Πως Να Φροντίσετε Τα Μαλλιά Σας

Πως Να Φροντίσετε Τα Μαλλιά Σας

Σίγουρα δεν αρέσει σε καμία μας να βλέπει τα μαλλιά της ταλαιπωρημένα, ευαισθητοποιημένα, ξηρά ή λιπαρά. Το να φροντίσουμε τα μαλλιά μας σωστά δεν είναι τόσο δύσκολο. Παρόλα αυτά, πολλές συνεχίζουμε και επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη καθημερινά. 

Για αυτό το λόγο, σε αυτό το άρθρο θα δούμε πώς μπορείτε να φροντίσετε τα μαλλιά σας βήμα-βήμα. Επιλέξτε τα κατάλληλα επαγγελματικά προϊόντα φροντίδας των μαλλιών που έχουν σχεδιαστεί για τον δικό σας τύπο και ανάγκες και βοηθήστε τα μαλλιά σας να ανακτήσουν την υγεία και τη λάμψη που αξίζουν.

ΒΗΜΑ 1 - ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΤΡΙΧΩΤΟΥ

Η σωστή φροντίδα των μαλλιών ξεκινά από την επιδερμίδα του κεφαλιού ή αλλιώς το τριχωτό της κεφαλής. Όμοια με την επιδερμίδα του προσώπου, έτσι και το τριχωτό μας, επιβαρύνεται από τον σύγχρονο τρόπο ζωής, τους ρύπους και το έντονο styling με εργαλεία θερμότητας όπως είναι οι μασιές. 

Οπότε το τριχωτό σας χρειάζεται καθαρισμό σε βάθος που μόνο ένα κατάλληλο προϊόν για απολέπιση μπορεί να σας προσφέρει. Κάντε απολέπιση μια φορά την εβδομάδα για να ξαλαφρώσει το τριχωτό από τους περιττούς και επιβλαβείς ρύπους.

Αφού καθαρίσετε αποτελεσματικά την επιδερμίδα του κεφαλιού, μπορείτε στο «δεύτερο χέρι» να χρησιμοποιήσετε ένα πιο ενυδατικό επαγγελματικό σαμπουάν. Σίγουρα πρέπει να ενυδατώσετε τα μήκη και τις άκρες με τα απαιτούμενα θρεπτικά στοιχεία. Εφαρμόστε το κατάλληλο κοντίσιονερ ή μάσκα και αν το τριχωτό σας έχει κάποιο ειδικό πρόβλημα αμέσως μετά εφαρμόστε κάποια λοσιόν που δεν ξεβγάζεται  για να στοχεύσετε το πρόβλημα.

Στο lovehair.gr διαθέτουμε τα καλύτερα προϊόντα από τα πιο γνωστά brands και στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

ΒΗΜΑ 2 - ΛΟΥΣΤΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ ΣΩΣΤΑ

Το σωστό λούσιμο ξεκινά με το κατάλληλο σαμπουάν που έχει σχεδιαστεί για τον τύπο και τις ανάγκες των δικών σας μαλλιών. Ανάλογα με το αν τα μαλλιά σας είναι βαμμένα, ξηρά, με κυματισμούς, λιπαρά και γενικότερα ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας, θα πρέπει να επιλέξετε το αντίστοιχο σαμπουάν. 

Μη λούζετε τα μαλλιά σας με καυτό νερό αλλά ούτε με κρύο, επιλέξτε το χλιαρό. Το καυτό νερό ανοίγει τους πόρους και δε βοηθά τα μαλλιά να κρατήσουν στο εσωτερικό τους τα απαιτούμενα ενυδατικά στοιχεία. Από την άλλη, το κρύο δεν βοηθά στο να καθαρίσουν αποτελεσματικά τα μαλλιά. Με ήπιο μασάζ ξεκινήστε να λούζετε τα μαλλιά από τη ρίζα προς τις άκρες. Κατόπιν ξεβγάλτε πολύ καλά με άφθονο νερό για να απομακρύνετε και τα παραμικρά υπολείμματα του σαμπουάν. 

Μη λούζεστε πολύ συχνά, οι εξειδικευμένοι hair stylists προτείνουν 1-2 φορές την εβδομάδα γιατί το πολύ συχνό λούσιμο θα ευαισθητοποιήσει την τρίχα. Αν έχετε λιπαρά μαλλιά ή αθλείστε και πρέπει να λούζεστε καθημερινά, τότε αναζητήστε ένα πολύ ήπιο σαμπουάν που έχει σχεδιαστεί για καθημερινό λούσιμο καθώς και ένα ξηρό σαμπουάν για να φρεσκάρετε τα μαλλιά σας ενδιάμεσα από τα λουσίματα. 

ΒΗΜΑ 3 - ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΝΑΔΟΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ

Με το λούσιμο ανοίγουν τα τριχοθυλάκια και η τρίχα γίνεται πιο ευαίσθητη. Αυτό που χρειάζεστε για να προστατεύσετε τα μαλλιά σας είναι ένα καλό conditioner. Μετά από κάθε λούσιμο εφαρμόστε το conditioner για να έχετε μαλλιά πιο λεία και να φροντίσετε να μείνει η τρίχα ενυδατωμένη. 

Για την αποτελεσματική φροντίδα των μαλλιών σας, θα χρειαστεί να εφαρμόσετε μια καλή μάσκα μετά το λούσιμο για μία φορά τουλάχιστον την εβδομάδα. Αφού λουστείτε και στεγνώστε τα μαλλιά σας, εφαρμόστε τη μάσκα ή το conditioner σε νωπά μαλλιά. Προσοχή, μην βάλετε το προϊόν στις ρίζες γιατί τα μαλλιά σας θα φαίνονται λαδωμένα και μπορεί να έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα. Διαβάστε τις οδηγίες στη συσκευασία του προϊόντος για να δείτε για πόση ώρα θα χρειαστεί να το αφήσετε να δράσει και κατόπιν αφαιρέστε με νερό τελείως το προϊόν. 

Ένα έλαιο ή ένας ορός είναι πολύτιμος για την υγεία των μαλλιών. Αυτά τα προϊόντα, συνήθως δε χρειάζονται ξέβγαλμα και χαρίζουν θεαματικά αποτελέσματα σε μικρό χρονικό διάστημα.

ΒΗΜΑ 4 - ΧΤΕΝΙΣΤΕ ΣΩΣΤΑ

Μην ταλαιπωρείτε τα μαλλιά σας με ακατάλληλες και σκληρές βούρτσες. Επιλέξτε μια ποιοτική βούρτσα και ανάλογα με το μήκος ή και το πόσο πυκνά είναι τα μαλλιά σας. Χτενίζετε πάντα ήπια και μην τραβάτε τα μαλλιά σας για να τα ξεμπερδέψετε, θα τους προκαλέσετε φθορές. Λουστείτε κάνοντας ήπιο μασάζ με τα ακροδάχτυλα. Έτσι δε θα μπερδέψετε τα μαλλιά σας ακόμη και αν είναι λεπτά.  

Αφήστε τα μαλλιά να στεγνώσουν για λίγη ώρα πριν ξεκινήσετε να τα χτενίζετε. Για να γίνει το ξεμπέρδεμα πιο εύκολη υπόθεση, υπάρχουν διαθέσιμα σπρέι που θα σας βοηθήσουν να το κάνετε εύκολα και…ανώδυνα! 

ΒΗΜΑ 5 - ΘΕΡΜΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Το styling είναι συνυφασμένο με τη σύγχρονη γυναίκα. Ωστόσο, οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι απαιτητικοί και δε μας επιτρέπουν να είμαστε όσο επιμελείς θέλουμε. Η θερμοπροστασία όμως είναι απαραίτητη! Επιβάλλεται να προστατεύσουμε την τρίχα από την θερμότητα που εκλύουν τα εργαλεία styling όπως είναι το σεσουάρ ή το σίδερο ισιώματος. 

Επιλέξτε λοιπόν και εφαρμόστε μια καλή κρέμα ή σπρέι προστασίας από τη θερμότητα πριν χρησιμοποιήσετε το αγαπημένο σας εργαλείο. Αυτά τα προϊόντα δημιουργούν ένα φιλμ προστασίας από τη θερμότητα και η τρίχα παραμένει ενυδατωμένη και λαμπερή. 

Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε το παλιό και ασύμφορο εργαλείο με ένα νέας τεχνολογίας που χρησιμοποιεί ατμό και προκαλεί μηδαμινή έως ελάχιστη φθορά στα μαλλιά σας.  Αν τα μαλλιά σας είναι πολύ ευαισθητοποιημένα ή υπερβολικά λεπτά τότε θα πρέπει να αποφύγετε το συχνό styling πάση θυσία. 

Στην περίπτωση που χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για την φροντίδα των μαλλιών σας, μην διστάσετε να μας καλέσετε στο 2310 254646.

Διαβάστε επίσης >>  Πιτυρίδα Vs Ξηροδερμία

Αφήστε μια απάντηση