Βαμμένα Μαλλιά – Πώς Να Χαρίσετε Μεγαλύτερη Διάρκεια Στο Χρώμα Των Μαλλιών Σας

Πώς να χαρίσετε μεγαλύτερη διάρκεια στο χρώμα των μαλλιών σας

Μια βαφή στα μαλλιά είναι ο καλύτερος τρόπος να αλλάξετε την εμφάνισή σας και να ανανεώσετε το στυλ σας. Ωστόσο, όποιο χρώμα και αν επιλέξετε θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι τα βαμμένα μαλλιά απαιτούν λίγη περισσότερη φροντίδα και προσοχή αν θέλετε να μείνει «ζωντανή» και έντονη η νέα τους απόχρωση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα!

Μην ανησυχείτε! Είναι πιο εύκολο στην πράξη από ότι φαντάζεστε και με αυτό το άρθρο σας παραθέτουμε 5 απλά tips για να φροντίσετε τα βαμμένα μαλλιά όπως τους αξίζει. 

#1 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Αν ακολουθείτε το blog μας θα ξέρετε ότι το Α και το Ω της περιποίησης των μαλλιών, ξεκινά από τα κατάλληλα επαγγελματικά προϊόντα φροντίδας των μαλλιών. Έτσι λοιπόν και για να διατηρήσετε το χρώμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να επιλέξετε προϊόντα επαγγελματικής ομορφιάς που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τις απαιτήσεις των βαμμένων μαλλιών. 

Μπορείτε να βρείτε στο lovehair.gr σαμπουάν, conditioners, μάσκες, ορούς αλλά και έλαια που είναι ειδικά σχεδιασμένα για τον τύπο των μαλλιών σας και την καινούρια απόχρωσή τους. Αν για παράδειγμα έχετε ξανθά μαλλιά, ένα silver shampoo θα αποτρέψει την εμφάνιση κιτρινίλας και θαμπάδας. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η καθημερινή περιποίηση των μαλλιών επηρεάζει την αντοχή του χρώματος στο πέρασμα του χρόνου. Γι’ αυτό, μη διστάσετε να μας συμβουλευτείτε στο 2310 254646 για τα προϊόντα που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες των δικών σας μαλλιών!

#2 ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΥΤΟ ΝΕΡΟ

Αν και είναι υπέροχο να απολαμβάνετε ένα καυτό μπάνιο, για την επιδερμίδα σας αλλά και για τα βαμμένα μαλλιά δεν σας το συνιστούμε καθόλου! Το καυτό νερό αφαιρεί τα φυσικά έλαια και την υγρασία από το τριχωτό της κεφαλής ενώ ταυτόχρονα ανοίγει τα τριχοθυλάκια και οδηγεί σε πρόωρο αποχρωματισμό. Για αυτό, είναι σημαντικό να ρυθμίζετε τη βρύση στο χλιαρό όταν λούζετε τα μαλλιά σας-αλλά και το σώμα σας, θα μας ευγνωμονείτε για τη χαλάρωση που δεν θα εμφανιστεί!

#3 ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΛΟΥΣΙΜΟ

Ο τρόπος που λούζεστε παίζει ρόλο αν και πολλοί μπορεί να θεωρούν ότι το λούσιμο είναι κάτι απλό και δεν έχει αντίκτυπο όπως και να το κάνουν. Θα πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας 2-3 φορές την εβδομάδα και καλό είναι να δίνετε έμφαση στο τριχωτό και όχι στις άκρες των μαλλιών. Αν τραβάτε τις άκρες ή τα μήκη, μπορεί να προκαλέσετε ξεθώριασμα της βαφής.

#4 ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ STYLING

Όπως και στα φυσικά μαλλιά, έτσι και στα βαμμένα, το έντονο και συχνό styling με τα εργαλεία θερμότητας, προκαλεί φθορές, στις άκρες υρίως και σίγουρα αν δεν χρησιμοποιείτε κάποιο καλό προϊόν θερμοπροστασίας. Στα βαμμένα μαλλιά, επιπλέον το ξεθώριασμα είναι ένα πιθανό αποτέλεσμα και αυτό σίγουρα δεν το θέλουμε. Για αυτό περιορίστε το πιστολάκι ή την ισιωτική σας στο βαθμό του απαραίτητου και αποφύγετε την καθημερινή χρήση. Επιπλέον, θα πρέπει να βάλετε στην καθημερινότητα σας και τα κατάλληλα προϊόντα θερμοπροστασίας πριν από το styling οπωσδήποτε.

#5 ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΜΑΣΚΑ

Τα μαλλιά μας έχουν όμοιες απαιτήσεις με την επιδερμίδα μας. Θέλουν θρέψη και ενυδάτωση για να παραμείνουν υγιή, ζωντανά και ελαστικά. Οι μάσκες προσφέρουν ακριβώς αυτό στα μαλλιά μας και τα βαμμένα μαλλιά χρειάζονται ενυδάτωση και θρεπτικά συστατικά περισσότερο. Ευτυχώς υπάρχουν μάσκες που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τα βαμμένα μαλλιά και ενυδατώνουν και προστατεύουν τα βαμμένα μαλλιά ενώ υπάρχουν και μάσκες με pigments χρώματος, και μάλιστα σε πολλές αποχρώσεις, που ανανεώνουν το χρώμα των μαλλιών μέχρι την επόμενη βαφή!

Δείτε επίσης: Πως Να Επαναφέρετε Τα Ξηρά Μαλλιά Σας

Αφήστε μια απάντηση