Θαμπά Μαλλιά – Οι 3 Πιο Συνήθεις Αιτίες & Αντιμετώπιση

Θαμπά Μαλλιά - Οι 3 Πιο Συνήθεις Αιτίες & Αντιμετώπιση

Είναι πολλοί οι λόγοι της ευαισθητοποίησης της τρίχας και πίσω από τις περισσότερες επιβλαβείς επιπτώσεις στην υγεία των μαλλιών, κρύβεται η αφυδάτωση. 

Δεν μπορείτε να ελέγξετε αποτελεσματικά κάθε αιτία που μπορεί να οδηγήσει σε θαμπά και εξασθενημένα μαλλιά. Παρόλα αυτά μπορείτε να επέμβετε στις επιπτώσεις και να αναστρέψετε την κατάσταση. 

Πριν δούμε όμως πώς μπορείτε να έχετε πιο λαμπερά και υγιή μαλλιά, ας δούμε ποιοι είναι οι πιο συνηθισμένοι λόγοι που τα μαλλιά γίνονται θαμπά. 

#1: Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΛΟΥΖΕΣΤΕ

Στο blog μας έχουμε συζητήσει πάρα πολλές φορές για τον σωστό τρόπο λουσίματος και τις αρνητικές επιπτώσεις του καυτού νερού στα μαλλιά. Σίγουρα ένα καυτό μπάνιο είναι ιδιαίτερα χαλαρωτικό ειδικά τους χειμερινούς μήνες. Ωστόσο είναι μια από τις πιο συνηθισμένες αιτίες για την αφυδάτωση των μαλλιών. Αν επιμένετε να λούζεστε με καυτό νερό, τότε τα μαλλιά σας σύντομα θα χάσουν τη λάμψη τους. 

PRO TIP: μην το παρακάνετε με τον χρόνο που μένετε στο ντους και λουστείτε με χλιαρό νερό. Είναι πολύ σημαντικό να μην χρησιμοποιείτε καυτό νερό στο λούσιμο. 

#2: ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΑ ΑΛΑΤΑ

Υπάρχουν περιοχές που το νερό είναι πιο σκληρό και σε συνδυασμό με το συχνό λούσιμο μπορεί στα μαλλιά να συσσωρεύονται άλατα με την πάροδο του χρόνου. Αυτό θα κάνει τα μαλλιά σας πιο θαμπά, με άγρια υφή και θα έχουν την τάση να σπάζουν πιο εύκολα. Η όψη τους δεν θα είναι ελκυστική μιας και θα δείχνουν ατημέλητα και θα φριζάρουν πάρα πολύ εύκολα. Αυτός ο κίνδυνος υπάρχει και για τις κολυμβήτριες που τα μαλλιά είναι εκτεθειμένα στο χλώριο ή το αλάτι και χρειάζονται την κατάλληλη φροντίδα προκειμένου το τριχωτό να παραμείνει ενυδατωμένο και υγιές. 


PRO TIP: πριν το λούσιμο ή αν είστε κολυμβήτρια, φροντίστε τα μαλλιά σας με το κατάλληλο έλαιο ή μάσκα. Αυτά τα προϊόντα δημιουργούν ένα φιλμ προστασίας ανάμεσα στην τρίχα και στα άλατα ή το χλώριο της πισίνας.

#3: ΚΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η ισορροπημένη διατροφή είναι το παν για την υγεία του οργανισμού αλλά και των μαλλιών. Αν η διατροφή σας δεν περιλαμβάνει Ω λιπαρά οξέα, τότε είναι πολύ πιθανό τα μαλλιά σας να χάσουν την λάμψη και την υγεία τους. Τα Ω λιπαρά οξέα συμβάλλουν στη δημιουργία των μεμβρανών των κυττάρων του τριχωτού και κρατούν σε ισορροπία τα φυσικά έλαια. Τα ισορροπημένα επίπεδα λιπαρότητας στο τριχωτό είναι απαραίτητα για την υγεία και τη λάμψη της τρίχας. 

PRO TIP: βάλτε στη διατροφή σας τον λιναρόσπορο, τα κάσιους, ή σπόρους chia, τα ψάρια και τα αυγά για να έχετε την ημερήσια απαιτούμενη δοσολογία σε λιπαρά οξέα. 

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ELIXIR ULTIME

Η σειρά Elixir Ultime είναι από τις αγαπημένες σειρές των γυναικών για πιο δυνατά και όμορφα μαλλιά με λάμψη. Η Kerastase είναι ένα από τα κορυφαία brand επαγγελματικών προϊόντων περιποίησης μαλλιών και δημιούργησε ένα πρωτόκολλο περιποίησης με προϊόντα που καλύπτουν αποτελεσματικά 3 βήματα: καθαρισμό, περιποίηση και διαμόρφωση. 

Σε αυτά τα βήματα θα έχετε μια στοχευμένη θεραπεία κομμωτηρίου στο σπίτι σας που αποτελεί μια τελετουργία αποτελεσματικής φροντίδας των μαλλιών. Τα μαλλιά σας θα είναι πιο λαμπερά και δυνατά, μετά από τις πρώτες κιόλας εφαρμογές.  

Διαβάστε επίσης >>  5 Tips Για Λαμπερά Μαλλιά

Αφήστε μια απάντηση