Γιατί Εμφανίζεται Η Ψαλίδα Στα Μαλλιά Και Πώς Να Απαλλαγείτε

Γιατί Εμφανίζεται Η Ψαλίδα Στα Μαλλιά Και Πώς Να Απαλλαγείτε

Η ψαλίδα είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα για τα μαλλιά μιας γυναίκας. Διαβάστε το άρθρο μας για να δείτε πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από την ψαλίδα και να έχετε πιο υγιή μαλλιά από εδώ και πέρα. Η ψαλίδα κάνει την εμφάνιση της γιατί τις περισσότερες φορές φταίμε εμείς. 

Το συχνό styling με εργαλεία θερμότητας, το ότι δεν φροντίζουμε τα μαλλιά μας με τα κατάλληλα επαγγελματικά προϊόντα ακόμη και οι συχνές βαφές είναι μερικές αιτίες που ευαισθητοποιούνται τα μαλλιά στις άκρες. 

Ας μην χάνουμε όμως χρόνο, ας δούμε γιατί εμφανίζεται η ψαλίδα στα μαλλιά και τι μπορείτε να κάνετε για να την εξαφανίσετε. Επίσης θα δούμε ότι μπορείτε να δράσετε με βάση την πρόληψη και όχι την αντιμετώπιση έτσι ώστε να πείτε μια και καλή αντίο στην ανεπιθύμητη ψαλίδα. 

ΓΙΑΤΙ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Η ΨΑΛΙΔΑ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ;

Η φθορά και τα σπασίματα που παρατηρούμε στις άκρες των μαλλιών είναι η ψαλίδα. Αν δεν εφαρμόζετε ένα ολοκληρωμένο πρωτόκολλο φροντίδας των μαλλιών, τότε η ψαλίδα θα κάνει την εμφάνισή της και εσείς δε θα μπορείτε να μακρύνετε τα μαλλιά σας εύκολα. Αυτό που προκαλεί την ψαλίδα στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι οι χημικές και τεχνικές εργασίες που εφαρμόζουμε, όπως οι συχνές βαφές, η θερμότητα για το styling με τη χρήση του σεσουάρ για παράδειγμα αλλά και η ελλιπής περιποίηση που αρχικά οδηγεί στην ξηρότητα του τριχωτού. 

ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΗΝ ΨΑΛΙΔΑ

Τα ευαισθητοποιημένα μαλλιά χρειάζονται ήπια διαχείριση και οι περισσότερες το αμελούμε αυτό. Θα προτείναμε να προσέξετε περισσότερο τον τρόπο που βουρτσίζετε τα μαλλιά σας. Μην τα τρίβετε και μην τραβάτε με δυνατές κινήσεις κατά το βούρτσισμα. Χτενίστε τα όσο πιο απαλά και υπομονετικά γίνεται. Θα σας αποκαλύψουμε ένα μυστικό για να καταλάβετε αν βουρτσίζετε σωστά τα μαλλιά σας: κατά το χτένισμα με την αγαπημένη σας βούρτσα αν ακούγεται ένας μικρός ήχος από τα μαλλιά, τότε το κάνετε λάθος. Αν πάλι δεν ακούτε τίποτα, τότε χτενίζεστε »ανώδυνα», χωρίς να τα φθείρετε.  

Μια επιπλέον συμβουλή είναι να χρησιμοποιείτε τα εργαλεία styling στη χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία και χρησιμοποιώντας ένα προϊόν θερμοπροστασίας πριν το styling. Όσο πιο μεγάλη θερμοκρασία χρησιμοποιείτε στο styling, τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα έχετε να προσκαλέσετε την ψαλίδα για επίσκεψη!

ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΨΑΛΙΔΑ

Καταρχήν μην σπάζετε τις άκρες για να απαλλαγείτε από την ψαλίδα. Αυτό θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη φθορά στα μαλλιά και δε θα μπορέσετε τελικά να τα μακρύνετε. Κλείστε ένα ραντεβού με τον κομμωτή σας για ένα «φρεσκάρισμα» και για να σας δώσει πιο εξειδικευμένες οδηγίες για την κατάσταση των μαλλιών σας. 

Αυτό που πρέπει να βάλετε στην καθημερινότητα σας, είναι τα κατάλληλα επαγγελματικά προϊόντα φροντίδας των μαλλιών που θα ενυδατώσουν και θα ενισχύσουν την τρίχα. Τα προϊόντα που βρίσκετε εύκολα σε καλές τιμές στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς σας, δεν σημαίνει ότι είναι καλά για τα μαλλιά σας. Θα πρέπει να έχετε στο νεσεσέρ σας, τα κατάλληλα προϊόντα που θα αναδομήσουν και θα ενισχύσουν τα μαλλιά σας. Προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά με βάση τις ανάγκες και τον τύπο του τριχωτού σας.

Δείτε επίσης:Το Καλύτερο Προϊόν Για Την Αντιμετώπιση Της Ψαλίδας

Αφήστε μια απάντηση