Πώς Να Περιποιηθείτε Τα Ξανθά Μαλλιά Σας

Πώς Να Περιποιηθείτε Τα Ξανθά Μαλλιά Σας

Το να αποκτήσουμε ξανθά μαλλιά είναι εύκολο, αυτό που αποτελεί πραγματική πρόκληση είναι να διατηρήσουμε τα ξανθά μαλλιά υγιή, ζωντανά και χωρίς να γίνουν θαμπά, μέχρι την επόμενη επίσκεψη στο κομμωτήριο. Ειδικά όταν οι ρυθμοί είναι κυριολεκτικά ξέφρενοι και αμελούμε τη φροντίδα τους… 

Είτε βάφετε τα μαλλιά σας, είτε ανήκετε στις φυσικές ξανθές, υπάρχουν εύκολες μέθοδοι που μπορείτε να εφαρμόσετε στην καθημερινότητά σας προκειμένου να έχετε ζωηρά, γεμάτα όγκο και υγεία ξανθά μαλλιά.

1. ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

Στο blog μας, έχουμε αναφέρει πάρα πολλές φορές ότι η πηγή του κακού είναι η ξηρότητα στα μαλλιά. Για αυτό θα πρέπει να φροντίζετε τακτικά για την αποτελεσματική ενυδάτωση τους. Βάλτε στη ρουτίνα σας το κατάλληλο conditioner για το δικό σας τύπο και ανάγκες μαλλιών. Μια από τις ιδιότητες του είναι να συμβάλει στο να κλείσουν τα τριχοθυλάκια και να συγκρατήσουν τα ενυδατικά στοιχεία στο εσωτερικό της τρίχας. 

Από μόνο του όμως ένα conditioner δεν είναι αρκετό για την αποτελεσματική φροντίδα των ξανθών μαλλιών. Μπορείτε είτε να κλείσετε ένα ραντεβού με έναν εξειδικευμένο hair stylist των Ξανθή Hair Gallery για μια θεραπεία ενυδάτωσης, είτε να εφαρμόζετε μια μάσκα θρέψης και ενυδάτωσης μία φορά την εβδομάδα-τουλάχιστον!

Για την καθημερινή ενυδάτωση, θα σας προτείναμε ένα έλαιο ή ένα serum για τις άκρες που καταπολεμά επιπλέον και το φριζάρισμα.

2. ΣΥΧΝΟ ΚΟΥΡΕΜΑ

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να φρεσκάρετε τα μαλλιά σας με ένα κούρεμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Ακόμη και αν έχετε κλείσει ραντεβού για βαφή, ζητήστε από τον κομμωτή να σας πάρει λίγο τις άκρες. Το κούρεμα είναι ο ιδανικός τρόπος για να απαλλαγείτε από τα σπασίματα και την ψαλίδα στις άκρες των μαλλιών.

3. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ

Το λούσιμο με καυτό νερό όσο και αν μας χαλαρώνει, επιβαρύνει την τρίχα γιατί ανοίγουν τα τριχοθυλάκια και δεν συγκρατούνται τα ενυδατικά στοιχεία. Επιλέξτε το χλιαρό νερό για το λούσιμο και δώστε μεγάλη προσοχή στα εργαλεία styling που βασίζονται στη θερμότητα. Το πιστολάκι μπορεί να στεγνώσει τα μαλλιά σας και σε χαμηλότερη θερμοκρασία… 

Ακόμη ένα όπλο για την προστασία από την θερμότητα είναι τα επαγγελματικά προϊόντα θερμοπροστασίας για εφαρμογή πριν το styling. Θα σας βοηθήσουν στην διαχείριση των μαλλιών και ταυτόχρονα θα κρατήσετε τα μαλλιά σας πιο ελαστικά, ζωηρά και υγιή.

4. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

Τα ξανθά μαλλιά είναι σαγηνευτικά αλλά έχουν περισσότερες απαιτήσεις. Για αυτό το λόγο έχουν δημιουργηθεί σειρές περιποίησης από τα πιο γνωστά brands, αποκλειστικά για ξανθές! Επενδύστε στα κατάλληλα προϊόντα επαγγελματικής ομορφιάς που έχουν σχεδιαστεί για να φροντίζουν αποτελεσματικά τα ξανθά σας μαλλιά. Δείτε αν περιέχουν θειώδη και προτιμήστε αυτά που δεν έχουν θεϊικά άλατα για να παραμείνει όσο το δυνατόν περισσότερο το ψυχρό ξανθό χρώμα στα μαλλιά σας. Γενικότερα οι ήπιες συνθέσεις που βασίζονται περισσότερο σε φυτικά στοιχεία και λιγότερο σε χημικά, βοηθούν στην διατήρηση των απαιτούμενων φυσικών ελαίων στην τρίχα.

5. ΑΓΑΠΗΣΤΕ ΤΟ ΜΩΒ

Δεν είναι μυστικό πλέον ότι τα μοβ ή silver shampoos είναι σύμμαχος του ξανθού. Έχουν την ιδιότητα να εξουδετερώνουν τις πορτοκαλί ή κίτρινες αποχρώσεις και επαναφέρουν την ψυχρότητα που πρέπει να έχει το ξανθό χρώμα. 

Στο λούσιμο με χλιαρό νερό, εφαρμόστε ένα μοβ σαμπουάν και αφήστε την τρίχα να απορροφήσει τις χρωστικές που επαναφέρουν την ισορροπία στο χρώμα. Η διαφορά που έχουν αυτά τα σαμπουάν σε σχέση με τα υπόλοιπα, είναι ότι πρέπει να τα αφήσετε για λίγα λεπτά για να δράσουν στα μαλλιά. Δείτε στην συσκευασία πόσα λεπτά θα πρέπει να τα αφήσετε, πριν τα ξεβγάλετε καλά και με άφθονο νερό. 

Pro Tip: βρέξτε τα μαλλιά με χλιαρό νερό, εφαρμόστε το σαμπουάν, αφήστε το να δράσει και μετά ξεβγάλετε με κρύο νερό για να κλείσουν τα τριχοθυλάκια και να κρατήσουν τις χρωστικές στο εσωτερικό της τρίχας.

Δείτε επίσης: Τα Καλύτερα Προϊόντα Για Κατεστραμμένα Μαλλιά

Αφήστε μια απάντηση