Τι Συμβαίνει Στα Μαλλιά Όταν Κάνει Κρύο 

Τι Συμβαίνει Στα Μαλλιά Όταν Κάνει Κρύο

Το χιονισμένο τοπίο είναι παραμυθένιο και το αγαπάμε, ωστόσο δε μπορούμε να πούμε ότι αφήνει το τριχωτό χωρίς συνέπειες. 

Η πρόσφατη κακοκαιρία με το όνομα Barbara μας χάρισε εμπειρίες που θυμίζουν χειμερινούς προορισμούς της βόρειας Ευρώπης. Αν είστε από εκείνες που βγήκαν έξω να παίξουν χιονοπόλεμο ή να κυλιστείτε απλά στα χιόνια με την παρέα, την οικογένεια και τους φίλους σας, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε και τις επιπτώσεις για το τριχωτό σας. 

Δεν έχουμε σκοπό να σας…κλείσουμε στο σπίτι, αλλά να σας προτείνουμε να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα και να προστατεύσετε τα μαλλιά σας από το τσουχτερό κρύο!

Είναι γνωστό ότι το κρύο ταλαιπωρεί τα μαλλιά σε υπερθετικό βαθμό και πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτική. Συνεχίστε λοιπόν να διαβάζετε το άρθρο αυτό για να δείτε τι πρέπει να κάνετε για να θωρακίσετε την υγεία των μαλλιών σας από το χιονιά!

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΥΟ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ ΤΟ ΤΡΙΧΩΤΟ

Καταρχήν θα πρέπει να καταλάβουμε με ποιόν τρόπο ο κρύος καιρός ταλαιπωρεί την τρίχα. Όλα ξεκινούν από την ξηρότητα που προκαλείται από τη διαφορά θερμοκρασίας που υπάρχει στο εξωτερικό περιβάλλον σε σχέση με τους εσωτερικούς χώρους που θερμαίνονται. Αν παρακολουθείτε το blog μας θα γνωρίζετε ότι η ξηρότητα των μαλλιών είναι πολύ κακό σημάδι για την υγεία του τριχωτού. 

Ο ψυχρός αέρας αλλά και το καλοριφέρ μειώνουν τα επίπεδα υγρασίας στο εσωτερικό της τρίχας. Το πρώτο σημάδι είναι τα σπασίματα και η δημιουργία ψαλίδας στις άκρες των μαλλιών. Το επόμενο σημάδι είναι πως τα μαλλιά χάνουν την λάμψη τους, γίνονται πιο θαμπά και ξεκινούν οι πρώτες φθορές στις άκρες. Δυστυχώς το κακό δε σταματά εδώ!

Τις ημέρες που οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές, η τρίχα γίνεται πιο εύθραυστη και πέφτει πολύ πιο εύκολα. Ναι, όταν χιονίζει ή έχει τσουχτερό κρύο, η τριχόπτωση καραδοκεί! Αυτά τα σημάδια δεν τα αναφέρουμε για να σας τρομάξουμε, απλά θα πρέπει να προσέξετε λιγάκι και να χαρείτε το χιονοπόλεμο με σύνεση και υπευθυνότητα απέναντι στα μαλλιά σας! Για αρχή, φορέστε τον αγαπημένο σας σκούφο και μετά, δώστε λίγο περισσότερη προσοχή στην ρουτίνα φροντίδας των μαλλιών σας. 

ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΤΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΟ

Ας δούμε και τη ρουτίνα φροντίδας των μαλλιών ειδικά για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Αν ακολουθήσετε τα παρακάτω tips τότε τα μαλλιά σας θα παραμείνουν ενυδατωμένα, υγιή και λαμπερά και αυτόν τον χειμώνα. 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΛΟΥΣΙΜΟ

Μη λούζετε τα μαλλιά σας καθημερινά: μία με δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετές. Επίσης μην το παρακάνετε με την ποσότητα του σαμπουάν γιατί θα δυσκολευτείτε στο ξέβγαλμα και θα μείνουν κατάλοιπα στο τριχωτό σας. Να έχετε στο μυαλό σας ότι τα μαλλιά σας χρειάζονται τα φυσικά έλαια για να παραμείνουν υγιή σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες. 

ΠΕΙΤΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

Ο εχθρός της ξηρότητας είναι η ενυδάτωση και για να το πετύχετε αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα καλό επαγγελματικό conditioner που είναι πλούσιο σε ενυδατικά στοιχεία. Επίσης, μία φορά την εβδομάδα, εφαρμόστε μια καλή μάσκα φροντίδας για τις άκρες των μαλλιών σας.

ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΙΑ ΘΡΕΨΗ ΚΑΙ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

Με επαγγελματικά προϊόντα φροντίδας των μαλλιών μπορείτε να θωρακίσετε τα μαλλιά σας ακόμη και τις πιο κρύες μέρες του χειμώνα. Επιλέξτε προϊόντα από τα πιο γνωστά brands που θα προσφέρουν θρεπτικά στοιχεία και θα ενδυναμώσουν την τρίχα. Πείτε όχι στην θαμπάδα και δώστε περισσότερο όγκο στα μαλλιά επίσης με προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για αυτό ντο σκοπό. 

Αν δεν είστε σίγουρη για το ποια είναι τα καλύτερα προϊόντα για τα δικά σας μαλλιά, απλά καλέστε μας στο 2310 254646 και θα σας καθοδηγήσουμε. 

ΛΙΓΟΤΕΡΟ STYLING ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΨΑΛΙΔΑ

Εφόσον περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιούμε εργαλεία styling όπως το πιστολάκι. Η θερμότητα που εκλύουν αυτά τα εργαλεία προκαλεί επιπλέον ξηρότητα στην τρίχα και η ψαλίδα εμφανίζεται ακόμη πιο εύκολα. 

Δείτε επίσης: Γιατί Εμφανίζεται Η Ψαλίδα Στα Μαλλιά Και Τρόπος Αντιμετώπισης

Αφήστε μια απάντηση