Αιθέριο Έλαιο Τεϊόδεντρου Για Τα Μαλλιά

Αιθέριο Έλαιο Τεϊόδεντρου Για Τα Μαλλιά

Πώς μπορεί να βοηθήσει το έλαιο του τεϊόδεντρου στην υγεία των μαλλιών και ποιες είναι οι ιδιότητες του; Από την αρχαιότητα ακόμη, οι περισσότεροι πολιτισμοί είχαν καταλάβει τις ευεργετικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων, τόσο για την υγεία, όσο και για την ομορφιά. Τα τελευταία χρόνια η αρωματοθεραπεία κερδίζει ολοένα έδαφος και οπαδούς στη Δύση. 

Το έλαιο τεϊόδεντρου αποτελεί ένα από τα κορυφαία παραδείγματα της παράδοσης που έγινε σύγχρονη τάση! Παράγεται από τα φύλλα του δέντρου Melaleuca alternifolia και το έλαιο που εκχυλίζεται καταπολεμά την ακμή, τις διάφορες λοιμώξεις της επιδερμίδας και θεωρείται εξαιρετικό αντιφλεγμονώδες. Η επιστημονική κοινότητα έχει αποδείξει επίσης τα τεράστια οφέλη για το τριχωτό και τα μαλλιά: πέρα από τον βαθύ καθαρισμό που προσφέρει, τονώνει και ενδυναμώνει την τρίχα ενώ καταπολεμά δραστικά την πιτυρίδα!

Με αυτές τις θαυματουργές ιδιότητες, το έλαιο τεϊόδεντρου ενδέχεται να είναι η καλύτερη λύση σε κάποια προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζετε με τα μαλλιά σας. Παρόλα αυτά δε χρειάζεται να κάνετε…αλχημείες και να «μαγειρέψετε» κάποια συνταγή γιατί η σειρά Tea Tree της Paul Mitchell που βασίζεται στο εκχύλισμα τεϊόδεντρου έχει συμπυκνώσει όλες αυτές τις ιδιότητες σε υπέροχα μπουκάλια!

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΥ ΤΕΪΟΔΕΝΤΡΟΥ ΣΤΟ ΤΡΙΧΩΤΟ

Η πλειοψηφία των προϊόντων που θα βρείτε στο εμπόριο στηρίζεται σε χημική σύσταση και ενδέχεται να προκαλεί καταπόνηση στην τρίχα και να αποδυναμώνει τα τριχοθυλάκια. Με πιο απλά λόγια, τα μαλλιά δε λαμβάνουν την απαιτούμενη ενυδάτωση αλλά και τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζονται για να είναι υγιή, λαμπερά και με όγκο. Η ανάγκη για ενυδάτωση και θρέψη είναι ακόμη πιο επιτακτική όταν βάφετε συχνά τα μαλλιά σας ή χρησιμοποιείτε συχνά εργαλεία styling. 

Ο επικρατέστερος λόγος της εμφάνισης πιτυρίδας είναι η ξηροδερμία. Όταν τα μαλλιά μας δεν ενυδατώνονται αποτελεσματικά, τότε εμφανίζεται η ξηρότητα και δημιουργείται συσσώρευση νεκρών κυττάρων στο τριχωτό. Ειδικά μετά το καλοκαίρι που τα μαλλιά έχουν ταλαιπωρηθεί ή αμεληθεί, το φαινόμενο της ξηρότητας και της πιτυρίδας είναι πιο συχνό και συνηθισμένο. 

Τα επαγγελματικά προϊόντα περιποίησης που περιέχουν υψηλή συγκέντρωση σε αιθέρια έλαια και συγκεκριμένα τεΪόδεντρο μπορούν να αντιμετωπίσουν πολλές ανεπιθύμητες καταστάσεις. Από τις πιο βασικές ιδιότητες του είναι η αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και της πιτυρίδας ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν βαθύ καθαρισμό. Τα μαλλιά γίνονται πιο υγιή, λαμπερά και ζωντανά από τις πρώτες κιόλας εφαρμογές. 

Τα προϊόντα που περιέχουν έλαιο από τεϊόδεντρο, απομακρύνουν αποτελεσματικά τα νεκρά κύτταρα και τα χημικά κατάλοιπα και καθαρίζουν τα μαλλιά σε βάθος. Έτσι τα μαλλιά σας είναι καθαρά, λαμπερά, ενυδατωμένα και λιγότερο ευαισθητοποιημένα -που όπως γνωρίζομε μπορεί να έχει συνέπεια μέχρι και την τριχόπτωση. 

Αν δεν πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας και αφήσετε την πιτυρίδα να ταλαιπωρεί τα  μαλλιά σας, τότε είναι σαν να σαμποτάρετε την ομορφιά και την υγεία των μαλλιών σας.  

Το σαμπουάν Tea Tree 3 in 1» Shampoo-Conditioner-Body Wash από την American Crew περιέχει πλούσια σε έλαιο τεϊόδεντρου σύσταση και χαρίζει βαθύ καθαρισμό σε συνδυασμό με αντιβακτηριδιακή και μυκητοκτόνα δράση. Πείτε αντίο στην ξηροδερμία και την πιτυρίδα που μπορεί να προκαλέσουν πολλές ταλαιπωρίες στα μαλλιά σας!

Διαβάστε επίσης >>  Αρωματοθεραπεία Για Τα Μαλλιά

Αφήστε μια απάντηση