλές επιλέγουν να αντιμετωπίσουν τα γκρίζα μαλλιά με διαφορετικούς τρόπους και ανάλογα με τις προτιμήσεις τους. Κάποιες επιλέγουν να βάψουν τα μαλλιά τους με χρώματα που ταιριάζουν με το προηγούμενο φυσικό τους χρώμα, ενώ άλλες γυναίκες αφήνουν τα γκρίζα μαλλιά τους ως έχουν, για να τονίσουν την ωριμότητα και την αυθεντικότητά τους. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι υιοθετούν την άποψη ότι τα γκρίζα μαλλιά αποτελούν απλά ένα στάδιο, ένα σύμβολο εμπειρίας. Το σημαντικότερο είναι να επιλέξετε αυτό που σας κάνει να νιώθετε καλά και με αυτοπεποίθηση για την εικόνα σας.

ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ;

Αν και εσείς έχετε γκρίζα μαλλιά, μπορείτε να τα μετατρέψετε σε πλεονέκτημα γιατί παρατηρείται αυξανόμενο ενδιαφέρον από γυναίκες που ζητούν το γκρίζο ως βαφή από τον κομμωτή τους! Τα λευκά μαλλιά έχουν περισσότερους πόρους, διατηρούν το χτένισμα καλύτερα και θεωρούνται γοητευτικά, αρκεί να το υποστηρίζετε και να μην νιώθετε άβολα. Η αφή των γκρίζων μαλλιών είναι επίσης λίγο πιο στιβαρή, οπότε ξαφνικά θα βρεθείτε με τον όγκο που πάντα επιθυμούσατε! 

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΚΡΙΖΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ

Η φροντίδα των λευκών μαλλιών είναι σημαντική για να διατηρήσουν την υγεία και την όμορφη εμφάνισή τους. Καταρχάς, επιλέξτε επαγγελματικά προϊόντα φροντίδας μαλλιών που είναι ειδικά σχεδιασμένα για λευκά μαλλιά. Αυτά τα προϊόντα βοηθούν στην αποφυγή της κίτρινης απόχρωσης που μπορεί να εμφανιστεί στα λευκά μαλλιά και προσφέρουν ενυδάτωση για να διατηρηθούν απαλά και λαμπερά. Συστήνεται επίσης να κόβετε τα μαλλιά σε τακτά χρονικά διαστήματα για να αφαιρείτε τις σπασμένες άκρες και να διατηρείτε το σχήμα τους. Προστατεύστε τα λευκά μαλλιά σας από την έκθεση στον ήλιο με καπέλα ή φουλάρια, καθώς ο ήλιος μπορεί να προκαλέσει ξεθώριασμα και ξηρότητα. Με αυτές τις πρακτικές, μπορείτε να διατηρήσετε τα λευκά μαλλιά σας όμορφα, υγιή και λαμπερά.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΙΤΡΙΝΩΝ ΤΟΝΩΝ

Αν οι κίτρινοι τόνοι κάνουν την εμφάνιση τους τότε μπορείτε να ακολουθήσετε μερικά βήματα για να τους αντιμετωπίσετε. Πρώτα απ’ όλα, ζητήστε ειδικά προϊόντα φροντίδας για την αντιμετώπιση των ξεθωριασμάτων και των κίτρινων αποχρωματισμών, όπως σαμπουάν ή conditioner που περιέχουν μωβ ή μπλε χρωστικές. Αυτές οι ουσίες θα αντισταθμίσουν τους κίτρινους τόνους.

Επίσης, περιορίστε τη χρήση προϊόντων styling που περιέχουν αλκοόλ ή άλλα χημικά πιο επιθετικά συστατικά, καθώς αυτά μπορούν να επιδεινώσουν την κατάσταση. Επιλέξτε προϊόντα φροντίδας μαλλιών με φυσικά συστατικά που θα βοηθήσουν στην ενυδάτωση και την προστασία των μαλλιών σας.

Αν επιμείνει το πρόβλημα, συζητήστε το με τον κομμωτή σας. Οι επαγγελματίες hair stylists μπορούν να σας προτείνουν τις καλύτερες λύσεις για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα και να αποκτήσετε το επιθυμητό χρώμα μαλλιών.

ΓΚΡΙΖΑ ΜΑΛΛΙΑ ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗ!

Το γκρι χρώμα μαλλιών είναι μια ανερχόμενη τάση που μπορεί να επιτευχθεί και από τον κομμωτή σας. Οι ειδικοί colorists χρησιμοποιούν διάφορες τεχνικές όπως το ντεκαπάζ προκειμένου να δημιουργήσουν την επιθυμητή γκρι απόχρωση στα μαλλιά. Είναι σημαντικό να εμπιστευτείτε κάποιον επαγγελματία κομμωτή για να αποφύγετε προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από την διαδικασία βαφής στο σπίτι. Οι κομμωτές γνωρίζουν πως να προσαρμόσουν τη διαδικασία για να ταιριάξει καλύτερα με το φυσικό χρώμα των μαλλιών και να διατηρήσουν ταυτόχρονα την υγεία τους. Επικοινωνήστε ΕΔΩ για να κλείσετε ραντεβού με έναν εξειδικευμένο hair stylist των Ξανθή Hair Gallery.

ΚΑΛΥΨΤΕ ΤΑ ΓΚΡΙΖΑ ΜΑΛΛΙΑ

Αν πάλι δε σας αρέσουν τα γκρίζα μαλλιά σας τότε σε κάθε περίπτωση μπορείτε να επιλέξετε μια άλλη απόχρωση σε συνεργασία με τον κομμωτή σας. Δείτε τα ως ένα λευκό καμβά στον οποίο όπιο χρώμα και αν επιλέξετε θα βγει όπως ακριβώς το βλέπετε στο χρωματολόγιο! Ζητήστε να σας προτείνει βαφές που να ταιριάζουν με τον τόνο της επιδερμίδας σας. Εάν έχετε λίγες άσπρες τρίχες, τότε η διαδικασία είναι πιο εύκολη. Αντίθετα, αν έχετε περισσότερες άσπρες τρίχες, η βαφή μπορεί να είναι η πιο αποτελεσματική λύση. Προτού χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε προϊόντα, ζητήστε να διαβάσετε τις οδηγίες και να κάνετε ένα τεστ ευαισθησίας για να αποφύγετε ενδεχόμενες αλλεργικές αντιδράσεις. Σε περίπτωση που δυσκολευτείτε ή θέλετε εξειδικευμένη βοήθεια, ζητήστε τη συμβουλή μας επικοινωνώντας ΕΔΩ.

Διαβάστε επίσης >> Φροντίδα Κόκκινων Μαλλιών

Αφήστε μια απάντηση