6 Βήματα Για Να Φροντίσετε Αποτελεσματικά Τα Μαλλιά Σας

6 Βήματα Για Να Φροντίσετε Αποτελεσματικά Τα Μαλλιά Σας

Το γεγονός ότι μπορεί να έχουμε στο νεσεσέρ μας τα κατάλληλα προϊόντα φροντίδας μαλλιών δε σημαίνει κάτι αν δεν τα χρησιμοποιούμε σωστά. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε ποια είναι η κατάλληλη σειρά που πρέπει να τα εφαρμόζουμε, προκειμένου να απολαύσουμε στο μέγιστο τα οφέλη τους.

Ο οδηγός αυτός που δημιουργήσαμε περιλαμβάνει μερικά απλά βήματα για να σας απαλλάξει από περιττά διλήμματα του τύπου αν κάνουμε καλά που χρησιμοποιούμε τη μάσκα πριν το conditioner ή όχι. Συνεχίστε να διαβάζετε το άρθρο μας και βάλτε τη φροντίδα των μαλλιών σας σε τάξη!

ΒΗΜΑ #1: ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΑΜΠΟΥΑΝ

Πολλές φορές κάνουμε λάθος σε αυτά που θεωρούμε ως δεδομένα. Οι περισσότερες γνωρίζουμε ότι η φροντίδα των μαλλιών ξεκινάει με το σαμπουάν και το λούσιμο. Ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζετε τις ανάγκες και τον τύπο των μαλλιών σας για να επιλέξετε το κατάλληλο σαμπουάν. Τα μαλλιά σας χρειάζονται ενυδάτωση, αναδόμηση, προστασία από την θερμότητα ή μήπως προστασία της βαφής για να μην ξεθωριάσει;

Αρχικά, θα πρέπει να επιλέξετε με βάση την ανάγκη που έχει το τριχωτό της κεφαλής. Για παράδειγμα, έχετε λιπαρά μαλλιά, πιτυρίδα ή ξηροδερμία; Όταν εντοπίσετε την ανάγκη του τριχωτού, τότε είστε σε θέση να διαλέξετε το κατάλληλο σαμπουάν. Αν δεν είστε σίγουρες μη διστάσετε να μας καλέσετε στο 2310 254646 για να σας κατατοπίσουμε.

ΒΗΜΑ #2: ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΗ ΜΑΣΚΑ

Μην αμελείτε να εφαρμόζετε την μάσκα φροντίδας των μαλλιών μια φορά την εβδομάδα: άλλη το έργο ενός καλού conditioner, διαφορετική η προσφορά μιας μάσκας στην βαθιά περιποίηση των μαλλιών! Και πάλι θα πρέπει να επιλέξετε μια επαγγελματική μάσκα φροντίδας των μαλλιών με βάση τον τύπο και τις ανάγκες των μαλλιών σας. Η λειτουργία του σαμπουάν είναι να ανοίγει τα τριχοθυλάκια και η αποστολή της μάσκας είναι να προσθέσει όλα τα στοιχεία ενυδάτωσης και θρέψης των μαλλιών. Με αυτόν τον τρόπο μεγιστοποιείται η περιποίηση των μαλλιών και ανακτούν την λάμψη και την υγεία τους.

ΒΗΜΑ #3: Η ΩΡΑ ΤΟΥ CONDITIONER

Μετά από κάθε μα κάθε λούσιμο, επιβάλλεται να χρησιμοποιείτε conditioner! Έτσι μόνον κλείνουν τα λέπια της τρίχας, εισχωρούν τα συστατικά που θα τα φροντίσουν και δε θα σπάσουν στο κατέβασμα τους με την χτένα!  Όχι όμως ένα οποιοδήποτε conditioner: χρειάζεστε και πάλι το προϊόν που έχει σχεδιαστεί για τις ανάγκες των μαλλιών σας. Αν τα μαλλιά σας είναι λεπτά χρειάζεστε κάποιο conditioner που έχει υφή gel ενώ αν τα μαλλιά σας χρειάζονται ενυδάτωση ή είναι ευαισθητοποιημένα, χρειάζεστε κάποιο με κρεμώδη υφή. αν τα μαλλιά σας έχουν ιδιαίτερα απαιτητικές ανάγκες, μπορείτε μετά τη μάσκα να εφαρμόζετε ένα leave-in conditioner στις ξηρές άκρες για επιπλέον ενυδάτωση. 

BΗΜΑ #4: LEAVE-IN ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Επίσης αναπόσπαστο κομμάτι ενός αποτελεσματικού πρωτοκόλλου αποτελεσματικής φροντίδας των μαλλιών είναι το leave-in treatment. Υπάρχουν διάφορα προϊόντα για να επιλέξετε όπως έλαια, σπρέϊ ή κρέμες με ελαφριά υφή. Αυτό το βήμα θα πρέπει να το εφαρμόσετε πριν ξεκινήσετε το styling εκτός από το έλαιο για τα μαλλιά που είναι το μόνο προϊόν που το εφαρμόζουμε αφού τελειώσουμε το styling! 

ΒΗΜΑ #5: ΘΕΛΕΤΕ ΟΓΚΟ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ;

Δεν φανταζόμαστε ότι υπάρχει γυναίκα που θα απαντούσε όχι στην παραπάνω ερώτηση! Οπότε σε αυτό το βήμα είναι που πρέπει να εφαρμόσετε το προϊόν που θα προσδώσει τον απαιτούμενο όγκο στα μαλλιά σας. Μια mousse που μπορείτε να την εφαρμόστε είτε σε βρεγμένα μαλλιά για να έχετε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα με το στέγνωμα με το πιστολάκι σας. 

ΒΗΜΑ #6: ΘΩΡΑΚΙΣΤΕ ΤΗΝ ΤΡΙΧΑ

Οι συχνές βαφές και το styling ταλαιπωρούν την τρίχα, οδηγούν σε ευαισθητοποίηση και φθορά. Θα πρέπει λοιπόν να ολοκληρώσετε το πρωτόκολλο φροντίδας με το κατάλληλο προϊόν προστασίας της τρίχας. Τα προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί να δημιουργούν ένα φιλμ προστασίας από την θερμότητα έχουν εκπληκτικά αποτελέσματα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πιστολάκι σας και τη μασιά σας χωρίς να φοβάστε ότι θα προκαλέσετε ξηρότητα και φθορά στα μαλλιά. 

Πλέον έχετε ένα ολοκληρωμένο πλάνο φροντίδας με τα βήματα την σωστή σειρά. Κατόπιν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αγαπημένο σας προϊόν για styling όπως ένα σπρέι φινιρίσματος ή το gel σας.

Δείτε επίσης: Ποια Μαλλιά Γοητεύουν Τους Άντρες

Στο lovehair.gr θα βρείτε ολοκληρωμένες σειρές επαγγελματικής περιποίησης των μαλλιών στις καλύτερες τιμές στα πιο γνωστά brands.  

Αφήστε μια απάντηση