Τα Καλύτερα Σαμπουάν Για Ξηροδερμία

Τα Καλύτερα Σαμπουάν Για Ξηροδερμία

Η ξηροδερμία είναι ένα φαινόμενο που  μπορεί να παρατηρηθεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Η βασική αιτία είναι η έλλειψη αποτελεσματικής ενυδάτωσης που οδηγεί σε απώλεια λιπιδίων. 

Η απολέπιση του τριχωτού είναι κάτι φυσιολογικό. Ωστόσο όταν αυτό γίνεται με μεγαλύτερη συχνότητα και επηρεάζεται η τοπική χλωρίδα, τότε κάνει την εμφάνιση της η ξηροδερμία!

Δεν υπάρχει όμως κανένας λόγος να ανησυχείτε. Με το άρθρο αυτό θα σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες, τις βασικές αιτίες καθώς και λύσεις για να απαλλαγείτε μια και καλή από την ξηροδερμία.

ΓΙΑΤΙ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Η ΞΗΡΟΔΕΡΜΙΑ;

Ακατάλληλα προϊόντα φροντίδας: Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που επιλέγουμε βιαστικά το σαμπουάν ή το conditioner γιατί νομίζουμε ότι όλα λίγο-πολύ είναι τα ίδια. Τα προϊόντα ομορφιάς δεν είναι σε καμία περίπτωση τα ίδια, τόσο στη σύνθεσή τους, όσο και στην ποιότητα των συστατικών τους.  

Προϊόντα χαμηλότερης ποιότητας ή ακατάλληλα για τον δικό μας τύπο μαλλιών ενδέχεται να είναι  επιθετικά για το τριχωτό μας και να προκαλέσουν ξηρότητα, ερεθισμούς, φαγούρα ακόμη και έντονες κοκκινίλες. 

Το ίδιο ισχύει και για τη βούρτσα που επιλέγουμε να χτενίσουμε τα μαλλιά μας καθημερινά. Πολλές βούρτσες είναι σκληρές ή από συνθετικά υλικά και μπορεί να δημιουργήσουν πρόωρη απολέπιση. 

Κατάλοιπα σαμπουάν: για ακόμη μία φορά η βιασύνη μπορεί να προκαλέσει φθοράς στα μαλλιά μας. Μπορεί να ξεβγάζουμε βιαστικά τα μαλλιά μας γεγονός που αφήνει κατάλοιπα σαμπουάν στο τριχωτό και ευνοούν την ξηροδερμία. 

Μην νομίζετε ότι αν λουστείτε μία φορά μόνο βιαστικά δεν θα γίνει τίποτε-μία φορά μόνον αρκεί! Ειδικά όταν χρησιμοποιείτε κάποιο ακατάλληλο σαμπουάν. Οπότε καλό είναι να είστε πολύ προσεκτικές τόσο με το σαμπουάν που χρησιμοποιείτε όσο και για τον τρόπο που το χρησιμοποιείτε! 

Έλλειψη ενυδατικών στοιχείων: με αυτή την αιτία ξεκινήσαμε το άρθρο μας γιατί είναι πολύ σημαντική και συμβαίνει συχνά να παραμελούμε τα μαλλιά μας και να μην τα τροφοδοτούμε με τα απαιτούμενα ενυδατικά στοιχεία.

Η περίοδος του χρόνου που τα μαλλιά «διψούν» περισσότερο από ποτέ είναι προς το τέλος του καλοκαιριού ή τους πρώτους φθινοπωρινούς μήνες. Η υπέρμετρη έκθεση στον ήλιο, το αλάτι ή το χλώριο της πισίνας αφυδατώνει τα μαλλιά και τα αποδυναμώνει ταυτόχρονα. 

Στρες & άγχος : μην παραβλέπουμε τις φθορές που μπορεί να προκαλέσει το άγχος στα μαλλιά μας. Οι καιροί κρύβουν ολοένα και περισσότερες προκλήσεις και επηρεάζουν σημαντικά την υγεία μας αλλά και την υγεία των μαλλιών μας. 

Διαβάστε επίσης >>  Τι Δώρο Να Πάρετε Τα Χριστούγεννα

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΞΗΡΟΔΕΡΜΙΑΣ;

  • Ξηρότητα (μα φυσικά!)
  • Κνησμός
  • Έντονη απολέπιση (λευκές νιφάδες)
  • Ερεθισμοί ή και 
  • Κοκκινίλες

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΞΗΡΟΔΕΡΜΙΑ

Ευτυχώς τα περισσότερα προβλήματα που συνδέονται με την ξηροδερμία, λύνονται με την εφαρμογή επαγγελματικών προϊόντων ενυδάτωσης του τριχωτού. 

Η λειτουργία αυτών των προϊόντων είναι να εξισορροπεί το ph του τριχωτού και να επαναφέρει τη χλωρίδα στα φυσιολογικά επίπεδα. 

Δεν σημαίνει όμως ότι εμείς πρέπει να παραμελήσουμε την τελετουργία του λουσίματος και να επαναλάβουμε τα ίδια λάθη! Αντίθετα, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να αποβάλλουμε το άγχος από τη ζωή μας, να τρεφόμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα και να πίνουμε άφθονο νερό. 

Οι περισσότεροι διατροφολόγοι συστήνουν 1.5 με 2 λίτρα την ημέρα και την κατανάλωση πολλών φρούτων και λαχανικών. Αυτός ο τρόπος ζωής θα βοηθήσει τα μαλλιά μας να ανακτήσουν την υγεία και τη λάμψη τους και θα μας τονώσει συνολικά!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΞΗΡΟΔΕΡΜΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση