Μακριά Μαλλιά Και Όλα Όσα Πρέπει Να Γνωρίζετε

Μακριά Μαλλιά Και Όλα Όσα Πρέπει Να Γνωρίζετε

Μυηθείτε στα μυστικά των επαγγελματιών hair stylists όπως μας τα αποκάλυψαν για να αποκτήσετε μακριά μαλλιά και κυρίως μακριά μαλλιά πλούσια και «ζωντανά»!

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να έχετε τα μακριά μαλλιά που τόσο πολύ επιθυμείτε. Είναι δεδομένο ότι πολλές γυναίκες ονειρεύονται  μακριά μαλλιά. Το styling των μακριών μαλλιών δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις, ωστόσο θα πρέπει να φροντίσετε το τριχωτό προκειμένου να δείχνουν και να είναι υγιή. 

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΜΗΚΟΣ

Αυτό που αρχικά θα πρέπει να προσέξετε είναι αν το σχήμα του προσώπου σας ταιριάζει με τα μακριά μαλλιά. Αν έχετε μακρύ ή οβάλ σχήμα προσώπου καλό θα ήταν να αποφύγετε το μεγάλο μήκος στο εμπρός μέρος αλλά και περιμετρικά του προσώπου σας. Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει το ιδανικό μήκος, κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή. Το μόνο κριτήριο είναι να κολακεύει εσάς προσωπικά.

ΜΗΚΟΣ ΚΑΙ ΤΥΠΟΣ ΜΑΛΛΙΩΝ

Επίσης το μήκος των μαλλιών μπορεί να συνδυαστεί με όλους τους τύπους μαλλιών αρκεί τα μαλλιά σας να είναι καταρχήν υγιή, λαμπερά και ζωντανά. 

ΜΗΚΟΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ

Υπάρχει ένας μύθος που λέει ότι όσο πιο πολύ μακραίνουν τα μαλλιά τόσο πιο δύσκολο είναι να παραμείνουν υγιή. Εδώ η αλήθεια βρίσκεται στο ότι αν τα φροντίζετε και τα περιποιείστε όπως πρέπει, τότε μπορείτε να έχετε τέλεια μακριά μαλλιά. Το μυστικό που μας αποκαλύπτουν οι επαγγελματίες είναι ότι πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα τις άκρες. 

Θα πρέπει να φροντίζετε τα μαλλιά σας σωστά για να τα προστατεύσετε από την αφυδάτωση, την ευαισθητοποίηση και την ψαλίδα. Αν δεν το κάνετε, τότε ένα καλό κούρεμα θα είναι αναπόφευκτο. Όταν έχετε «χοντρές» και υγιείς άκρες τότε τα μαλλιά φαίνονται πιο λαμπερά και πυκνά και υπάρχει φυσική κίνηση.

ΣΥΧΝΟ ΚΟΥΡΕΜΑ!

Σε πολλές ακούγεται οξύμωρο αλλά ναι, τα μαλλιά για να μακρύνουν σωστά, θα πρέπει να τα κουρεύετε μια φορά κάθε δύο μήνες. Πείτε στον κομμωτή σας ότι θέλετε να τα μακρύνετε και να πάρει λίγο τις άκρες προκειμένου να δυναμώσουν και να παραμείνουν υγιή όσο μακραίνουν, χωρίς τις αντιαισθητικές «ουρές».

ΜΑΚΡΙΑ ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΑ

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που πιστεύουν ότι τα μακριά μαλλιά είναι για τις πιο νεανικές ηλικίες. Εμείς θα σας πούμε ότι αν τα μαλλιά παραμένουν λαμπερά και υγιή, δεν υπάρχει περιορισμός στην ηλικία. 

Από την άλλη είναι αληθές ότι όσο περνάει ο χρόνος, τα μαλλιά γίνονται πιο λεπτά και χάνουν τον όγκο τους. Με τη σωστή φροντίδα και με το κατάλληλο κούρεμα τα μαλλιά σας θα φαίνονται πλούσια, πυκνά και λαμπερά. 

Η Kerastase έχει δημιουργήσει το Specifique Bain Prevention Shampoo το οποίο ενδυναμώνει τα μαλλιά, τους δίνει όγκο, τα κάνει πιο λαμπερά και καταπολεμά την τριχόπτωση.

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΨΑΛΙΔΑΣ

Είναι γνωστό ότι οι άκρες των μαλλιών είναι πιο εύθραυστες και ευαίσθητες και ο λόγος είναι ότι είναι το πιο «παλιό» τμήμα της τρίχας. Τα μακριά μαλλιά είναι πιο ευαίσθητα στην καταπόνηση και τις τριβές. Η ψαλίδα είναι ο επίμονος εχθρός για όλες όσες θέλουν να μακρύνουν τα μαλλιά τους. Με την κατάλληλη φροντίδα η καταπολέμηση της ψαλίδας είναι εφικτή. Ένα σαμπουάν που ενδυναμώνει και με υψηλή συγκέντρωση σε στοιχεία ενυδάτωσης είναι τέλεια επιλογή προκειμένου να αποκτήσετε τα υγιή και μακριά μαλλιά που επιθυμείτε. 

ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ

Η κάθε μία από εμάς έχει διαφορετικό ρυθμό που αναπτύσσονται τα μαλλιά της. Ο μέσος όρος ανάπτυξης της τρίχας είναι 2.5 με 3 εκατοστά ανά μήνα. Τα γονίδια και το lifestyle σας μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά αυτόν τον μέσο όρο. Η Kerastase έχοντας ως κριτήριο την ανάπτυξη της τρίχας δημιούργησε το σαμπουάν Resistance Bain Extentioniste που είναι ιδανικό αν θέλετε να μακρύνετε τα μαλλιά σας. Το σαμπουάν μπορεί να μειώσει αισθητά το σπάσιμο της τρίχας, την ψαλίδα και να σας βοηθήσει να μακρύνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά σας. 

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΜΑΚΡΙΑ ΜΑΛΛΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΛΑΜΨΗ

Από πλευράς styling τα μακριά μαλλιά δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις. Ωστόσο για να μακρύνουν θα πρέπει να τα φροντίζετε με επαγγελματικά προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτό το σκοπό. Είναι σημαντικό να μην το παρακάνετε με το styling με εργαλεία που βασίζονται στην θερμότητα και να χρησιμοποιείτε το σωστό σαμπουάν και conditioner.

Περιποιηθείτε την τρίχα για να έχετε μαλλιά πλήρως ενυδατωμένα, και ιδιαίτερα στις άκρες που δημιουργείται πιο εύκολα ψαλίδα και φθορές. Προστατέψτε τα μαλλιά σας από το σπάσιμο με Το Genesis Defense Thermique από την  Kérastase είναι ένα εκπληκτικό ενυδατικό σπρέι, που προστατεύει τα μαλλιά από τις φθορές, τα ενδυναμώνει ενώ παράλληλα δημιουργεί ένα φιλμ προστασίας από τη θερμότητα.

Δείτε επίσης: Πότε Χρειάζονται Αντηλιακό Τα Μαλλιά;

Αφήστε μια απάντηση