Πως Να Διαλέξετε Σαμπουάν Για Τα Μαλλιά

Πως Να Διαλέξετε Σαμπουάν Για Τα Μαλλιά

Σας έχει συμβεί ποτέ να βρεθείτε μπροστά στο ράφι με τα σαμπουάν και να αναρωτιέστε ποιο να επιλέξετε; Ποιο είναι ιδανικό για τον δικό σας τύπο μαλλιών; Υπάρχουν διαφορετικά είδη σαμπουάν για διαφορετικές ανάγκες, όπως για όγκο, για αδύναμα, για ξηρά, για ευαισθητοποιημένα, για βαμμένα μαλλιά. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε το κατάλληλο σαμπουάν για τον τύπο και τις ανάγκες των μαλλιών σας, προκειμένου να τα περιποιηθείτε σωστά και να έχετε υγιή μαλλιά.

Οι ανάγκες των μαλλιών μας δεν είναι πάντοτε ξεκάθαρες αν δε γνωρίζουμε τι να παρατηρήσουμε και συχνά αμελούμε τα μηνύματα που μας στέλνουν τα μαλλιά μας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στη χρήση ενός ακατάλληλου σαμπουάν, το οποίο μπορεί να επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τα προβλήματα που ενδεχομένως αντιμετωπίζουμε, όπως ξηρότητα ή και τριχόπτωση. 

Με τη βοήθεια αυτού του άρθρου, μπορείτε να διαλέξετε εύκολα και γρήγορα το σαμπουάν που ταιριάζει απόλυτα στις απαιτήσεις των δικών σας μαλλιών.

ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΓΙΑ ΑΡΑΙΩΣΗ - ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ

Όπως αναφέραμε δεν είναι όλα τα σαμπουάν ίδια. Για την ανάπτυξη του τριχωτού και την ενίσχυση των τριχοθυλακίων υπάρχουν σαμπουάν για αραίωση ή τριχόπτωση που περιέχουν στη σύσταση τους ιχνοστοιχεία όπως πεπτίδια, αμινοξέα, βιταμίνες. Επίσης, προσφέρουν ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία και αντιφλεγμονώδη δράση, με αποτέλεσμα να καταπολεμούν τα κοινά αίτια της τριχόπτωσης. Για αυτό και συστήνονται σε άτομα με προδιάθεση για τριχόπτωση, ή που έχουν ήδη αρχίσει να αραιώνουν τα μαλλιά τους. Θεωρούνται κατάλληλα και για άτομα που έχουν κάνει εμφύτευση ή ακολουθούν κάποια άλλη θεραπεία ενίσχυσης των μαλλιών τους.

ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΓΙΑ ΣΥΧΝΟ ΛΟΥΣΙΜΟ

Για άτομα με λιπαρά μαλλιά που επιθυμούν να λούζονται πιο συχνά, υπάρχουν σαμπουάν με ήπια σύνθεση και ουδέτερο pH. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν καθαρίζουν αποτελεσματικά το τριχωτό. Απλά η διαφορά είναι ότι το κάνουν χωρίς να προκαλούν ερεθισμούς ή να ταλαιπωρούν την τρίχα και την επιδερμίδα. Αν για παράδειγμα αθλείστε και πρέπει να λούζεστε καθημερινά, τότε χρειάζεστε ένα σαμπουάν για συχνό λούσιμο.

ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΓΙΑ ΛΙΠΑΡΑ ΜΑΛΛΙΑ

Αυτά τα σαμπουάν αποτελούν μια καλή επιλογή αν έχετε πολύ λιπαρά μαλλιά. Καθαρίζουν τα μαλλιά αποτελεσματικά και αφαιρούν την περιττή λιπαρότητα, ενώ ταυτόχρονα ρυθμίζουν το pH του δέρματος, προστατεύοντας την υγεία του τριχωτού και εμποδίζοντας την υπερβολική παραγωγή σμήγματος. Αυτά τα σαμπουάν επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθημερινά χωρίς να επιτείνουν την παραγωγή σμήγματος οπότε είναι μια σωστή επιλογή για μαλλιά με αυξημένη λιπαρότητα ή και λιπαρή πιτυρίδα.

ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΓΙΑ ΒΑΜΜΕΝΑ

Τα βαμμένα μαλλιά έχουν απαιτήσεις και πρέπει να τα φροντίζετε κατάλληλα αν θέλετε το χρώμα να έχει διάρκεια. Τα σαμπουάν που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για βαμμένα μαλλιά, προλαμβάνουν τη φθορά και το ξεθώριασμα του χρώματος, χάρη στα αντιοξειδωτικά και αντιηλιακά φίλτρα. Ενυδατώνουν τα μαλλιά και προσφέρουν αναδόμηση στην τρίχα. Ταυτόχρονα προλαμβάνουν την εμφάνιση ψαλίδας στις άκρες. 

ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΓΙΑ ΛΕΠΤΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΓΙΑ ΟΓΚΟ

Τα σαμπουάν που έχουν σχεδιαστεί για λεπτά μαλλιά έχουν πλούσια σύσταση σε ιχνοστοιχεία και εκχυλίσματα βοτάνων που υποκινούν την δημιουργία κερατίνης και προσφέρουν την απαιτούμενη θρέψη στο τριχωτό της κεφαλής. Με ένα σαμπουάν επαγγελματικής ομορφιάς για λεπτή τρίχα, τα μαλλιά σας γίνονται πιο δυνατά, ελαστικά και λαμπερά, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται ο όγκος τους. 

ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΓΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΜΑΛΛΙΑ

Τα σαμπουάν που έχουν σχεδιαστεί για ευαισθητοποιημένα μαλλιά, περιέχουν αυξημένους ενυδατικούς παράγοντες και λιπίδια. Η σύσταση αυτή θεωρείται ιδανική για την επαναφορά της ενυδάτωσης και των θρεπτικών στοιχείων που χρειάζονται τα μαλλιά. Προστατεύουν το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά καθαρίζονται ήπια, χωρίς να επιβαρύνονται ή να ταλαιπωρούνται. Αυτά τα σαμπουάν είναι επίσης κατάλληλα για μαλλιά που έχουν υποστεί φθορές ή περιποίηση με ακατάλληλα προϊόντα, και χρειάζονται ήπιο καθαρισμό και περισσότερη ζωντάνια και ελαστικότητα.

ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΓΙΑ ΠΙΤΥΡΙΔΑ

Αυτά τα σαμπουάν έχουν ειδική σύνθεση που συμβάλλει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της πιτυρίδας, του κνησμού αλλά και των ερεθισμών στο τριχωτό. Επιπλέον, εξισορροπούν τα επίπεδα του pH στην επιδερμίδα και προσφέρουν απολεπιστική δράση. Αν έχετε προδιάθεση για πιτυρίδα, τότε ένα τέτοιο προϊόν, αποτρέπει την επανεμφάνιση της. Ανάλογα με τον τύπο της πιτυρίδας, μπορείτε να επιλέξετε είτε ένα σαμπουάν για ξηρή ή και για λιπαρή πιτυρίδα. Αυτά τα σαμπουάν είναι επίσης κατάλληλα για περιπτώσεις ξηροδερμίας.

ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΓΙΑ ΣΜΗΓΜΑΤΟΡΡΟΪΚΗ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ

Αυτά τα σαμπουάν έχουν τα κατάλληλα συστατικά για να ρυθμίσουν την παραγωγή του σμήγματος στο τριχωτό και εξισορροπούν τα επίπεδα του pH. Δρουν ενάντια στον κνησμό και τους ερεθισμούς ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν ισχυρή δράση ενάντια σε φλεγμονές. Θεωρούνται κατάλληλα για περιπτώσεις ξηροδερμίας, λιπαρότητας, καταπολεμούν την πιτυρίδα και την σμηγματορροϊκή δερματίτιδα.

Αν αντιμετωπίζετε περισσότερα από ένα προβλήματα, τότε μπορείτε να έχετε και δύο τύπους επαγγελματικών σαμπουάν. Μπορείτε πάντα να μας καλείτε στο 2310 254646 για οποιαδήποτε διευκρίνιση χρειάζεστε και για όποια απορία έχετε!

Δείτε επίσης: Πως Να Xαρίσετε Μεγαλύτερη Διάρκεια Στο Χρώμα Των Μαλλιών Σας

Αφήστε μια απάντηση