Θαμπά Μαλλιά – Οι Πιο Συνηθισμένες Αιτίες & Τρόπος Αντιμετώπισης

Θαμπά Μαλλιά - Οι Πιο Συνηθισμένες Αιτίες & Τρόπος Αντιμετώπισης

Βλέπετε τα μαλλιά σας λιγότερο ζωηρά, τη φυσική τους λάμψη να φθίνει και αναρωτιέστε ποιοι να είναι οι λόγοι που τα μαλλιά γίνονται θαμπά;

Ευτυχώς υπάρχουν αποτελεσματικοί τρόποι να αντιμετωπίσετε αυτό το ανεπιθύμητο φαινόμενο, ωστόσο πριν από τη λύση ας δούμε ποιες είναι οι βασικές αιτίες για να προσαρμόσετε τη ρουτίνα φροντίδας των μαλλιών σας ανάλογα!

ΛΟΓΟΣ #1 - ΛΟΥΣΙΜΟ ΜΕ ΚΑΥΤΟ ΝΕΡΟ

Σίγουρα το καυτό ντους είναι η απόλυτη χαλάρωση, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι είναι καλό και για τα μαλλιά μας! Όσο πιο συχνά και όσο πιο πολύ χρησιμοποιείτε καυτό νερό για να λούζεστε, τόσο πιο πολύ οδηγείτε τα μαλλιά σας στην αφυδάτωση. Τα μαλλιά που χάνουν τα απαραίτητα ενυδατικά στοιχεία, γίνονται θαμπά και χάνουν τον όγκο και τη ζωντάνια τους.

Pro Tip: περιορίστε το λούσιμο με καυτό νερό στο ελάχιστο ή ακόμη καλύτερα ρυθμίστε τη βρύση σας στο χλιαρό σε κάθε λούσιμο αν θέλετε να μαλλιά σας να παραμείνουν υγιή και ενυδατωμένα. 

ΛΟΓΟΣ #2 - ΣΚΛΗΡΟ ΝΕΡΟ ΜΕ ΑΛΑΤΑ

Είναι γνωστό ότι στη χώρα μας υπάρχουν πολλές περιοχές που το νερό είναι πιο σκληρό και περιέχει μεγάλη συγκέντρωση σε άλατα. Αν μένετε σε περιοχή με σκληρό νερό και λούζεστε συχνά, τότε κατάλοιπα αλάτων θα συσσωρευτούν στο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας θα γίνουν πιο θαμπά, άγρια στην υφή και θα αρχίσουν να σπάζουν. Αυτός ο κίνδυνος υπάρχει και κατά την καλοκαιρινή περίοδο οπότε τα μαλλιά μας έρχονται συχνά σε επαφή με το αλάτι της θάλασσας ή και το χλώριο της πισίνας. 

Pro Tip: προμηθευτείτε το κατάλληλο προϊόν, δηλαδή μια μάσκα ή ένα έλαιο και εφαρμόστε πριν την έκθεση στον ήλιο, το αλάτι ή το χλώριο της πισίνας. Αυτά τα προϊόντα δημιουργούν ένα φιλμ προστασίας στην τρίχα και κρατά μακριά τα άλατα. Διατηρήστε τη χρήση τους και τους χειμερινούς μήνες! 

ΛΟΓΟΣ #3: ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Όταν η διατροφή μας δεν περιέχει τα απαραίτητα Ω λιπαρά οξέα, τότε υπάρχουν επιπτώσεις τόσο για την υγεία των μαλλιών όσο και του οργανισμού μας γενικότερα. Αυτά τα «καλά» λιπαρά είναι υπεύθυνα για την ανάπτυξη κυτταρικών μεμβρανών στο τριχωτό της κεφαλής και συμβάλλουν στη διατήρηση των φυσικών ελαίων που κρατούν τα μαλλιά υγιή και λαμπερά.

Pro Tip: το πρωινό μας πρέπει να είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Φτιάξτε ένα smoothie για πρωινό και προσθέστε σπόρους chia ή και λιναρόσπορου που είναι πλούσιες πηγές Ω-3 λιπαρών οξέων.

ΘΑΜΠΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Η Kérastase δημιούργησε ένα εξατομικευμένο πρωτόκολλο φροντίδας σε απλά αλλά βασικά βήματα: καθαρισμός, φροντίδα και διαμόρφωση, με την κατάλληλη τεχνολογία που έχει σχεδιαστεί για μαλλιά γεμάτα υγεία, όγκο και λάμψη. Είναι η must-have σειρά περιποίησης για τα μαλλιά, με τη δράση και τα οφέλη των αιθέριων ελαίων. 

Με αυτά τα απλά βήματα απολαμβάνετε μια στοχευμένη επαγγελματική θεραπεία των μαλλιών, που μπορείτε να ακολουθήσετε στο σπίτι σας.

Δείτε επίσης: Πως Να Διαλέξετε Σαμπουάν Για Τα Μαλλιά

Αφήστε μια απάντηση