Ευαίσθητο Τριχωτό Κεφαλής & Αντιμετώπιση

Ευαίσθητο Τριχωτό Κεφαλής & Αντιμετώπιση

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που προκαλούν την ευαισθητοποίηση του τριχωτού της κεφαλής. Πολλές φορές ευθύνεται το υπερβολικό στρες και ο σύγχρονος τρόπος ζωής με τους έντονους ρυθμούς. 

Επιπλέον αιτίες είναι η διατροφή, η κληρονομικότητα, το σμήγμα, ορμονικές διαταραχές αλλά και η πλημμελής φροντίδα των μαλλιών που οδηγεί σε ξηρότητα. Ευαισθητοποίηση του τριχωτού της κεφαλής μπορεί να παρατηρηθεί σε ασθενείς που πάσχουν από ψωρίαση, από ατοπική δερματίτιδα και έκζεμα. 

ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥ ΤΡΙΧΩΤΟΥ

Τα συμπτώματα στις περισσότερες περιπτώσεις γίνονται αμέσως αντιληπτά και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τα αμελήσουμε. Η ευαισθητοποίηση εκδηλώνεται με κνησμό, ερεθισμό, ένα ήπιο κάψιμο στην επιδερμίδα και τα συμπτώματα αυτά εξελίσσονται σε πιτυρίδα, φθορές και τριχόπτωση. Αν διαπιστώσετε πιο έντονα συμπτώματα, τότε θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας για μια διάγνωση και για να σας συστήσει την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.

ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΧΩΤΟΥ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ

Εφόσον δεν πάσχετε από κάποιο αυτοάνοσο, αναιμία ή κάποια διαταραχή του θυρεοειδούς, μπορείτε να αντιμετωπίσετε την ευαισθητοποίηση του τριχωτού με το κατάλληλο πρωτόκολλο φροντίδας των μαλλιών που περιλαμβάνει επαγγελματικά προϊόντα περιποίησης. 

Τα προϊόντα αυτά είναι πιο ήπια σε σύσταση και δε διαταράσσουν το pH στην επιδερμίδα. Προσφέρουν καλλυντική φροντίδα χωρίς να είναι επιθετικά για τα μαλλιά. Η σύσταση αυτών των επαγγελματικών προϊόντων βασίζεται κυρίως σε φυτικά συστατικά και λιγότερο σε χημικά που είναι πιο επιθετικά για την τρίχα και την επιδερμίδα. 

Φυτικά έλαια από λεμονόχορτο, χαμομήλι, τεϊόδεντρο, λεβάντα προσφέρουν ευεργετικές ιδιότητες στην ευαισθητοποίηση του τριχωτού της κεφαλής. Μπορείτε να αναζητήσετε επαγγελματικά προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την ευαισθητοποίηση ή αν χρειάζεστε βοήθεια μπορείτε να μας καλέσετε στο 2310 254646 να σας κατατοπίσουμε.  

Το σίγουρο είναι ότι το ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής δε μπορεί να αντιμετωπιστεί με τα κοινά προϊόντα που υπάρχουν διαθέσιμα σε κάποιο σούπερ μάρκετ και χρειάζεται οπωσδήποτε εξειδικευμένη φροντίδα. 

Σειρές επαγγελματικών προϊόντων με αποδεδειγμένα αποτελέσματα μπορείτε να βρείτε από τις Aveda, L´Oréal Professionnel, Paul Mitchell, Redken.

Διαβάστε επίσης >>  Αρωματοθεραπεία Για Τα Μαλλιά

Αφήστε μια απάντηση