Αποτελεσματική Φροντίδα Κόκκινων Μαλλιών

Αποτελεσματική Φροντίδα Κόκκινων Μαλλιών

Κόκκινα μαλλιά – ginger, copper ή mahogany, όλες θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι τα κόκκινα μαλλιά είναι από τις πιο εντυπωσιακές αποχρώσεις που μαγνητίζουν τα βλέμματα. 

Ωστόσο υπολογίζεται ότι οι φυσικές κοκκινομάλλες δεν ξεπερνούν το 2% του συνολικού πληθυσμού. Από την μία είναι ένα υπέροχο χρώμα, από την άλλη θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι έχει αυξημένες απαιτήσεις για όσες θέλουν να το αποκτήσουν! 

Πώς μπορείτε να φροντίσετε τα κόκκινα μαλλιά με αποτελεσματικό τρόπο, ποια είναι τα μυστικά τους και γιατί σαγηνεύουν τόσο πολύ τους άλλους; Συνεχίστε να διαβάζετε το άρθρο αυτό για να μάθετε περισσότερα…

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ…

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι ίνες των κόκκινων μαλλιών είναι πολύ πιο ισχυρές από ότι των άλλων αποχρώσεων. Αν είστε από τις τυχερές λοιπόν που το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας είναι κόκκινο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα μαλλιά σας γκριζάρουν πολύ πιο δύσκολα από μιας ξανθιάς ή μελαχρινής. 

Σε ποια γεωγραφική περιοχή θα βρούμε τις περισσότερες φυσικές κοκκινομάλλες; Αν δεν έχετε ήδη απαντήσει στην ερώτηση θα σας πούμε ότι περίπου το 15% των γυναικών στην Σκωτία είναι φυσικές κοκκινομάλλες! 

Άλλη μια στατιστική πληροφορία που μπορεί να σας φανεί χρήσιμη είναι πως οι κυρίες με φυσικά κόκκινα μαλλιά διαθέτουν λιγότερες τρίχες σε σχέση με τις ξανθές ή τις καστανές. Ο μέσος όρος για μια κοκκινομάλλα είναι 90.000 τρίχες ενώ μια ξανθιά έχει περίπου 100.000 τρίχες και μια μελαχρινή 135-140.000 τρίχες. Αυτό είναι ενδιαφέρον γιατί  οι κοκκινομάλλες δείχνουν να έχουν περισσότερο όγκο και πυκνότητα στα μαλλιά! 

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΑΠΟΧΡΩΣΗ

Οι κόκκινες αποχρώσεις στα μαλλιά ουσιαστικά έχουν συγκριτικά μεγαλύτερη αναλογία φαιομελανίνης (περίπου 65%) και χαμηλότερα επίπεδα σε μελανίνη. Οι αποχρώσεις στα μαλλιά μας ρυθμίζονται από τον συνδυασμό χρωστικών ουσιών – όπως η μελανίνη, που ευθύνεται ουσιαστικά για το πόσο σκούρα μαύρα ή καστανά είναι τα μαλλιά μας.

Αντίστοιχα η φαιομελανίνη, η χρωστική ουσία που ευθύνεται για τις εντάσεις του ξανθού ή του κόκκινου στην τρίχα. Για αυτό το λόγο υπάρχουν πολλές διαφορετικές αποχρώσεις, εντάσεις, τόνοι και επίπεδα χρωμάτων στα μαλλιά των ανθρώπων. Η αναλογία των χρωστικών είναι που καθορίζει το χρώμα και την ένταση της απόχρωσης στην τρίχα. Δηλαδή αν τα μαλλιά μας είναι ανοιχτά ή σκούρα καθώς και τον τόνο. 

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΑΛΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ;

Καταρχήν είναι από τις πιο σπάνιες αποχρώσεις μιας και όπως είπαμε μόλις το 2% του πληθυσμού διαθέτει φυσικό κόκκινο μαλλί. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που το κόκκινο μαγνητίζει τα βλέμματα. Από την άλλη όμως έχει δημιουργηθεί η πεποίθηση ότι οι κοκκινομάλλες είναι πιο περιπετειώδεις, πιο ανοιχτές στις προκλήσεις και ότι έχουν έναν αυθορμητισμό και μια πιο παιχνιδιάρικη διάθεση. Αυτός είναι ο λόγος αν και δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά. Σε κάθε περίπτωση, το κόκκινο μαλλί είναι έντονο, διαφορετικό και ανάμεσα στις αποχρώσεις των ξανθών ή των πιο σκούρων μαλλιών, καταφέρνει να μην περνά απαρατήρητο!

ΠΩΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΤΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΑΛΛΙΑ

Έχουμε αναφέρει πάρα πολλές φορές στο blog μας ότι κάθε τύπος μαλλιών έχει τις δικές του απαιτήσεις και χρειάζεται εξειδικευμένη και κατάλληλη φροντίδα με επαγγελματικά προϊόντα περιποίησης των μαλλιών. Όμοια και τα κόκκινα μαλλιά χρειάζονται περιποίηση με μια επαγγελματική σειρά που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τα βαμμένα κόκκινα μαλλιά. 

Επίσης, κάτι που ίσως να αγνοούσατε μέχρι τώρα, είναι ότι τα κόκκινα μαλλιά έχουν αυξημένη ευαισθησία στο φως του ήλιου και υπό την επίδραση της ακτινοβολίας UV μπορεί να παρουσιάσουν στάμπες ή ξεθωριάσματα. Συνεπώς ένα πρωτόκολλο περιποίησης ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι απολύτως απαραίτητο. Το styling με τα εργαλεία θερμότητας δε θα πρέπει να γίνεται χωρίς τα κατάλληλα προϊόντα θερμοπροστασίας. Φροντίστε τα κόκκινα μαλλιά σας όπως τους αξίζει για να έχουν την λάμψη, την υγεία και την ζωντάνια της αξέχαστης «Gilda»! 

Διαβάστε επίσης >> Αντιμετώπιση Ψαλίδας Μαλλιών

Αφήστε μια απάντηση