Τριχόπτωση Μαλλιών – Μύθοι & Αλήθειες Που Πρέπει Να Γνωρίζεις!

Τριχόπτωση Μαλλιών - Μύθοι & Αλήθειες Που Πρέπει Να Γνωρίζεις!

ΟΙ 5 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ

ΜΗΝ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΣΥΧΝΑ ΤΟ ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΣΟΥ: ΛΑΘΟΣ

Μπορεί να έχεις ακούσει και εσύ αυτό το δήθεν «μυστικό»!. Ωστόσο δεν υπάρχει απολύτως καμία επιστημονική απόδειξη που να τεκμηριώνει ότι όταν αλλάζουμε συχνά σαμπουάν υποκινούμε το φαινόμενο της τριχόπτωσης. 

Προσοχή : αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις πειράματα με ακατάλληλα ή και επιθετικά προϊόντα. Σαμπουάν με έντονη χημική  σύσταση μπορεί να βλάψουν το τριχωτό και να προκαλέσουν τριχόπτωση! 

Θα πρέπει να χρησιμοποιείς επαγγελματικά προϊόντα φροντίδας των μαλλιών που είναι κατάλληλα για τον δικό σου τύπο και τις δικές σου ανάγκες.

ΟΙ ΝΕΑΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ: ΛΑΘΟΣ

Όντως, η πιθανότητα να κάνει την εμφάνιση της η τριχόπτωση σε μια γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας, είναι μεγαλύτερη. Όμως, το στρες, οι αυστηρές δίαιτες και οι ορμονικές διαταραχές αφορούν περισσότερο τις νεότερες ηλικίες! 

Η απώλεια μαλλιών δεν κάνει διακρίσεις ούτε σε ηλικία, ούτε σε φύλο! Είτε είσαι άντρας είτε γυναίκα, σε όποια ηλικία και αν βρίσκεσαι, η τριχόπτωση είναι κάτι που σε αφορά. 

Ο ΗΛΙΟΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ: ΛΑΘΟΣ

Η ακτινοβολία του ήλιου σίγουρα προκαλεί ευαισθητοποίηση στο τριχωτό και αφυδατώνει τα μαλλιά. Δεν υπάρχει επίσης καμία επιστημονική απόδειξη ότι ο ήλιος σταματά τον κύκλο ανάπτυξης των μαλλιών. 

Ωστόσο, θέλει προσοχή γιατί όπως είπαμε προκαλεί ευαισθητοποίηση γεγονός που σημαίνει ότι τα μαλλιά σπάζουν πιο εύκολα στις άκρες και προκαλείται το φαινόμενο της ψαλίδας.

Ευτυχώς υπάρχουν επαγγελματικά προϊόντα φροντίδας μαλλιών που προστατεύουν από τις επιβλαβείς επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας όπως τα conditioner και οι μάσκες.

Ο ήλιος λοιπόν δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση τον τρόπο που λειτουργούν τα τριχοθυλάκια, οπότε μπορείς να τον απολαμβάνεις χωρίς κανένα φόβο!

ΜΗΝ ΦΟΡΑΣ ΚΑΠΕΛΟ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ: ΛΑΘΟΣ

Τα μαλλιά αναπτύσσονται από την ρίζα, από το εσωτερικό του τριχωτού. Τα τριχοθυλάκια δεν λαμβάνουν οξυγόνο ή θρεπτικές ουσίες από το εξωτερικό περιβάλλον. Με άλλα λόγια τα μαλλιά δεν χρειάζονται τον αέρα για να αναπτυχθούν. 

Τα μαλλιά χρειάζονται θρεπτική αξία όπως οι βιταμίνες και τα μέταλλα σε συνδυασμό με καλή κυκλοφορία του αίματος για να παραμείνουν «ζωντανά» και υγιή. Επομένως φόρεσε το αγαπημένο σου καπέλο, όσο συχνά θέλεις (αρκεί να μην σου είναι στενό και στρεσάρει τα μαλλιά σου, τα τραβάει ή τα σπάει!). 

Η ΠΙΤΥΡΙΔΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ: ΛΑΘΟΣ

Δεν προκαλεί η πιτυρίδα την τριχόπτωση. Η ξηρότητα που δημιουργεί κνησμό και πιτυρίδα είναι που αποδυναμώνει τις ρίζες. Ωστόσο και πάλι τα μαλλιά δεν πέφτουν για αυτό το λόγο. 

ΟΙ 5 ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ

Η ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ: ΣΩΣΤΟ

Όσο μεγαλώνουμε αποδυναμώνεται ο κύκλος ανάπτυξης των μαλλιών. Αυτός είναι και ο λόγος που η τριχόπτωση στις μεγαλύτερες ηλικίες είναι πιο συχνή. Όσο μεγαλώνουμε τόσο ο αριθμός των νέων τριχών επιβραδύνεται. 

Υπάρχουν όμως και άλλοι λόγοι που οδηγούν σε τριχόπτωση όπως η αλωπεκίαση που επηρεάζει άτομα κάθε ηλικίας. 

ΟΙ ΟΡΜΟΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ: ΣΩΣΤΟ

Μια ορμονική διαταραχή είναι πιο συνηθισμένο φαινόμενο σε μια γυναίκα παρά σε έναν άντρα. Και είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για την γυναικεία τριχόπτωση

Οι ορμόνες της γυναίκας διαταράσσονται σε διάφορες φάσης της ζωής τους και σε διαφορετικά ηλικιακά στάδια. Κατά τη φάση μιας κύησης, στην εμμηνόπαυση ή από μια διαταραχή του θυρεοειδούς αδένα. Επίσης κάποιες γυναίκες δεν έχουν φυσιολογικά επίπεδα τεστοστερόνης, γεγονός που επηρεάζει την φυσιολογική ανάπτυξη του τριχωτού. 

Η ΚΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΑΛΛΙΩΝ : ΣΩΣΤΟ

Όπως ήδη αναφέραμε τα μαλλιά για να παραμείνουν υγιή και δυνατά χρειάζονται θρεπτικά συστατικά εκ των έσω. Αν διανύεις μια περίοδο υποσιτισμού γιατί δεν υπάρχει χρόνος για σωστά γεύματα, τότε η τρίχα επηρεάζεται τόσο στη δομή της όσο και στην όψη και στον ρυθμό που αναπτύσσεται. Συνεπώς, μια κακή διατροφή μπορεί να επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό τον ρυθμό ανάπτυξης των μαλλιών. 

Η ΚΑΚΗ ΔΙΑΙΤΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ: ΣΩΣΤΟ

Το ίδιο ισχύει και για τις αυστηρές και ακατάλληλες δίαιτες που πολλές γυναίκες βρίσκουν σε κάποιο ιστολόγιο και εφαρμόζουν χωρίς να συμβουλευτούν έναν ειδικό. 

Τέτοιες δίαιτες που οδηγούν σε ανεπάρκεια θρεπτικών ουσιών όπως τα μέταλλα, οι βιταμίνες και οι πρωτεΐνες, μπορεί να οδηγήσουν σε διαταραχή τόσο της συνολικής υγείας ενός ατόμου όσο και στην υγεία του τριχωτού. 

Αν θέλεις να χάσεις βάρος, θα πρέπει να το κάνεις με τον σωστό τρόπο και με την συμβουλή διατροφολόγου. 

ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ: ΣΩΣΤΟ

Έχει παρατηρηθεί ότι κατά τη διάρκεια λήψης κάποιων φαρμακευτικών αγωγών, τα μαλλιά να πέφτουν με πιο έντονο ρυθμό. Το καλό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι κατά τεκμήριο, το φαινόμενο υποχωρεί μόλις σταματήσει η συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή που το προξένησε.

Διαβάστε επίσης >> Σπάσιμο Τρίχας – Αναστρέψτε Την Κατάσταση ΤΩΡΑ!

Αφήστε μια απάντηση