«Σκληρό» Νερό Και Πως Επηρεάζει Την Υγεία Των Μαλλιών

«Σκληρό» Νερό Και Πως Επηρεάζει Την Υγεία Των Μαλλιών

Βλέπετε τα μαλλιά σας να μην έχουν την λάμψη, την υγεία και την ελαστικότητα που επιθυμείτε παρότι χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα επαγγελματικά προϊόντα φροντίδας μαλλιών

Υπάρχει ακόμη ένας παράγοντας που πιθανόν να μην έχετε υπολογίσει και έχει να κάνει με την σκληρότητα του νερού στην περιοχή που ζείτε…

Οπότε αν τα μαλλιά σας φριζάρουν πιο εύκολα και είναι ξηρά ενώ τα φροντίζετε με επιμέλεια, τότε ναι, μπορεί το «σκληρό» νερό, να ευθύνεται για αυτό.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΝΕΡΟ

Τι εννοούμε όμως σκληρό ή μαλακό νερό; Πρακτικά έχει να κάνει με την υψηλή ή όχι συγκέντρωση μετάλλων και αλάτων και όχι με την αίσθηση ή την πυκνότητά του. Αν το νερό στην περιοχή σας έχει υψηλή συγκέντρωση σε μέταλλα όπως το μαγνήσιο ή ασβέστιο, τότε αναφέρεται ως σκληρότερο σε σχέση με άλλες περιοχές και επηρεάζει το φριζάρισμα και την υγεία των μαλλιών γενικότερα. 

Τα μέταλλα αυτά δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι ωστόσο μπορείτε να τα αισθανθείτε στην υφή των μαλλιών κατά τη διαδικασία του λουσίματος. 

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΑΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΟ

Δεν είναι πολύ δύσκολο να διαπιστώσετε αν η περιοχή σας έχει σκληρό νερό και σε καμία περίπτωση δε χρειάζεται να στείλετε δείγμα στο Χημείο του Κράτους! 

Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να δείτε τις βρύσες στο σπίτι σας: αν έχουν πιάσει ένα στρώμα λευκό από άλατα, στο φίλτρο κυρίως, τότε θα βεβαιωθείτε. Καμιά φορά το στρώμα αυτό έχει πράσινο χρώμα, αν η συγκέντρωση μετάλλων είναι υψηλή… Αν δείτε αυτή εικόνα σε κάποια από τις βρύσες στο εσωτερικό του σπιτιού σας, τότε το πιθανότερο είναι ότι το νερό είναι πλούσιο σε μέταλλα και θεωρείται πολύ σκληρό για τα μαλλιά σας. 

Αν το νερό είναι πάρα πολύ σκληρό τότε έχει την τάση να συσσωρεύεται και στο εσωτερικό των σωληνώσεων. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη μια ένδειξη μπορεί να είναι η χαμηλή πίεση στην ροή του από τη βρύση σας. 

Μια επιπλέον ένδειξη είναι ο αφρός του σαμπουάν σας στο λούσιμο. Στην περίπτωση που δεν δημιουργείται εύκολα αφρός στο λούσιμο με το αγαπημένο σας σαμπουάν, τότε είναι πολύ πιθανό το νερό να είναι πλούσιο σε μέταλλα.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΣΚΛΗΡΟ ΝΕΡΟ

Αφού έχετε διαπιστώσει ότι το νερό της βρύση σας είναι σκληρό, θα πρέπει να διαχειριστείτε την κατάσταση αποτελεσματικά. Θα πρέπει να μειώσετε στο ελάχιστο τις επιβλαβείς του επιδράσεις στο τριχωτό και την υγεία σας γενικότερα. 

Καταρχήν θα πρέπει να συνεχίσετε να φροντίζετε τα μαλλιά σας με τα κατάλληλα επαγγελματικά προϊόντα τα οποία προσφέρουν θρέψη και ενυδάτωση στην τρίχα. Θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι είναι τα κατάλληλα για τον δικό σας τύπο και ανάγκες μαλλιών.

Κατόπιν θα πρέπει να προμηθευτείτε φίλτρα νερού τόσο για το μπάνιο σας όσο και για την βρύση της κουζίνας με το οποίο μαγειρεύετε και πίνετε. Αυτά τα φίλτρα θα τα βρείτε εύκολα διαθέσιμα στο εμπόριο αλλά και στο διαδίκτυο. Το ασβέστιο και το μαγνήσιο δημιουργούν πολύ γρήγορα ξηρότητα και ευαισθητοποίηση στα μαλλιά, οπότε είναι κάτι που πρέπει να φροντίσετε άμεσα.

Ένα καλό φίλτρο νερού δίνει λύση στο πρόβλημα από τη ρίζα του και σε συνδυασμό με την κατάλληλη φροντίδα μαλλιών, θα έχετε και πάλι δυνατά, υγιή μαλλιά γεμάτα λάμψη και ζωντάνια. 

Αφήστε μια απάντηση