Λεπτά Μαλλιά – Όλα Όσα Πρέπει Να Γνωρίζετε

Λεπτά Μαλλιά - Όλα Όσα Πρέπει Να Γνωρίζετε

Tα λεπτά μαλλιά είναι κάτι που προβληματίζει αρκετές γυναίκες. Οι περισσότερες θα ήθελαν πιο γεμάτα και πλούσια μαλλιά. Επίσης το να διαχειριστείτε τα λεπτά μαλλιά είναι μια πραγματική πρόκληση. Και πάνω στον πανικό μας μπορεί να κάνουμε κάτι λάθος και να επιβαρύνουμε ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Να χρησιμοποιήσουμε για παράδειγμα ένα ακατάλληλο προϊόν ή να τα επιβαρύνουμε με το λάθος styling. 

Τα λεπτά μαλλιά μπορεί να είναι πολλά αλλά δεν τους «φαίνεται» καθώς μόνον η κανονική προς πλούσια σε διάμετρο τρίχα δείχνει σαν τηλεοπτική διαφήμιση… Είναι θέμα DNA αλλά μπορεί και να έγιναν λεπτά σε κάποια στιγμή. Οι αιτίες που τα μαλλιά γίνονται πιο λεπτά και ευαισθητοποιημένα είναι πολλές. Μπορεί να υπάρχει κάποια ορμονική διαταραχή, μπορεί να μην έχετε ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες, το άγχος ακόμη και κάποιο πρόβλημα υγείας μπορεί να αδυνατίσει την τρίχα. Ωστόσο υπάρχουν μικρά καθημερινά πράγματα που μπορείτε να κάνετε και να βελτιώσετε την κατάσταση. Στο άρθρο αυτό θα δείτε όλα όσα πρέπει να κάνετε και όσα ΔΕΝ πρέπει να κάνετε προκειμένου να περιποιηθείτε τα λεπτά σας μαλλιά. 

ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΧΝΟ ΛΟΥΣΙΜΟ

Στο blog μας έχουμε μιλήσει πάρα πολλές φορές για τη συχνότητα στο λούσιμο. Παρότι το φρεσκάρισμα με ένα λούσιμο μοιάζει πολύ ελκυστικό και ειδικά τους πιο ζεστούς μήνες οπότε ιδρώνουμε και ταλαιπωρούμαστε λίγο περισσότερο από τις υψηλές θερμοκρασίες, πρέπει να θυμόμαστε πως το συχνό λούσιμο επιβαρύνει το τριχωτό της κεφαλής και η κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη αν η τρίχα σας είναι λεπτή. 

Υπάρχουν σαμπουάν που έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για την ενδυνάμωση των λεπτών και ευαισθητοποιημένων μαλλιών. Εφοδιαστείτε λοιπόν με το κατάλληλο σαμπουάν και μειώστε τη συχνότητα σε 1-2 φορές την εβδομάδα. Για το ενδιάμεσο φρεσκάρισμα, μπορείτε να εφοδιαστείτε με ένα dry shampoo. Τα εξειδικευμένα σαμπουάν για λεπτά μαλλιά, θα δώσουν την απαιτούμενη θρέψη και ενυδάτωση στα μαλλιά ενώ ταυτόχρονα η τρίχα θα αποκτήσει όγκο και ζωντάνια. 

ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Πολύ σύνηθες είναι να επιλέγουμε ένα προϊόν φροντίδας των μαλλιών με βάση την τιμή και όχι με το τι πραγματικά προσφέρει στα μαλλιά μας. Είναι επίσης συχνό φαινόμενο να επιλέγουμε ένα επαγγελματικό προϊόν αλλά να μην είναι το κατάλληλο για τις δικές μας ανάγκες. Για λεπτά μαλλιά χρειάζεστε περισσότερο από κάθε άλλο τύπο μαλλιών τα κατάλληλα προϊόντα επαγγελματικής περιποίησης που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για λεπτά μαλλιά προκειμένου να δείτε αποτελέσματα.

Αν δεν είστε σίγουρη, μη διστάσετε να μας καλέσετε στο 2310 254646 για να σας κατατοπίσουμε. Επίσης σημαντικό είναι να γνωρίζετε ότι δε χρειάζεται να αποχωριστείτε το αγαπημένο σας styling. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε στην ρουτίνα σας τα κατάλληλα προϊόντα styling που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για λεπτά μαλλιά. 

ΠΕΙΤΕ ΝΑΙ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΣΑΣ

Τα λεπτά μαλλιά είναι ευαισθητοποιημένα, αδύναμα και πιο εύθραυστα οπότε η κοινή λογική λέει ότι χρειάζονται τη δέουσα προσοχή στη διαχείριση τους. Μην τρίβετε τα μαλλιά με την πετσέτα για να στεγνώσουν και μην τα τραβάτε σε καμία περίπτωση με τη βούρτσα για να τα ξεμπλέξετε. 

Αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά ή ταμποναριστά τυλιγμένα με την πετσέτα. Όλες οι κινήσεις θα πρέπει να είναι ήπιες και χωρίς να ταλαιπωρούν την τρίχα. Αποφύγετε να πιάνετε τα μαλλιά σας σε κοτσίδα όσο είναι βρεγμένα μετά το λούσιμο. Όσο πιο ήπια και φυσικά διαχειριστείτε την ευαίσθητη τρίχα τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχετε να αναστρέψετε την κατάσταση.

ΠΕΙΤΕ ΝΑΙ ΣΤΟ ΣΥΧΝΟ ΚΟΥΡΕΜΑ

Το φρεσκάρισμα με ένα συχνό κούρεμα βοηθάει και ενδυναμώνει την τρίχα σε κάθε περίπτωση. Ακόμη και για όσες θέλουν να μακρύνουν τα μαλλιά τους, οι hair stylists προτείνουν να μη μειώσουν τη συχνότητα των επισκέψεων στο κομμωτήριο. Δώστε την απαραίτητη ανάσα στα μαλλιά και πείτε ναι στην υγεία των μαλλιών σας με ένα καλό κούρεμα.

ΠΕΙΤΕ ΣΕ ΣΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Οι ρυθμοί είναι ξέφρενοι και δεν είναι λίγες εκείνες οι μέρες που ξεχνάμε ακόμη και να φάμε. Σε αυτή την απαιτητική καθημερινότητα ο οργανισμός χρειάζεται επάρκεια θρεπτικών ουσιών για να μπορέσει να ανταποκριθεί. Το ίδιο συμβαίνει και με την υγεία των μαλλιών. 

Αν τα μαλλιά σας είναι λεπτά και εύθραυστα, ουσιαστικά σας «ζητούν» βοήθεια και προσοχή. Μην παραμελείτε τον εαυτό σας με λάθος διατροφικές συνήθειες. Ακόμη όμως και αν τρέφεστε σωστά και πίνετε άφθονο νερό, είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί κάποιο συμπλήρωμα διατροφής για να δώσετε στον οργανισμό την έξτρα ώθηση και να δείτε τα μαλλιά σας να δυναμώνουν και πάλι.

Δείτε επίσης: Τα Καλύτερα Προϊόντα Για Να Μακρύνετε Τα Μαλλιά Σας

Αφήστε μια απάντηση