Γιατί Τα Μαλλιά Μας Είναι Πιο Απαλά Μετά Το Κομμωτήριο;

απαλά μαλλιά μετά το κομμωτήριο

Θα το έχετε παρατηρήσει και εσείς…Μετά από την επίσκεψη σε ένα κομμωτήριο Xanthi Hair Gallery, τα μαλλιά σας βρίσκονται σε τέλεια φόρμα! Είναι πιο απαλά, πιο πλούσια, πιο «ζωντανά».

Να μπορούσαν να είναι έτσι κάθε μέρα! Υπάρχουν τρόποι να μεταφέρετε την εμπειρία του κομμωτηρίου στο σπίτι: χρησιμοποιώντας αυστηρά και μόνον επαγγελματικά προϊόντα περιποίησης, και συγκεκριμένα αυτά που ο κομμωτής σας διέγνωσε πως έχουν ανάγκη τα μαλλιά σας, αυτήν τη χρονική περίοδο αλλά και χρησιμοποιώντας επαγγελματικά εργαλεία styling.

Βέβαια, η εξειδίκευση και η εμπειρία του hair stylist δεν μπορεί να αντικατασταθεί εύκολα, αλλά τουλάχιστον οι κατ’ οίκον προσπάθειες δεν θα είναι…επικίνδυνες! Στο δρόμο προς την απόκτηση όμορφων, απαλών μαλλιών, οι γυναίκες κάνουμε συνήθως 5 βασικά λάθη:

#1 ΑΓΡΙΟ ΣΤΕΓΝΩΜΑ

Μην τρίβετε βίαια τα μαλλιά με την πετσέτα προκειμένου να τα στεγνώσετε μια ώρα αρχύτερα! Ο καλύτερος τρόπος είναι να τα τυλίξετε με την πετσέτα και να την πιέσετε ελαφρά για να απορροφήσει το νερό. Κατόπιν, μπορείτε να αφήσετε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά.

Αν όμως, αντέχετε και μέσα στον καύσωνα, το sechoir και τη μασιά, προχωρήστε ελεύθερα, αφού φυσικά απλώστε στα μαλλιά σας ένα προϊόν θερμοπροστασίας.

#2 ΑΦΙΕΡΩΣΤΕ ΧΡΟΝΟ

Ποια από εμάς δεν θέλει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε λιγότερο χρόνο; Ποια δεν ΒΆΖΕΙ  το πιστολάκι στο τέρμα για να στεγνώσει τα μαλλιά της σε χρόνο dt; Αν υπολογίσετε τον χρόνο που θα σας πάρει να στεγνώσετε τα μαλλιά σας στη χαμηλότερη «σκάλα», είναι μόλις 3 λεπτά.

Δεν αξίζουν τα μαλλιά σας ένα τρίλεπτο για να μην καταπονηθούν; Και ένα μυστικό: με χλιαρό ή και κρύο αέρα στο πιστολάκι, τα μαλλιά σας θα γίνουν πιο λαμπερά, καθώς η υψηλή θερμοκρασία τα ξεραίνει και τα θαμπώνει!

#3 ΜΗΝ ΑΓΓΙΖΕΤΕ!

Μία κοπέλα που παίζει με τα μαλλιά της μπορεί να είναι ένα χαριτωμένο θέαμα, αλλά από κομμωτικής απόψεως είναι ένα …βρώμικο θέαμα! Τα χέρια μας μεταφέρουν λιπαρές ουσίες και προ covid, αν υποθέσουμε ότι τώρα πλένουμε συνέχεια και σχολαστικά τα χέρια μας, μετέφεραν και ρύπους! Αποτέλεσμα; Θα πρέπει να λούζεστε πολύ πιο συχνά, τα μαλλιά θα απωλέσουν τα φυσικά τους έλαια, σίγουρα δεν θα είναι απαλά και επιπλέον μπορεί να φριζάρουν.

Αν πιάνετε τα μαλλιά σας, προσπαθώντας να τα τιθασεύσετε, καλύτερα κάντε το με τη βοήθεια των κατάλληλων επαγγελματικών προϊόντων.

Διαβάστε επίσης >>  8 Tips Για Να Φαίνονται Τα μαλλιά Σας Πιο Μακριά

#4 Η ΠΟΛΛΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ, ΒΛΑΠΤΕΙ!

Υπάρχουν πολλά άρθρα με συμβουλές  για το πόσο συχνά πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας. Υπάρχουν πολλές φίλες πρόθυμες να μεταφέρουν γνώμες και ιδέες. Η υπερβολική πληροφόρηση μπορεί να σας  δημιουργήσει σύγχυση και να μην μπορείτε να αποφασίσετε για το τί  πραγματικά χρειάζονται τα μαλλιά σας.

Αφουγκραστείτε τις δικές σας, προσωπικές ανάγκες. Η συχνότητα εξαρτάται από το styling αλλά και από τον τύπο των μαλλιών. Αν δεν είστε σίγουρες, επικοινωνήστε μαζί μας ΕΔΩ για να σας κατατοπίσουμε.

#5 ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΥΠΝΟ

Στο τέλος της ημέρας, δεν σκεφτόμαστε τίποτε άλλο από το να ξαπλώσουμε και να ξεκουραστούμε. Πριν πέσετε στο κρεβάτι σας, όπως καθαρίζετε το πρόσωπό σας από το μακιγιάζ, καθαρίστε και τα  μαλλιά σας από προϊόντα styling όπως λακ, ζελέ, κλπ.

Τα προϊόντα styling περιέχουν αλκοόλ και με την τριβή στο μαξιλάρι καταπονούν αφενός τα μαλλιά,  αφετέρου μπορεί να δημιουργήσουν ερεθισμούς στην επιδερμίδα.

Αφήστε μια απάντηση