Πώς Μπορείτε Να Σταματήσετε Την Τριχόπτωση Των Μαλλιών

Πώς Μπορείτε Να Σταματήσετε Την Τριχόπτωση Των Μαλλιών

Το καυτό θέμα «τριχόπτωση» αφορά τόσο τις γυναίκες, όσο και τους άντρες. Για τους περισσότερους, το ανεπιθύμητο, έως και τρομακτικό, φαινόμενο της τριχόπτωσης κάνει την εμφάνιση του συνήθως μετά από τα 50 χρόνια.

Όταν τα μαλλιά πέφτουν σταδιακά μπορεί η αιτία να είναι η αλωπεκία. Πάντως στις περισσότερες περιπτώσεις η τριχόπτωση είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πάροδο του χρόνου…

Έχοντας κατά νου περισσότερες πληροφορίες για τις αιτίες της τριχόπτωσης, ο κομμωτής σας μπορεί να σας προτείνει το πιο αποτελεσματικό πρωτόκολλο δραστικής αντιμετώπισης.

ΑΙΤΙΕΣ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ

Για το φαινόμενο της τριχόπτωσης έχουν γίνει πλέον αναρίθμητες έρευνες και μελέτες και έχουμε διαθέσιμες πολλές περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Ένα δεδομένο που γνωρίζουμε είναι ότι σχεδόν κανένας δεν έχει χάσει όλα του τα μαλλιά σε ένα βράδυ. Είναι μια κατάσταση που εξελίσσεται σταδιακά και τις περισσότερες φορές μας αφήνει περιθώρια αντίδρασης. 

Μια από τις βασικές αιτίες της τριχόπτωσης είναι ότι επιβραδύνεται ο ρυθμός ανάπτυξης της τρίχας όσο μεγαλώνουμε. Όσο ωριμάζουμε λοιπόν, η τρίχα έχει την τάση να γίνεται πιο λεπτή, περισσότερο εύθραυστη και για αυτό πρέπει να φροντίζουμε τα μαλλιά μας πιο προσεκτικά και με μεγαλύτερη επιμέλεια. 

Η διαφορά με την πάθηση της αλωπεκίας είναι ότι σκληραίνει το περίβλημα του συνδετικού ιστού της τρίχας και γίνεται λιγότερο ελαστικό. Αυτό το φαινόμενο είναι που συντελεί στην επιβράδυνση της ανάπτυξης των τριχοθυλακίων. Το αποτέλεσμα είναι πιο λεπτά, ευαισθητοποιημένα μαλλιά με τάση να πέφτουν πολύ πιο εύκολα.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΜΑΛΛΙΩΝ

Όπως αναφέραμε υπάρχει περισσότερη επιστημονική γνώση σχετικά με την τριχόπτωση και οι κομμωτές έχουν μεγαλύτερη εμπειρία αλλά και ενημέρωση. Έτσι μπορούν πολύ πιο εύκολα να διαγνώσουν την αιτία του φαινομένου σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά και να συστήσουν την πιο κατάλληλη θεραπεία. 

Όποια όμως και αν είναι τα αίτια, η φροντίδα των ευαισθητοποιημένων σας μαλλιών θα πρέπει να γίνεται με τα κατάλληλα επαγγελματικά προϊόντα φροντίδας και με τη βοήθεια των σειρών των πιο επώνυμων brands. 

Μόνο τα επαγγελματικά προϊόντα έχουν σχεδιαστεί με κριτήριο την αποτελεσματική αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και βοηθούν στην συστηματική ενδυνάμωση των μαλλιών. Τα οικονομικά προϊόντα που θα βρείτε στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς σας, έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα να είναι ανταγωνιστικά στο ράφι και δεν δίνουν αποτελεσματικές λύσεις στο πρόβλημα. 

Ο κομμωτής σας μπορεί να προτείνει θεραπείες με μοναδική σύσταση που καταπολεμά την τριχόπτωση, παρατείνει τη διάρκεια ζωής της τρίχας και δημιουργεί μεγαλύτερη αγκύστρωση της ίνας στο τριχωτό. Το αποτέλεσμα είναι να βλέπετε πραγματική διαφορά στην υφή και στην πυκνότητα των μαλλιών σας, σε μικρό χρονικό διάστημα.

PRO TIPS

Η προληπτική φροντίδα των μαλλιών είναι το Α και το Ω για να μην αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα με την υγεία του τριχωτού σας. Πρέπει να φροντίζετε τα μαλλιά σας συστηματικά και με τα κατάλληλα επαγγελματικά προϊόντα περιποίησης. Επίσης, θα πρέπει να αναζητάτε την συμβουλή των ειδικών και να μην πειραματίζεστε με τα μαλλιά σας. Επειδή κάποιο προϊόν βοήθησε μια γνωστή ή την καλή σας φίλη, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι κατάλληλο και για την δική σας περίπτωση. 

Προτιμήστε προϊόντα καθαρισμού των μαλλιών με ήπια δράση. Αυτά δεν επιβαρύνουν το pH των μαλλιών και αφαιρούν μικροοργανισμούς χωρίς να είναι επιθετικά προς την τρίχα. Επίσης μην τα ταλαιπωρείτε όταν τα διαχειρίζεστε. Σκουπίστε τα ήπια, ταμποναριστά και μην τα τρίβετε ή τα τραβάτε με την πετσέτα προκειμένου να τα στεγνώσετε. Το χτένισμα και το ξεμπέρδεμα θα πρέπει να γίνεται με τις κατάλληλες βούρτσες που δεν θα τα σπάσουν, δεν θα τα αλαιπωρήουν, δεν θα τα αποσπάσουν από το θυλάκιό τους.  

Τέλος, θα πρέπει να υιοθετήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, να πίνετε άφθονο νερό, να κοιμάστε όσο χρειάζεται και να έχετε μια ισορροπημένη διατροφή. Η υγεία των μαλλιών πολλές φορές είναι ο καθρέφτης της συνολικής υγείας του σώματος. Πρέπει να φροντίζετε τον εαυτό σας και να φροντίζετε να μην σας καταβάλλει το άγχος του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Διαβάστε επίσης >>  Πως Να Προστατεύσετε Τα Μαλλιά Σας

Αφήστε μια απάντηση