Γιατί Φριζάρουν Τα Μαλλιά Και Πως Να Αντιμετωπίσετε Το Φριζάρισμα

Γιατί Φριζάρουν Τα Μαλλιά

Ακούμε συχνά για το φριζάρισμα και σίγουρα οι περισσότερες γνωρίζουμε πως μοιάζουν τα μαλλιά μας όταν φριζάρουν…

Αν προσπαθήσουμε να δώσουμε έναν λίγο πιο επιστημονικό ορισμό για το τι είναι φριζάρισμα θα λέγαμε ότι είναι η κατάσταση των μαλλιών όπου οι δεσμοί που κρατούν το σχήμα σε ένα χτένισμα σπάζουν. Τα μαλλιά γίνονται δύσκολα στο χτένισμα, κατσαρώνουν, είναι ατίθασα και έχουν αυτή την απαίσια, ατημέλητη, «τρελλή» εμφάνιση, που καθόλου δεν μας αρέσει! 

Ας δούμε όμως τους βασικούς λόγους που φριζάρουν τα μαλλιά.

ΓΙΑΤΙ ΦΡΙΖΑΡΟΥΝ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ

Καιρός & Υγρασία

Σίγουρα έχετε παρατηρήσει πως όταν ο καιρός είναι βροχερός ή έχει υψηλά ποσοστά υγρασίας, τα μαλλιά έχουν την τάση να φριζάρουν πιο εύκολα. Οι περισσότερες το ρίχνουμε στον κακό καιρό! Ωστόσο η πραγματική αιτία δεν είναι ο καιρός και η αυξημένη υγρασία. Τα μαλλιά έχουν την τάση να φριζάρουν γιατί το περιτρίχιο ή αλλιώς ο εξωτερικός φλοιός της τρίχας έχει υποστεί φθορές και επιτρέπει στην εξωτερική υγρασία να διεισδύσει στο εσωτερικό της τρίχας και τελικά να φριζάρει.

Styling & Εργαλεία θερμότητας

Αν ακολουθείτε το blog μας θα θυμάστε σίγουρα ότι η υπερβολική χρήση εργαλείων styling που βασίζονται στην θερμότητα, προκαλεί ξηρότητα και φθορές στην τρίχα. Με άλλα λόγια προκαλούνται φθορές στο περιτρίχιο που αναφέραμε και στην προηγούμενη παράγραφο με αποτέλεσμα η τρίχα να μην έχει τη δυνατότητα να συγκρατεί την απαιτούμενη ενυδάτωση στο εσωτερικό της και να φριζάρει.

Ξηρότητα Μαλλιών

Η ελλιπής φροντίδα των μαλλιών, οι συχνές βαφές και εναλλαγές στο χρώμα, το συχνό styling σε συνδυασμό με την έκθεση στον ήλιο, τη θάλασσα ή και το χλώριο της πισίνας, προκαλούν ξηρότητα στο μαλλιά. Η ξηρότητα είναι η πρώτη ένδειξη ότι τα μαλλιά χρειάζονται επαγγελματική φροντίδα και περιποίηση. Τα ξηρά μαλλιά φριζάρουν πολύ πιο εύκολα από τα ενυδατωμένα μαλλιά. 

ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΤΟ ΦΡΙΖΑΡΙΣΜΑ

Το φριζάρισμα δεν είναι σημαντικό μόνο από πλευράς αισθητικής. Δείτε το από την οπτική ότι τα μαλλιά σας δίνουν την εντύπωση ότι χρειάζονται φροντίδα και περιποίηση. Αν αμελήσετε αυτό το μήνυμα, τότε θα διαχειριστείτε μεγαλύτερα προβλήματα με το τριχωτό σας ακόμη και τριχόπτωση. Οπότε αν τα μαλλιά σας φριζάρουν εύκολα, θα πρέπει να δράσετε άμεσα!

Επαγγελματικά Προϊόντα Ενάντια Στο Φριζάρισμα

Τα προϊόντα που μπορείτε να βρείτε σε οικονομικές τιμές στο σούπερ μάρκετ δεν μπορούν να προσφέρουν το επίπεδο της φροντίδας που τα μαλλιά σας χρειάζονται. Για να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά το φριζάρισμα θα πρέπει να βάλετε στη ρουτίνα σας επαγγελματικά προϊόντα φροντίδας των μαλλιών που έχουν σχεδιαστεί προκειμένου να ενυδατώσουν και να θρέψουν την τρίχα σε βάθος. 

Δείτε τα καλύτερα brands και τα προϊόντα που θα σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε το φριζάρισμα ΕΔΩ.

Styling Με Προστασία Στη Θερμότητα

Η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη και για τα μαλλιά μας. Αν σας αρέσει το συχνό styling, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιείτε το πιστολάκι ή το σίδερο ισιώματος αφού χρησιμοποιήσετε, αφού εφαρμόσετε αξιόπιστα προϊόντα θερμοπροστασίας! Αυτά τα επαγγελματικά προϊόντα δημιουργούν ένα φιλμ προστασίας από τη θερμότητα, μειώνουν δραστικά την πιθανότητα φθοράς από τα εργαλεία styling και κρατούν τα στοιχεία ενυδάτωσης και θρέψης στο εσωτερικό της τρίχας. 

Δείτε τα καλύτερα brands και τα προϊόντα που θα προστατεύσουν τα μαλλιά από την θερμότητα των εργαλείων styling ΕΔΩ.

Πείτε Όχι Στα Ακατάλληλα Προϊόντα Φροντίδας Των Μαλλιών

Τα σαμπουάν και τα conditioner που θα βρει κανείς σε ένα σούπερ μάρκετ σαφώς και έχουν το δέλεαρ της τιμής. Αυτό όμως που πολλές από εμάς αγνοούν είναι ότι βασίζονται περισσότερο σε χημική σύσταση παρά σε πλούσια θρεπτικά και ενυδατικά στοιχεία. 

Αυτό σημαίνει ότι τα προϊόντα αυτά ναι μεν καθαρίζουν αποτελεσματικά και δημιουργούν πλούσιο αφρό, ωστόσο, είναι πολύ πιο επιθετικά και «σκληρά» για την τρίχα. Με την συχνή χρήση προκαλούν φθορές, ευαισθητοποίηση και ξηρότητα στην τρίχα. Αν θέλετε τα μαλλιά σας να είναι πάντα υγιή, λαμπερά, ζωντανά και ελαστικά, θα πρέπει να τα φροντίζετε μόνο με τα κατάλληλα επαγγελματικά προϊόντα φροντίδας.

Μπορείτε να μας καλείτε στο 2310 254646 για οτιδήποτε χρειαστείτε σχετικά με τον τύπο και τις ανάγκες των μαλλιών σας. 

Διαβάστε επίσης >>  Ευαισθητοποιημένα Μαλλιά – 5 Σημάδια Που ΔΕΝ Πρέπει Να Αμελήσετε

Αφήστε μια απάντηση