5 Tips Για Να Έχετε Πιο Λαμπερά Μαλλιά

5 Tips Για Να Έχετε Πιο Λαμπερά Μαλλιά

Οι ανοιχτόχρωμες βαφές είναι εκείνες που κάνουν τις γυναίκες πιο εντυπωσιακές και εξωτικές. Οι περισσότερες από εμάς λατρεύουν ένα έντονο ξανθό, ωστόσο όμως αυτές οι βαφές έχουν και την μεγαλύτερη ευαισθησία. 

Για να καταφέρετε να μεγιστοποιήσετε την διάρκεια της βαφής και μέχρι να επισκεφτείτε και πάλι τον κομμωτή σας, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο επαγγελματικά προϊόντα περιποίησης μαλλιών που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για βαμμένα μαλλιά αλλά και για ξανθά μαλλιά. 

Αν δεν φροντίσετε για την θρέψη και την ενυδάτωση των μαλλιών σας με τα κατάλληλα προϊόντα, τότε το χρώμα θα ξεθωριάσει γρήγορα. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πώς μπορείτε να αποφύγετε κάποια λάθη που γίνονται καθημερινά και να δώσετε μεγαλύτερη διάρκεια και λάμψη στο χρώμα των μαλλιών σας!

ΠΩΣ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΣΑΣ

#1 ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ 48 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΛΟΥΣΤΕΙΤΕ

Πολλές γυναίκες λούζουν τα μαλλιά τους αμέσως μετά την βαφή ή και την επόμενη μέρα. Αυτό είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που παρατηρούμε. Ειδικά σε αποχρώσεις που έχουν περαστεί με ρεφλέ ή στα λιγότερο σταθερά χρώματα όπως το κόκκινο ή το χάλκινο, συστήνουμε να λούσετε τα μαλλιά σας μετά από δύο ημέρες. 

Ο λόγος είναι ότι πρέπει να αφήσετε το προϊόν που έχει χρησιμοποιήσει ο κομμωτής για να κλειδώσει την βαφή, να δράσει στην τρίχα.

#2 ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΜΑΣΚΑ ΜΑΛΛΙΩΝ!

Όλες μας θέλουμε να κάνουμε έξυπνες αγορές και στην καλύτερη δυνατή τιμή. Με την υγεία των μαλλιών μας όμως δεν πρέπει να έχουμε ως αποκλειστικό κριτήριο την τιμή. Θα πρέπει να επιλέξουμε το κατάλληλο επαγγελματικό προϊόν που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις ανάγκες των μαλλιών μας. 

Εδώ είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι δεν είναι αποκλειστικά θέμα τιμής: μπορεί να εφοδιαστείτε με μια επαγγελματική μάσκα αλλά να μην είναι η κατάλληλη για τα βαμμένα σας μαλλιά. Αναζητήστε τις καλύτερες επαγγελματικές μάσκες μαλλιών για κάθε τύπο στο lovehair.gr και αν χρειαστείτε περισσότερη βοήθεια για να επιλέξετε, καλέστε μας στο 2310 254646.

#3 ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΥΤΟ ΝΕΡΟ

Για όσες ακολουθούν το blog μας είναι ένα tip που το έχουμε συζητήσει πολλές φορές. Πολλές απολαμβάνουν τις στιγμές που χαρίζει ένα χαλαρωτικό καυτό μπάνιο ειδικά τους χειμερινούς μήνες. Παρόλα αυτά, το καυτό νερό έχει επιβλαβείς συνέπειες για την λάμψη αλλά και την υγεία του τριχωτού σας. 

Είναι γνωστό ότι το λούσιμο με καυτό νερό, ευαισθητοποιεί τα μαλλιά, προκαλεί ξηρότητα και δεν βοηθά στο να μείνουν τα βαμμένα μαλλιά λαμπερά. Επίσης θα κάνει το χρώμα να ξεθωριάσει πιο γρήγορα και θα το θαμπώσει. Προτιμήστε το χλιαρό ή και κρύο νερό όταν λούζετε τα μαλλιά σας. Θα προστατεύσετε το χρώμα αλλά και την υγεία των μαλλιών σας γενικότερα. Αξίζει αυτή η μικρή θυσία προκειμένου τα βαμμένα σας μαλλιά να παραμείνουν ζωντανά και λαμπερά μέχρι την επόμενη επίσκεψη σας στο κομμωτήριο.

#4 ΛΟΥΣΤΕΙΤΕ “ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ”

Επίσης για όσες ακολουθούν το blog μας είναι γνωστό ότι το συχνό λούσιμο δεν είναι κάτι που συστήνουμε. Αν λούζετε πιο συχνά τα μαλλιά σας από όσο πρέπει, τότε η τρίχα χάνει πιο γρήγορα τις χρωστικές ουσίες. Αν δεν χρησιμοποιείτε ένα επαγγελματικό σαμπουάν ειδικό για βαμμένα μαλλιά, τότε αυτό συμβαίνει ακόμη γρηγορότερα! Τα βαμμένα μαλλιά πρέπει να τα καθαρίζετε με ένα σαμπουάν με ήπια δράση για να διατηρήσετε το χρώμα όσο το δυνατόν περισσότερο. 

Εναλλακτικά μπορείτε να εφοδιαστείτε με ένα cleansing conditioner. Αυτά τα προϊόντα έχουν υφή και σύσταση που δεν αφρίζει τόσο πολύ αλλά καθαρίζουν αποτελεσματικά τα μαλλιά. Επίσης υπάρχουν πολύ καλά ξηρά σαμπουάν για να «κερδίζετε» μία τουλάχιστον ημέρα και είναι μια πολύ καλή λύση ειδικά για μαλλιά που δεν παρουσιάζουν έντονη λιπαρότητα. Βρείτε ΕΔΩ τα πιο αγαπημένα cleansing conditioners & ξηρά σαμπουάν για κάθε τύπο μαλλιών.

#5 ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΑ ΒΑΜΜΕΝΑ ΜΑΛΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Αυτό το tip έχει περισσότερη εφαρμογή τους καλοκαιρινούς μήνες που όλες απολαμβάνουμε την ηλιοθεραπεία και τη θάλασσα και δεν έχουμε κατά νου τις επιβλαβείς επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας στα μαλλιά μας. 

Τα μαλλιά και ειδικά τα βαμμένα, χρειάζονται τα κατάλληλα προϊόντα φροντίδας και προστασίας από τον ήλιο. Βρείτε ΕΔΩ προϊόντα επαγγελματικής φροντίδας και προστασίας από τον ήλιο στο lovehair.gr. Αν τους θερινούς μήνες περνάτε πολύ από τον χρόνο σας στο δρόμο ή σε εξωτερικούς χώρους γενικότερα, τότε ένα καλό αντηλιακό για τα μαλλιά είναι must have και όχι nice to have!

Διαβάστε επίσης >>  Πως Να Σταματήσετε Την Τριχόπτωση

Αφήστε μια απάντηση