Χρήσιμα Tips Για Λαμπερά Μαλλιά

Χρήσιμα Tips Για Λαμπερά Μαλλιά

Πολλές φορές, η διατήρηση της λάμψης στα μαλλιά μπορεί και να είναι μεγάλη πρόκληση. 

Η θερμότητα που παράγεται από τα εργαλεία styling, οι φθορές και η ταλαιπωρία από το εξωτερικό περιβάλλον και άλλοι παράγοντες μπορούν εύκολα να καταπονήσουν τα μαλλιά και να τα κάνουν θαμπά και άτονα. Υπάρχει μεγαλύτερη απογοήτευση από αυτή για εμάς που επιθυμούμε ένα λαμπερό look στα μαλλιά μας; 

Ωστόσο, πίσω από τη λάμψη των μαλλιών κρύβεται η επιστήμη. Η Kerastase έχει καταφέρει να αποκωδικοποιήσει τα μυστικά της λάμψης και να χρησιμοποιήσει τη γνώση αυτή για να δημιουργήσει μια σειρά που μπορεί να δώσει ασύγκριτη ένταση στη λάμψη των μαλλιών. 

Σε αυτό το άρθρο μας θα δείτε χρήσιμες πληροφορίες & tips για να έχετε πιο λαμπερά μαλλιά καθώς και για τους διαφορετικούς τύπους λάμψης.

ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΤΗΣ ΛΑΜΨΗΣ

Η λάμψη εξαρτάται από τον τύπο της ανάκλασης που προκαλείται από το φως που πέφτει στα μαλλιά. Υπάρχουν δύο τύποι ανάκλασης: η διάχυτη και η κατοπτρική. Η διάχυτη ανάκλαση διασκορπίζει το φως και εξασθενίζει την έντασή του, ενώ η κατοπτρική ανάκλαση δημιουργεί μια συμμετρική και φωτεινή λάμψη. 

Η ποσότητα κάθε τύπου ανάκλασης εξαρτάται από την κατάσταση της τρίχας. Οι ανομοιόμορφες επιφάνειες δημιουργούν διάχυτη ανάκλαση, κάνοντας τα ταλαιπωρημένα μαλλιά να φαίνονται θαμπά σε σχέση με τα λαμπερά μαλλιά.

Η ΤΕΛΕΙΑ ΑΝΑΛΟΓΙΑ

Από έρευνες έχει βρεθεί ότι η λάμψη των μαλλιών εξαρτάται από την αναλογία της κατοπτρικής προς τη διάχυτη ανάκλαση. Το Elixir Ultime έχει σχεδιαστεί από την Kerastase έτσι ώστε να επιτυγχάνει αυτή την ιδανική αναλογία, διασφαλίζοντας άμεση θρέψη και λείανση στα μαλλιά.

ΛΑΜΠΕΡΑ ΜΑΛΛΙΑ

Η κατάσταση των μαλλιών επηρεάζεται από τους ρύπους και από τα κατάλοιπα των προϊόντων που συσσωρεύονται. Αυτοί οι ρύποι εμποδίζουν την ιδιότητα των μαλλιών να αντανακλούν το φως, οδηγώντας έτσι σε ένα θαμπό και «ματ» αποτέλεσμα στην εμφάνισή τους.

Επίσης όταν τα μαλλιά δεν καθαρίζονται αποτελεσματικά, τότε τα φυσικά έλαια που παράγονται από το τριχωτό απλώνονται μέχρι και τις άκρες. Αυτό έχει ως συνέπεια να φαίνονται πιο θαμπά και ξηρά. 

Έλαιο Καμέλιας

Θεωρείται πολύτιμο έλαιο και εκχυλίζεται απευθείας από τους σπόρους του φυτού Camellia Oleifera. Το έλαιο αυτό είναι ευρέως γνωστό στην κοσμετολογία, για τις ιδιότητες θρέψης και αναδόμησής τους. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, λινελαϊκό οξύ, και ελαϊκό οξύ,  που δρουν καταπραυντικά σε κάθε τύπο μαλλιών. Τα μαλλιά γίνονται πιο λαμπερά, γεμάτα ζωντάνια και με περισσότερο όγκο από τις πρώτες κιόλας εφαρμογές. 

Έλαιο Marula

Το σπάνιο αυτό έλαιο παράγεται από τους σπόρους του καρπού του δέντρου Marula και έχει εξαιρετικά θρεπτικές και ενυδατικές ιδιότητες. Κάνει τα μαλλιά πιο λεία και απαλά ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζει την υψηλή ανάκλαση του φωτός, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να φαίνονται λαμπερά και μεταξένια.


Η Kérastase δημιούργησε ένα εξατομικευμένο πρωτόκολλο φροντίδας σε απλά βήματα: καθαρισμός, περιποίηση και διαμόρφωση, με την κατάλληλη τεχνολογία που έχει σχεδιαστεί για μαλλιά γεμάτα λάμψη, όγκο και υγεία. Είναι η σειρά περιποίησης για τα μαλλιά που δεν πρέπει να λείπει από καμία, και με τη δράση και τις ευεργετικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων.

Δείτε επίσης: Θαμπά Μαλλιά – Αιτίες & Αντιμετώπιση

Αφήστε μια απάντηση