Τα Καλύτερα Σαμπουάν Για Βαθύ Καθαρισμό

Τα Καλύτερα Σαμπουάν Για Βαθύ Καθαρισμό

Τα κοινά σαμπουάν που θα βρείτε στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς, δε μπορούν να καθαρίσουν αποτελεσματικά το τριχωτό σας. Απλά δε μπορούν να προσφέρουν βαθύ καθαρισμό και να απομακρύνουν τα υπολείμματα των ελαίων που εκκρίνει η επιδερμίδα αλλά και τα υπολείμματα των προϊόντων φροντίδας και styling που χρησιμοποιούμε καθημερινά. 

Τα μαλλιά χρειάζονται όσο τίποτα άλλο ένα καλό επαγγελματικό σαμπουάν που θα προσφέρει βαθύ καθαρισμό προκειμένου να ανακτήσουν την υγεία και τη λάμψη τους.

ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΓΙΑ ΒΑΘΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ VS ΚΟΙΝΑ ΣΑΜΠΟΥΑΝ

Τώρα θα αναρωτιέστε και ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός καλού σαμπουάν και ενός κοινού προϊόντος; Η διαφορά κρύβεται στη σύσταση: ένα επαγγελματικό σαμπουάν χαρίζει βαθύ καθαρισμό, ενυδάτωση και την απαιτούμενη θρέψη στα μαλλιά λόγω των ισχυρών στοιχείων που κρύβει στη σύσταση του. 

Τα κοινά σαμπουάν είναι συνήθως αρκετά φθηνότερα επειδή η σύσταση τους βασίζεται κυρίως σε χημικές διεργασίες και λιγότερο σε φυσικά συστατικά και δε βοηθούν το τριχωτό, μακροπρόθεσμα. 

Ένα επαγγελματικό σαμπουάν είναι κατάλληλο και το προτείνουμε σε κάθε τύπο και ανάγκη μαλλιών και ανεξάρτητα αν νιώθετε ότι το σαμπουάν σας δεν καθαρίζει βαθιά. Για όλες όσες νιώθουν ότι τα μαλλιά χρειάζονται τόνωση, ενυδάτωση και θρέψη ήρθε η ώρα για ένα από τα καλύτερα σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό!

ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΧΡΗΣΗ

Το σαμπουάν για να σας προσφέρει τα μέγιστα θα πρέπει να λούζεστε σωστά και με την κατάλληλη συχνότητα. Δε θα πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας περισσότερο από 1-2 φορές την εβδομάδα. Επίσης αν έχετε επιλέξει ένα ειδικό σαμπουάν για συγκεκριμένες ανάγκες, θα πρέπει να το χρησιμοποιείτε 1-2 φορές το μήνα ή όσο συχνά σας έχει προτείνει ο κομμωτής σας για να έχετε υγιή μαλλιά γεμάτα λάμψη. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να έχετε και τα αντίθετα αποτελέσματα. 

Η χρήση ενός θεραπευτικού προϊόντος για τα μαλλιά θα πρέπει να συγκαταλέγεται σε ένα πρωτόκολλο ομορφιάς και φροντίδας. Δώστε περισσότερη έμφαση στον καθαρισμό στις ρίζες, γιατί εκεί έχουν την τάση να συγκεντρώνονται οι περισσότεροι ρύποι και υπολείμματα από τα διάφορα προϊόντα styling. 

Pro Tip: Αν θέλετε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα τότε βάλτε στη ρουτίνα σας ένα scalp massager. Εφαρμόστε το στη ρίζα και κάνετε ήπιο μασάζ, κατόπιν προχωρήστε στο λούσιμο και καθάρισμα στα μήκη των μαλλιών σας. Αφού ξεβγάλετε καλά με άφθονο νερό, εφαρμόστε μια μάσκα ενυδάτωσης ή κάποια μαλακτική κρέμα στα μήκη και τις άκρες –ποτέ στις ρίζες!- για να τα ενυδατώσετε.

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΓΙΑ ΒΑΘΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ

Διαβάστε επίσης >>  “Σκληρό” Νερό Και Πως Επηρεάζει Την Υγεία Των Μαλλίών

Αφήστε μια απάντηση