Ευαισθητοποιημένα Μαλλιά: 5 Σημάδια Που Δεν Πρέπει Να Αμελήσετε!

ευαισθητοποιημένα μαλλιά

Αναρωτιέστε αν είναι ιδέα σας ή πραγματικά τα μαλλιά σας είναι ευαισθητοποιημένα; Πώς θα αναγνωρίσετε τα σημάδια που το αποδεικνύουν; 

Υπάρχουν αρκετές ενδείξεις που μαρτυρούν ότι το τριχωτό έχει καταπονηθεί και χρειάζεται φροντίδα. Μερικά από αυτά είναι η φθορά και το σπάσιμο στις άκρες, η θαμπάδα ή ακόμη και η έντονη τριχόπτωση. 

Σε αυτό το άρθρο θα συζητήσουμε τι πρέπει να προσέξετε καθώς και τα βήματα για να αναστρέψετε την κατάσταση και να έχετε και πάλι μαλλιά λαμπερά, ζωντανά και υγιή.

5 ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΩΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ

#1 ΞΗΡΑ & ΕΥΘΡΑΥΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ

Το πρώτο σημάδι που θα διακρίνετε και πρέπει να σας αφυπνίσει είναι η ξηρότητα και η αίσθηση ότι τα μαλλιά σας σπάζουν εύκολα. Η ξηρότητα στην τρίχα συνήθως συνδυάζεται με θαμπάδα και κάνει τα μαλλιά πιο δύσκολα στο ξεμπέρδεμα και στο χτένισμα. 

Αυτό μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους: συχνό styling με εργαλεία θερμότητας, καταπόνηση από τις βαφές ακόμη και κληρονομικότητα. 

Η ξηρότητα είναι συνήθως το πρώτο στάδιο που αν την αμελήσετε και δεν φροντίσετε τα μαλλιά σας, οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν τρόποι να ενυδατώσετε σε βάθος τα ξηρά μαλλιά, από σαμπουάν, μάσκες και θεραπείες περιποίησης, μέχρι θεραπείες λείανσης και ανανέωσης στο κομμωτήριο.

#2 ΣΠΑΖΟΥΝ & ΠΕΦΤΟΥΝ

Παρατηρείτε υπερβολική ψαλίδα και φθορές στις άκρες; Βλέπετε τα μαλλιά σας να πέφτουν με το παραμικρό; Αν ναι, τότε αυτό είναι ακόμη ένα σημάδι που σας φανερώνει ότι τα μαλλιά σας είναι ευαισθητοποιημένα. 

Κάποια φθορά στις άκρες ή και να πέφτουν μερικές τρίχες είναι φυσιολογικό. Μόνο αν αισθανθείτε την ανησυχία ότι το φαινόμενο γίνεται πιο έντονο από το φυσιολογικό είναι σημάδι ευαισθητοποίησης.

Το καλό είναι ότι μπορείτε να προστατεύσετε τις ευαισθητοποιημένες άκρες από περαιτέρω καταπόνηση με τα κατάλληλα επαγγελματικά προϊόντα περιποίησης των μαλλιών, ειδικά εάν χρησιμοποιείτε τακτικά εργαλεία θερμότητας.

#3 ΦΡΙΖΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ

Τα ευαισθητοποιημένα μαλλιά είναι πιο δύσκολα στη διαχείριση, φριζάρουν εύκολα και μετά το λούσιμο δημιουργούνται κόμποι. 

Αυτό συμβαίνει γιατί η ευαισθητοποιημένη τρίχα είναι πιο λεπτή και λιγότερο ελαστική. Οπότε σε κάθε προσπάθεια διαχείρισης των μαλλιών σας, θα αντιμετωπίζετε μεγαλύτερη δυσκολία. Τα υγιή μαλλιά είναι ελαστικά έχουν μεταξένια αίσθηση και είναι πολύ πιο εύκολα στη διαχείρισή τους.

Εδώ χρειάζεται μεγάλη προσοχή από μέρους σας. Μην επιμένετε με τη βία να ξεμπερδέψετε τα μαλλιά σας. Θα πρέπει να κάνετε όσο το δυνατόν πιο ήπιες κινήσεις στο στέγνωμα, στο ξεμπέρδεμα αλλά και στο χτένισμα. 

#4 ΘΑΜΠΑ ΜΑΛΛΙΑ

Όταν τα μαλλιά δεν έχουν την θρέψη και την ενυδάτωση που χρειάζονται, τότε αρχίζουν να χάνουν την υγεία τους και στην όψη. Γίνονται πιο θαμπά, δεν έχουν την λάμψη και την μεταξένια υφή που έχουν τα πλήρως ενυδατωμένα και υγιή μαλλιά. Αυτό συμβαίνει περισσότερο στα βαμμένα μαλλιά που με την πάροδο του χρόνου, χάνουν σταδιακά τις ιδιότητες που τα καθιστούν λαμπερά και υγιή. 

Τα θαμπά μαλλιά μπορούν να διορθωθούν από τον κομμωτή σας, αλλά θα πρέπει και εσείς με τη σειρά σας να αναλάβετε δράση! Θα πρέπει να αναβαθμίσετε την ρουτίνα περιποίησης των ευαισθητοποιημένων μαλλιών και να εντάξετε τα κατάλληλα επαγγελματικά προϊόντα φροντίδας τους. 

#5 ΠΟΡΩΔΗ ΜΑΛΛΙΑ

Ένας καλός τρόπος για να διαπιστώσετε αν τα μαλλιά σας είναι πορώδη είναι να παρατηρήσετε την αποτελεσματικότητα της εφαρμογής μιας μάσκας ή ενός ελαίου. Αν δείτε ότι κάνει ελάχιστη διαφορά στα μαλλιά σας, τότε το πιθανότερο είναι ότι τα μαλλιά σας είναι πολύ πορώδη. 

Αυτό συμβαίνει όταν η φθορά προκαλεί μεγάλα κενά ή σκισίματα στην επιφάνεια της τρίχας με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συγκρατήσουν τα στοιχεία θρέψης και ενυδάτωσης της μάσκας ή του ελαίου που εφαρμόσατε. 

Παρατηρήστε, λοιπόν, πώς ανταποκρίνονται τα ταλαιπωρημένα μαλλιά από ντεκαπάζ στα προϊόντα ενυδάτωσης. Αν δεν έχετε τα αποτελέσματα που περιμένατε, ίσως χρειαστούν μερικά επιπλέον «κόλπα» για να κλειδώσετε τη θρέψη και να τα προστατέψετε από ενδεχόμενες μελλοντικές βλάβες.

Αν χρειάζεστε περισσότερες διευκρινίσεις για την κατάσταση και τον τύπο των μαλλιών σας, μην διστάσετε να μας καλέσετε στο 2310 254646.

Αφήστε μια απάντηση