Τα Λαμπερά Μαλλιά Στο Μικροσκόπιο Της Επιστήμης

Τα Λαμπερά Μαλλιά Στο Μικροσκόπιο Της Επιστήμης

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, τα εργαλεία θερμότητας, οι βαφές και πολλοί άλλοι λόγοι καταπόνησης της τρίχας κάνουν τα λαμπερά μαλλιά «άπιαστο» όνειρο για πολλές από εμάς. Ωστόσο εμείς θα σας πούμε ότι δεν πρόκειται για μια χαμένη μάχη και να μην απογοητεύεστε. Η Kerastase έχει κάνει εργαστηριακές μελέτες προκειμένου να λύσει το γρίφο των λαμπερών μαλλιών.

Σε αυτό το άρθρο θα μεταφέρουμε τη γνώση μας πάνω στο θέμα της διατήρησης της λάμψης των μαλλιών. Τα λαμπερά μαλλιά είναι ακαταμάχητα και η Kerastase έχει δημιουργήσει μια εμβληματική σειρά προϊόντων για να σας βοηθήσει να κρατήσετε τα μαλλιά σας υγιή και λαμπερά.

ΛΑΜΨΗ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ

Καταρχήν να πούμε ότι η λάμψη είναι πρακτικά η ανάκλαση του φωτός στα μαλλιά. Όταν είμαστε σε σκοτεινό περιβάλλον με ελάχιστο φως, πολύ απλά δεν γίνεται τα μαλλιά να λάμψουν. Επίσης αν δεν το γνωρίζατε υπάρχουν δύο ειδών λάμψης στα μαλλιά, η διάχυτη και η κατοπτρική.

Η διάχυτη ανάκλαση ουσιαστικά εξασθενίζει την ένταση της λάμψης αφού όπως μαρτυρά το όνομά της, διαχέει τη φως. Η κατοπτρική λειτουργεί κάτι σαν καθρέφτισμα, είναι πιο συμμετρική και πιο φωτεινός τύπος λάμψης.

Σε ποιο βαθμό είναι ορατό το φαινόμενο της ανάκλασης εξαρτάται κατά πολύ από την κατάσταση της τρίχας. Όταν τα μαλλιά είναι ευαισθητοποιημένα, τότε δημιουργούνται επιφάνειες ανομοιομορφίας. Το αποτέλεσμα είναι η έντονη θαμπάδα των μαλλιών.

Τώρα που το αναλύσαμε με την επιστημονική ορολογία, ας μιλήσουμε για την τέλεια αναλογία.

Η ΤΕΛΕΙΑ ΑΝΑΛΟΓΙΑ

Η τέλεια αναλογία είναι πρακτικά το ιδανικό φαινόμενο της λάμψης όπου η κατοπτρική ισορροπεί αρμονικά με την διάχυτη ανάκλαση. Το Elixir Ultime έχει σχεδιαστεί πάνω σε αυτή την επιστημονική θεώρηση, δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες και προσφέρει άμεση λείανση και θρέψη στην τρίχα.

ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ Η ΘΑΜΠΑΔΑ

Μεγάλο μερίδιο της ευθύνης για την απώλεια της λάμψης και της εμφάνισης της θαμπάδας στα μαλλιά έχει ο σύγχρονος τρόπος ζωής και το φαινόμενο των ρύπων. Αυτό δεν είναι άλλο από διάφορα υπολείμματα ή σκόνη που αφαιρούν την λάμψη από τα μαλλιά. Η τρίχα έχει μια «ματ», καθόλου θελκτική όψη.

Όταν χρησιμοποιούμε ακατάλληλα σαμπουάν τα μαλλιά δεν καθαρίζουν αποτελεσματικά και συσσωρεύεται σμήγμα. Με άλλα λόγια, τα έλαια της τρίχας εξαπλώνονται στα μήκη του τριχωτού και θολώνουν την επιφάνεια της τρίχας. Όταν συμβεί αυτό, τα μαλλιά και πάλι φαίνονται θαμπά και λιγότερο ζωντανά.

ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Έλαιο Marula

Το θαυματουργό αυτό έλαιο, προέρχεται  από το φυτό Marula και ειδικότερα από τους σπόρους που βρίσκονται στο σκληρό πυρήνα των καρπών. Έχει εντυπωσιακή δράση τόσο στην ενυδάτωση όσο και στη θρέψη της τρίχας. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και η όψη των μαλλιών σας θα ανακτήσει την πολυπόθητη λάμψη.

Έλαιο Καμέλιας

Η Camellia Oleifera είναι επίσης ένα δέντρο με θαυματουργές ιδιότητες για τα μαλλιά. Το έλαιο εκχυλίζεται από τους σπόρους του φυτού και έχει ισχυρή θρεπτική δράση.

Περιέχει υψηλή συγκέντρωση σε βιταμίνη Ε, λινελαϊκά και ελαϊκά οξέα που καταπραΰνουν το ευαισθητοποιημένο τριχωτό. Τα μαλλιά ανακτούν τη λάμψη, γίνονται πιο λεία και φωτεινά, γεμάτα ζωντάνια.

Διαβάστε επίσης >>  Σας Παρουσιάζουμε Την Chroma Absolu

Αφήστε μια απάντηση